EBU: Αυστηροποιείται ο κανονισμός της μη κυκλοφορίας των τραγουδιών πριν την 1η Σεπτεμβρίου!

Η EBU αυστηροποιεί τον κανονισμό της μη κυκλοφορίας των τραγουδιών πριν την 1η Σεπτεμβρίου, αρχής γενομένης από την Eurovision 2022. Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας σήμερα.

Η ουκρανική δημόσια τηλεόραση Suspilne, μέσω ενός εκπροσώπου της, ανακοίνωσε πως ο κανονισμός που προϋπήρχε και όριζε ότι τα υποψήφια τραγούδια του εκάστοτε διαγωνισμού πρέπει να μην έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1η του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, αυστηροποιείται κλείνοντας τα όποια παραθυράκια υπήρχαν.

Υπήρχε ένας περιορισμός ειδικά για τις εμπορικές κυκλοφορίες, αλλά από το 2022 αυτός ο όρος άλλαξε: η έννοια της εμπορικής κυκλοφορίας έχει αφαιρεθεί, έτσι ώστε να μην δίνεται πλέον έμφαση στο εμπορικό στοιχείο της έκδοσης, αλλά σε οποιαδήποτε κυκλοφορία ενός τραγουδιού πριν από 01/09/2021, η οποία απαγορεύεται. Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς διαγωνισμού, η εθνική επιλογή διοργανώνεται με αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε ραδιοτηλεοπτικού φορέα-συμμετέχοντα, ο οποίος διασφαλίζει την εφαρμογή των κανόνων του διαγωνισμού.

Το παραπάνω πρακτικά σημαίνει πως απαγορεύεται η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Eurovision, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Με τον κανονισμό αυτό πχ δεν θα ήταν δυνατή η συμμετοχή του 1944 της Jamala ή το Non Mi Avete Fatto Niente των Ermal Meta και Fabrizio Moro.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: KP
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *