Τα παραγιουροβιζιονικά: Έρχεται η Amanda για το video clip και τις πρώτες πρόβες με τον Φωκά!

Αγαπημένοι eurofans και λοιποί αναγνώστες μας, ήγγικεν θα λέγαμε η ώρα των γυρισμάτων του video clip της συμμετοχής μας, του σπουδαιότερου δηλαδή σταθμού, πριν το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει η Amanda στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δοθεί στο κοινό. Τα ερωτήματα που μας αποστέλλετε καθημερινά είναι πολλά και σε κάποια από αυτά θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, με το έκτακτο αυτό επεισόδιο των παραγιουροβιζιονικών.

  • Τις επόμενες ημέρες θα είναι και πάλι εδώ η Amanda, προκειμένου να ταξιδέψει, στην τοποθεσία που επελέγη από την ΕΡΤ και την καλλιτεχνική ομάδα και η οποία όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει είναι ένας συμβολικός τόπος, για τα γυρίσματα του video clip της συμμετοχής μας.
  • Προς το παρόν η ΕΡΤ κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δεν αποκαλύπτει το μέρος που θα γίνουν τα γυρίσματα, αν και και όπως μας διαμηνύεται πρόκειται για μία επιλογή που θα κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες.
  • Μπορεί το τραγούδι να μην έχει κάποιο ελληνικό στοιχείο, στρατηγική επιλογή όμως των ιθυνόντων είναι το εγχώριο στοιχείο της πατρίδας μας να δοθεί μέσα από το video clip.
  • Μην περιμένετε πάντως να δείτε ένα τουριστικό φιλμάκι, αφού ο Κώστας Καρύδας, που είναι και αυτή την χρονιά ο σκηνοθέτης του video clip της ελληνικής συμμετοχής, συνδυάζει αυτό το ελληνικό στοιχείο με μία όμορφη ιστορία, η οποία ταιριάζει φυσικά και στο μήνυμα του τραγουδιού.
  • Αυτό που μετά το video clip φυσικά έχει σημασία, είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας της συμμετοχής μας. Χωρίς να γνωρίζουμε κάτι επιβεβαιωμένο, απλά με την κοινή λογική και λαμβάνοντας υπόψιν πως μετά τα γυρίσματα, χρειάζεται κάποιος επιπλέον εύλογος χρόνος για το μοντάζ, αλλά και το γεγονός ότι η EBU απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες, να στέλνουν πέντε ημέρες πριν την κυκλοφορία του video το υλικό προς έγκριση, τότε αντιλαμβάνεστε ότι η συμμετοχή μας δεν θα δοθεί στην δημοσιότητα πριν το τέλος Φεβρουαρίου.
  • Η Amanda πάντως σε σημερινή της συνέντευξη είπε πως μαζί με τον τίτλο θα μάθουμε και την ημερομηνία κυκλοφορία του τραγουδιού.
  • Φυσικά πέρα από το video clip η Amanda θα συναντηθεί και με τον Φωκά Ευαγγελινό για να συζητήσουν σε πρώτη φάση, όλα αυτά που σχεδιάζει ο δεύτερος για την σκηνική εμφάνιση της συμμετοχής μας στο Τορίνο και πιθανόν να ξεκινήσουν τις πρώτες πρόβες.
  • Για όλα όμως τα παραπάνω θα έχουμε περισσότερα, μόλις είναι κάτι ανακοινώσιμο.
  • Για την Κύπρο ρωτάτε επίσης πολλοί και τι τελικά ισχύει;
  • Όπως μας ενημέρωσαν από την κυπριακή αποστολή, το σενάριο Χατζηγιάννης- Alex P. είναι κάτι που συζητήθηκε αλλά τελικά δεν προχώρησε. Συμβαίνει όμως το ίδιο και με το ενδεχόμενο του Alex P. ως σόλο δημιουργού…; Κάτι μας λέει πως όχι.
  • Πάντως πολλά ενδεχόμενα παραμένουν όπως φαίνεται στο τραπέζι, με την ερχόμενη εβδομάδα να είναι κομβικής σημασίας.
  • Το σίγουρο είναι πάντως πως κάποιος καλλιτέχνης της PANIK θα σηκώσει την σημαία της Κύπρου στο Τορίνο.
  • Τελειώνοντας, ένα μικρό σχόλιο για τον χθεσινοβραδινό τελικό του Benidorm Fest.
  • Αν και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή της Chanel δεν μπορώ να μην διερωτηθώ, ποιο το νόημα της πραγματοποίησης ενός εθνικού τελικού, όπου το τηλεοπτικό κοινό έχει μόνο το 25% της τελικής ετυμηγορίας, συμμετέχοντας μάλιστα με υψηλό κόστος στην τηλεψηφοφορία. Αν η επιλογή της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης ήταν εξ αρχής η Chanel, γιατί να μπει σε όλη αυτή την διαδικασία, εγείροντας και όλα αυτά τα ερωτηματικά που απασχολούν τους χρήστες του διαδικτύου από χθες το βράδυ; Δεν είναι πολύ πιο έντιμο και ηθικό να αναλάβει εξ αρχής την ευθύνη της επιλογής της και να μην δίνει ψευδαισθήσεις συμμετοχής στο αποτέλεσμα, στο τηλεοπτικό κοινό; Τουλάχιστον η Νορβηγία που πραγματοποιεί εθνικό τελικό το αφήνει πραγματικά όλο στο κοινό. Η όποια επιτυχία ή αποτυχία είναι επιλογή του κοινού και έτσι και η δημόσια τηλεόραση αποποιείται των όποιων ευθυνών της. Αυτό όμως που συνέβη στην Ισπανία, άσχετα αν τελικά συμφωνώ με τον νικητή, είναι απλά μία καταφανέστατη κοροϊδία των τηλεθεατών.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun καθώς προβλέπεται εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θα συμφωνήσω 100% με το σχόλιο για την διαδικασία επιλογής της ισπανικής συμμετοχής.
    Σχετικά με Κύπρο, ακόμα φαίνεται πως το Ρικ πηγαίνει όπου την πάει ο άνεμος αλλάζοντας ροτα κυριολεκτικά κάθε 10 μέρες μέχρι να κάτσει κάτι.
    Σχετικά με την Ελλάδα, ανυπομονώ να ακούσω/δω την ελληνική συμμετοχή καθώς η πλειονότητα έχει θέσει υψηλά το πήχη κάτι που πηγάζει από το ότι πρωταρχικός στόχος της ΕΡΤ είναι να πάμε καλύτερα από την περσινή 10η θέση. Με ικανοποιεί πάντως που υπάρχει τέτοια οργάνωση για ακόμα μια χρονιά. Προσωπικά εκτιμώ ότι θα ακούσουμε το κομμάτι το πρώτο πενθήμερο του Μαρτίου (ελπίζω να επιλέγει μερα χωρίς άλλους εθνικούς τελικούς.)
    Σε μια σελίδα στο Instagram διάβασα ότι η συμμετοχή μας είναι εσωτερική μπαλάντα που θα συνεπάρει τον ακροατή και στο τέλος οδηγεί σε έκρηξη συναισθημάτων (κάτι που ήδη μας είχατε πει εσείς) αλλά παράλληλα διάβασα ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστει ως Scandinavian pop μπαλάντα αφού έχει αρκετα σκανδιναβικα στοιχεία. Θα μπορούσε να συγκριθεί με μια μπαλάντα στο στυλ της Aurora ας πούμε;

    Απάντηση
    • PantGr
      PantGr says:

      Στο επίσημο site της eurovision λέει ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 22….αρα σίγουρα θα βγει νωρίτερα απο τον Μάρτιο! Εγώ πιστεύω γύρω στις 20 Φεβρουάριο θα βγει το τραγούδι!!! Ελπίζω για το καλύτερο

      Απάντηση
  2. Mary
    Mary says:

    Η Κύπρος συνεχίζει να περιστρέφεται αυτιστικά γύρω από τον εαυτό της…ένα τουρλουμπουκι απίστευτο,κινήσεις απελπισίας, νεκρανάσταση του George Michael, Χατζηγιάννης από ναφθαλίνη κ.ο.κ Και τελικά θα καταλήξουν και σε Alex P για να βγουν 16οι.
    Τόση υπερπροσπάθεια για την εύρεση μιας εξεζητημενης συμμετοχής που θα εντυπωσιάσει,δεν έχω ξαναδεί!

    Επίσης θεωρώ θλιβερό που το ΡΙΚ κατάντησε την εκπροσώπηση της Κύπρου, μαγαζακι της Ραnik κυριολεκτικά, κόβει και ράβει ο Αρσενακος εκεί.

    Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ που κεφαλαιοποιει τα κέρδη του διαγωνισμού και που δεν επιτρέπει ούτε συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών, ούτε της showbiz.

    Για άλλη μια φορά θα συζητιέται στα κανάλια η ΑΚΡΩΣ συστημική συμμετοχή της Κύπρου που ουσιαστικά είναι συμμετοχή της PANIK, και άλλη μία φορά που τα ελληνικά μίντια θα απαξιώσουν την ελληνική μόνο και μόνο γιατί δεν εξυπηρετεί συμφέροντα και γιατί η Αμάντα δεν είναι μέρος του συστήματος.

    Καλή επιτυχία,Ελλάδα,Αμάντα,ΕΡΤ!!!

    Απάντηση
    • -user_cy-
      -user_cy- says:

      Πότε ακριβώς βγήκε το ΡΙΚ και μίλησε για George Michael, Alex P και Χατζηγιαννη? Ειδες εσυ καμιά επίσημη ανακοίνωση απο το ΡΙΚ για τα πιο πάνω?
      Ρίχνουμε λάσπη στο ΡΙΚ για να εκθιάσουμε την ΕΡΤ?

      Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Με συγχωρείς αλλά φαίνεται ότι η ΕΡΤ τουλάχιστον έχει ένα πρόγραμμα. Τα έχει όλα μελετημένα. Το ΡΙΚ δεν έχει καταλήξει ακόμα στον εκπρόσωπο και σε ενάμιση μήνα πρέπει να υπάρχει τραγούδι, βίντεο κλιπ και αναλυτικός σχεδιασμός για την σκηνική παρουσία! Φέτος γενικά πολύ τελευταία στιγμή όλα και είδαμε το 2018 για την Ελλάδα που οδήγησε η απόφαση της τελευταίας στιγμής..

        Απάντηση
        • -user_cy-
          -user_cy- says:

          Κι εσένα ποιός σου είπε ότι το Ρικ δεν έχει πρόγραμμα; Το ότι πάντα υπήρχαν ανακοινώσεις από πολύ νωρίς δεν πάει να πεί ότι κάθε χρόνο πρέπει να γινεται το ίδιο. Μπορεί απλά να μην θέλουν ν ανακοινώσουν τα σχέδια τους

          Απάντηση
          • Miltos
            Miltos says:

            Συγγνώμη τώρα δουλευόμαστε? Ήδη εδώ και πολλούς μήνες είχε ακουστεί για τραγούδι από το συρτάρι του μακαρίτη του George Michael, μετά αφού είδαν ότι δεν προχωράει το εγχείρημα το αφήσανε φλου και έδωσαν τα ηνία στην Πανικ.Μετά ακούστηκε για συνεργασία Alex P και Χατζηγιάννη για το τραγούδι, τώρα βλέπουμε ότι λογικά προς Alex P θα κινηθούν πάλι. Εδώ στην κυπριακή τηλεόραση είχε βγει δημοσιογράφος και είχε πει ότι ο εκπρόσωπος δεν έχει ακόμα βρεθεί και ότι το ψάχνουν ακόμα στο ΡΙΚ. Ας πούμε θεωρείς φυσιολογικό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια τέτοιο καιρό είχε ήδη ανακοινωθεί ο καλλιτέχνης ή η επιλογή του χωρίς το όνομα, για να χτιστεί το hype και φέτος ούτε φωνή ούτε ακρόαση? Γιατί να θέλει το ΡΙΚ να κρατήσει μυστικές τις αποφάσεις του και να μην προβαίνει σε καμία ανακοίνωση, σε αντίθεση με προηγούμενες συμμετοχές? Εμένα πάντως λογικό δεν μου φαίνεται!

          • -user_cy-
            -user_cy- says:

            Στα λόγια μου ήρθες.. Όπως κι εσύ είπες είχε ακουστεί. Το ότι έχει ακουστεί δεν σημαίνει ότι ισχύει… Κι ότι βγαίνει ο καθένας κ λέει δε σημαίνει ότι ισχύει.

      • Mary
        Mary says:

        H dreamteam δεν έχει δισκογραφική από πίσω της ούτε εκπροσωπει συμφέροντα συστημικά…..μη μπερδεύεσαι!

        Επίσης φέτος στην ΕΡΤ κατατέθηκαν προτάσεις από τις μεγαλύτερες μέχρι και τις μικρότερες δισκογραφικές.

        Το ΡΙΚ έχασε τη μπάλα….το δε ταλέντο σόου της πανικ για τον εκπρόσωπο του 2023….πολύ ντεμοντε….αν δεν γίνονται αυτά για τους χορηγούς και την “κονομα” της πανικ τότε για ποιον γίνονται?

        Εύγε στην ΕΡΤ που δεν έδωσε τον διαγωνισμό στην τρασιλα της πανικ!

        Απάντηση
  3. Otis
    Otis says:

    Διαφωνω καθετα με το σχολιο περι της ισπανικης επιλογης!
    Αρχικα το κοινο δεν ηταν το 25 % αλλα το 50% μαζι με την επιτροπη κοινου. Επιπλεον το ιδιο συμβαινει και με την Ιταλια και ενδεχομενως και με αλλες χωρες. Υπαρχουν κ χωρες οι οποιες βγαζουν αποτελεσμα καθαρα με το 100% επιτροπων. Δε καταλαβαινω γιατι να σας προκαλει εντυπωση το συστημα ψηφοφοριας του benidorm και γιατι δηλωνει οτι η ισπανικη τηλεοραση ηθελε καποιον συγκεκριμενο για νικητη. Ακομα και η Σουηδια έχει τυχει να βγει αποτελεσμα που ηθελαν οι επιτροπες και οχι ο κοσμος και στα τοσα χρονια που παρακολουθω eurovision και national finals σχεδον τα μισα απο τα τραγουδια που κερδιζουν ειναι λογω επιτροπων στους εθνικους τελικους. Δε καταλαβαινω γιατι για εσας η ισπανικη τηλεοραση να ειναι εξαιρεση!!! Το να αντιμετωπιζεται διαρκως με καχυποψια η ισπανια ειναι αλλη υποθεση αλλα δε βλεπω και κατι που θα επρεπε να παρουσιαζεται ως υποπτο φετος. Το ιδιο θα μπορουσε να συμβει σε οποιαδηποτε αλλη χωρα και οι επιτροπες να καταποντιζαν φαβορι!!! Σεβαστη η αποψη σας στο αρθρο απλα επειδη την βλεπω να την επαναλαμβανετε και σε αρθρα και σε σχολια ηθελα πολυ να εκφρασω τους τεραστιους ενδοιασμους που εχω γι αυτη την αποψη. Δεν ψηφιζουν παντα οι επιτροπες τις μπαλαντες και το ξερετε καλα.. ακομα και η νεττα επιτροπες ειχε βγει τοπ5 με ολο αυτο το καρακιτσαριο!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *