Ιταλία: Τα αποτελέσματα της πρώτης βραδιάς του Sanremo 2022 | Ακούστε τα 12 πρώτα τραγούδια!

Η αυλαία άνοιξε στο Teatro Ariston και οι 12 πρώτοι Campioni καλλιτέχνες (θυμίζουμε πως φέτος δεν υπάρχει η κατηγορία των νέων καλλιτεχνών), παρουσίασαν τα τραγούδια τους ζωντανά. Στο τέλος της βραδιάς είχαμε και την γενική κατάταξη από τους δημοσιογράφους, που ψηφίζουν τις δύο πρώτες βραδιές του Φεστιβάλ.

Το σόου

Ένα Sanremo που πραγματικά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα, από αντίστοιχες διοργανώσεις προ πανδημίας, παρακολουθήσαμε απόψε στους δέκτες μας. Το κοινό μετά από δύο χρόνια, επέστρεψε στο Teatro Ariston και ήταν πραγματικά έκδηλη η διαφορά σε σχέση με το περσινό φεστιβάλ.

O Amadeus βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά στην θέση του παρουσιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Sanremo. Φέτος, στην παρουσίαση έχει ως βοηθούς πέντε σημαντικές γυναίκες της ιταλικής showbiz. Απόψε στο πλάι του ήταν η κορυφαία ίσως Ιταλίδα ηθοποιός στα 70s και 80s, Ornella Muti.

Καλεσμένοι της βραδιάς ήταν οι περσινοί νικητές του Sanremo, αλλά και του διαγωνισμού της Eurovision, που παρουσίασαν και το καινούριο τους τραγούδι, Maneskin. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παρουσίες από τον αθλητισμό, την τηλεόραση και την μουσική. Έτσι, καλεσμένοι της σημερινής βραδιάς ήταν επίσης ο τενίστας Matteo Berrettini, το house συγκρότημα Meduza μαζί με τον Hozier και οι ηθοποιοί και φίλοι του Amadeus, FiorelloRaoul Bova και Nino Frassica.

Τα 12 πρώτα υποψήφια τραγούδια

Το κεντρικό μενού της σημερινής ημέρας συμπεριελάμβανε τα 12 πρώτα υποψήφια τραγούδια του φεστιβάλ. Μετά από μήνες φημολογιών και σπέκουλας, στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο, η αγωνία τελείωσε αφού επιτέλους ακούσαμε τα μισά τραγούδια του Sanremo 2022.

Achille Lauro & Harlem Gospel Choir “Domenica”

O Achille Lauro έχει γνωρίσει επιτυχία κυρίως στον χώρο της hip hop μουσικής. Αυτή είναι η τρίτη του συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Sanremo.

Yuman “Ora e qui”

O Yuman είναι μισός Ιταλός και μισός από το Πράσινο Ακρωτήρι. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, ενώ η μουσική ήταν πάντοτε το καταφύγιο του. Είναι η πρώτη του συμμετοχή στο φεστιβάλ.

Noemi “Ti amo non lo so dire”

Παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει το The Voice το 2009, σημείωσε τεράστια επιτυχία έκτοτε. Έχει συμμετάσχει άλλες εφτά φορές στο φεστιβάλ του Sanremo.

Gianni Morandi “Apri tutte le porte”

Ένας θρύλος της ιταλικής pop μουσικής, έχοντας πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια δίσκους. Εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision 1970, ενώ ήταν ο νικητής του Sanremo 1987.

La Rappresentante di Lista “Ciao Ciao”

Το μεγάλο φαβορί για την νίκη σύμφωνα με τους δημοσιογράφους. Το pop συγκρότημα από το Παλέρμο, που αλλάζει συνεχώς την εξωτερική του εμφάνιση ελπίζει να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2022. Είναι η δεύτερη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

Michele Bravi “Inverno dei fiori”

Είναι νικητής του X Factor, ενώ έχει απασχολήσει τα μέσα αρκετά και με την προσωπική του ζωή. Είναι η δεύτερη συμμετοχή του στο Sanremo.

Massimo Ranieri “Lettera al di là del Mare”

Νικητής του Sanremo 1988 και δύο φορές εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision (1971 και 1973) συμμετέχει για έβδομη φορά στο Φεστιβάλ.

Mahmood & Blanco “Brividi”

Ο Mahmood δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους φαν, καθώς ήταν νικητής του Sanremo 2019 και έφερε την Ιταλία κοντά στη νίκη στη Eurovision. O Blanco είναι ένας νέος καλλιτέχνης που ήδη έκανε μεγάλες επιτυχίες στην Ιταλία και συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ!

Ana MenaDuecentomile Ore” 

Πρώτη συμμετοχή στο Sanremo για την Ισπανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό. Το κορίτσι του Αλμοδόβαρ έχει ήδη χτίσει όνομα στην Ιταλία.

Rkomi Insuperabile”

Πρώτη συμμετοχή και για τον ράπερ από το Μιλάνο. Ο καλλιτέχνης μετράει ήδη τρία άλμπουμ που έφτασαν στην κορυφή του ιταλικού chart.

Dargen D’Amico “Dove si balla”

Ακόμα μία πρώτη συμμετοχή για τον καλλιτέχνη από τη Σικελία. Συμμετείχε πέρυσι στο Φεστιβάλ ως συνθέτης υπογράφοντας τα τραγούδια “Chiamami per nome” και “Dieci”.

Giusy Ferreri “Miele”

Επίσης από τη Σικελία, η γνωστή σε όλους τραγουδίστρια συμμετέχει για τέταρτη φορά στο Φεστιβάλ. Στην Ελλάδα τη γνωρίζουμε από το τραγούδι “Non ti scordar mai di me”.

Η βαθμολογία

Τα πρώτα 12 τραγούδια που διαγωνίζονται στο Sanremo 2022 ακούγονται απόψε για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από 100% επιτροπή δημοσιογράφων ( 34% οι τηλεοπτικοί συντάκτες, 33% οι ραδιοφωνικοί και 33% οι ανταποκριτές του ηλεκτρονικού τύπου).

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και στην αυριανή βραδιά, για τα υπόλοιπα 13 τραγούδια του Sanremo 2022. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν εκ νέου δικαίωμα ψήφου στην πέμπτη και τελευταία βραδιά του φεστιβάλ, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Η κατάταξη της πρώτης βραδιάς

Λίγο μετά τις 2 το βράδυ, ο Amadeus ανακοίνωσε την κατάταξη που έλαβαν τα 12 υποψήφια τραγούδια από τους δημοσιογράφους. Αναλυτικότερα:

Νικητές λοιπόν της πρώτης βραδιάς ήταν oι Mahmood & Blanco με το τραγούδι Brividi. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση του:

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης βραδιάς; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας τραγούδι;

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. tina
    tina says:

    Αυτο που ξεχωριζει καπως απο τα υπολοιπα ειναι το ciao ciao ειναι ρυθμικο και ανεβαστικο οσο για το brividi ειναι μια κλασικη μπαλαντα δεν μου μενει τοσο σαν τραγουδι ελπιζω καθως ειμαι πολυ επιφυλακτικη με τις μπαλαντες η δικη μας να ξεχωριζει και να ειναι κατι που απο το πρωτο ακουσμα να σε κερδισει .

    Απάντηση
  2. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Πόσο ανατριχιαστικό κομμάτι είναι το “Brividi” και πόσο καταπληκτική χημεία έχουν μεταξύ τους. Kρίμα αν δεν κερδίσουν επειδή ο Mahmood κέρδισε πρόσφατα…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *