Βουλγαρία: Οι Intelligent Music Project μιλούν αποκλειστικά στο Eurovisionfun!

Την γειτονική και φίλη Βουλγαρία εκπροσωπούν φέτος οι Intelligent Music Project, με το τραγούδι τους Intention. Το Eurovisionfun μετά την ευγενική και τιμητική πρόσκληση του συγκροτήματος, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Σόφια, για την πρώτη live ερμηνεία του τραγουδιού με το οποίο θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Τορίνο.

Ποιοι είναι οι Intelligent Music Project;

Οι Intelligent Music Project θα λέγαμε πως είναι ένα supergroup, απαρτιζόμενο από εγχώριους και διεθνείς σταρ, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011 από τον Dr Milen Vrabevski, μίας σημαντικής προσωπικότητας των τεχνών της Βουλγαρίας. Ο Dr Vrabevski γνωστός για τις φιλανθρωπίες του και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι ο παραγωγός, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος!

Με ένα συνδυασμό μελαγχολικού, αλλά και hard rock ήχου, πάντα με προσεγμένο στίχο που εμπεριέχει επίκαιρα μηνύματα, κυρίως για την νεολαία, τα τραγούδια των Intelligent Music Project πάντα προκαλούν αίσθηση.

Μέσα στα χρόνια ύπαρξης του συγκροτήματος, μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκοσμίου ροκ μουσικής σκηνής, έχουν συνεισφέρει στους Intelligent Music Project. Με την παρούσα του σύνθεση, κεντρικός τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο Ronnie Romero, οι Bisser Ivanov, Slavin Slavchev (νικητής του X-Factor Βουλγαρίας), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov και ο ντράμερ Stoyan Yankoulov, που εκπροσώπησε την Βουλγαρία το 2007 και το 2013 μαζί με την Elitsa.

https://www.youtube.com/watch?v=HySI2igCcx4

Η συνέντευξη

Λίγο πριν την ζωντανή τους εμφάνιση στο Sofia Live Club, οι Intelligent Music Project μας μίλησα αποκλειστικά, για τον τρόπο επιλογής τους από την δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας, το Intention, τα σχέδια τους για το Τορίνο κ.α.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση. Μπορείτε να μας πείτε μερικές πληροφορίες για τους Intelligent Music Project; Πως δημιουργήθηκε;

Ο Dr Vrabevski δημιούργησε το συγκρότημα. Έχουμε βγάλει αρκετά άλμπουμ και έχουμε περιοδεύσει σε αρκετές χώρες τα τελευταία τρία χρόνια. Ο δημιουργός και παραγωγός μας, έχει βρει τους καλύτερους μουσικούς, που απαρτίζουν πλέον τους Intelligent Music Project. Έχουμε μουσικούς από την Βουλγαρία, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, όπως ο Ronnie Romero. Προσπαθούμε να είμαστε πάντοτε γεμάτο ενέργεια σε ό,τι και αν κάνουμε. Κάπως έτσι ήρθε και η Eurovision, είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό.

Με μία λέξη ποια είναι η φόρμουλα της επιτυχίας μετά από τόσα χρόνια;

Το μήνυμα!

Ας πάμε τώρα στον διαγωνισμό της Eurovision. Ήσασταν οι πρώτοι καλλιτέχνες που ανακοινωθήκατε για τον επόμενο διαγωνισμό, όπως και το τραγούδι σας. Πιστεύετε πως αυτό είναι θετικό ή αρνητικό για την τύχη σας στο Τορίνο;

Δεν είμαστε άνθρωποι που περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι για να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Ήμασταν έτοιμοι γιατί είχαμε έτοιμοι το νέο μας άλμπουμ. Δεν ακολουθούμε τους δρόμους που ανοίγουν οι άλλοι, φτιάχνουμε το δικό μας μονοπάτι. Ακόμα και αν περιμέναμε να ανακοινώσουμε το τραγούδι μας για αργότερα δεν θα άλλαζε κάτι. Θα ήταν το ίδιο τραγούδι, αφού ήδη είχαμε ηχογραφήσει το νέο μας άλμπουμ.

Πως έγινε η επιλογή σας από την δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας;

Υπήρξε μία εσωτερική διαδικασία, όπου διάφοροι καλλιτέχνες κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Το Intention θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή.

(Απευθυνόμενος στον Stoyan) Αυτή θα είναι η τρίτη σου συμμετοχή, νοιώθεις πως θα είναι κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά;

Η Eurovision αλλάζει κάθε χρόνο! Είναι ένας παραδοσιακός διαγωνισμός που αλλάζει συνεχώς μορφή. Νέα τραγούδια, νέα trends, νέα φώτα, τεχνολογία κλπ. Οπότε αυτό σημαίνει πως θα είναι ουσιαστικά η πρώτη μου φορά!

Πάντως μας χρωστάς 12 βαθμούς από το 2007!

Το θυμάμαι! (Γελάει)

Λοιπόν Ronnie ποιο είναι το μήνυμα του Intention;

Το Intention στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα. Εξαιτίας των δύσκολων καιρών που ζήσαμε κατά την διάρκεια της πανδημίας, ο κόσμος θέλει να νοιώσει αισιοδοξία ότι θα έρθει μία αλλαγή για το καλύτερο, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχει και την πρόθεση (Intention) για να αλλάξει τα πράγματα.

Είμαστε από την Ελλάδα, μία χώρα που ξέρουμε πως έχετε αρκετούς θαυμαστές που σας ακολουθούν, ενώ έχετε δώσει και αρκετές συναυλίες. Περιμένετε υποστήριξη από το ελληνικό κοινό στον διαγωνισμό της Eurovision;

Περιμένουμε την υποστήριξη από όλες τις χώρες. Για μας είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να προωθήσουμε την μουσική μας σε μία τόσο μεγάλη σκηνή όπως είναι η Eurovision. Θα κάνουμε στην σκηνή του Τορίνο, αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε πιο πολύ.

Έχετε δει άλλους συμμετέχοντες της Eurovision 2022;

Έχουμε δει κάποιους. Οι εκπρόσωπο της Ιταλίας είναι πολύ καλοί. Θα είναι ένας υπέροχος διαγωνισμός!

Μιας και είμαστε στην Ιταλία. Θα συμμετείχατε στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αν πέρσι δεν κέρδιζε μία ροκ μπάντα, οι Maneskin; Άνοιξαν κατά κάποιο τρόπο τον δρόμο για εσάς;

Παίζουμε ροκ μουσική πολύ περισσότερο χρόνο από τους Maneskin. Δεν ήταν για εμάς αυτό το κίνητρο. Το κίνητρο μας είναι η δυνατότητα που μας δίνει η Eurovision να επικοινωνήσουμε με τόσο πολύ κόσμο και να δούνε την δουλειά μας.

Ποια είναι τα σχέδια σας για προώθηση μέχρι το Μάιο;

Θα δώσουμε κάποιες συναυλίες μέχρι τότε. Θεσσαλονίκη, Βρυξέλες, Παρίσι, Τορίνο! Θέλουμε να δούνε οι θαυμαστές του διαγωνισμού τους Intelligent Music Project να ερμηνεύουν ζωντανά το Intention. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Έχουμε αρκετή δουλειά με πρόβες, χορογραφία!

Τι θα θέλατε να πείτε στους φίλους του διαγωνισμού;

Καλή επιτυχία αρχικά και στην ελληνική συμμετοχή! Αγαπάμε τους Έλληνες γιατί έχουμε πολλούς και καλούς φίλους. Η Ελλάδα πάντοτε ψηφίζει την Βουλγαρία και η Βουλγαρία την Ελλάδα, οπότε ελπίζουμε ότι και φέτος θα συμβεί το ίδιο.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Εμείς σας ευχαριστούμε, ελπίζουμε να απολαύσετε τον διαγωνισμό!

Περισσότερες πληροφορίες για την live συναυλία των Intelligent Music Project στην Θεσσαλονίκη, στις 25 Μαρτίου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Βουλγαρίας στην Eurovision 2022!

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *