Κροατία: Οι κανόνες ψηφοφορίας για το Dora 2022!

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κροατίας, HRT, δημοσίευσε τους επίσημους Κανόνες για την ψηφοφορία του Dora 2022 καθώς και τις οδηγίες για τους αριθμούς και την τηλεψηφοφορία που θα πραγματοποιηθει το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 στο Marino Cvetković Sports της Opatija.

Το τραγούδι της Κροατίας που θα σταλεί στον διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 θα αναδειχθεί μέσω:

α) Της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής

β) Και της ψηφοφορίας των τηλεθεατών με τηλεφωνήματα και αποστολή μηνυμάτων SMS

Σε περίπτωση ισοβάθμιας στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού, νικητής θα αναδειχθεί αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους από το τηλεοπτικό κοινό.

Σε περίπτωση ακύρωσης ή απόσυρσης ενός ή δύο ερμηνευτών έως τις 4 Φεβρουαρίου, τη θέση τους καταλαμβάνει ο πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τέταρτος αναπληρωματικός καλλιτέχνης. Σε περίπτωση που πέντε ή περισσότεροι ερμηνευτές εγκαταλείψουν το διαγωνισμό, ο αριθμός τραγουδιού ή η τηλεφωνική γραμμή καθίστανται ανενεργοί και κατά συνέπεια δεν περιλαμβάνονται στα τραγούδια που θα βαθμολογούνται.

Σε περίπτωση που ένας ερμηνευτής εμφανιστεί με συμπτώματα κορονοϊού ή είναι θετικός σε τεστ (Rapid Test ή PCR), μετά την πρόβα κοστουμιών στις 16 Φεβρουαρίου ή στην γενική πρόβα στις 18 Φεβρουαρίου και στην τελική πρόβα στις 19 Φεβρουαρίου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την αντίστοιχη μαγνητοσκοπημένη πρόβα που πραγματοποιήθηκε στις 16, 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή θα είναι χωρισμένοι σύμφωνα με τις πόλεις, Čakovec, Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin, Šibenik, Split και Dubrovnik.

Κάθε κριτική επιτροπή αποτελείται από τρία μέλη:

 • ένας υπάλληλος HRT (μουσικός συντάκτης HR ή μουσικός δημοσιογράφος)
 • ένα μέλος HDS
 • ένα μέλος HGU

Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής κατατάσσει τα τραγούδια από την πρώτη έως την 14η θέση (με το καλύτερο τραγούδι στην πρώτη θέση και το χειρότερο στην 14η θέση) και τα αποτελέσματά τους θα πιστοποιούνται με χειρόγραφη υπογραφή. Τα αποτελέσματα της μεμονωμένης κριτικής επιτροπής εισάγονται στο ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας ψήφων. Ο υπεύθυνος τεχνικής υλοποίησης και ο συντάκτης ψηφοφορίας, μαζί με τον συμβολαιογράφο, θα παρακολουθούν την καταχώριση όλων των δεδομένων και την ορθότητα της ψηφοφορίας στην Opatija.

Αφού αθροιστούν τα αποτελέσματα των μεμονωμένων μελών των κριτών, κατατάσσονται και τα δέκα τραγούδια με την καλύτερη κατάταξη λαμβάνουν τους συνολικούς βαθμούς των κριτών. Οι βαθμοί των κριτών θα είναι: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 και 12, με 12 (δώδεκα) βαθμούς στο τραγούδι με την υψηλότερη κατάταξη και 1 (ένα) βαθμό στο δέκατο τραγούδι.

Ο συνολικός αριθμός βαθμών κάθε κριτικής επιτροπής είναι 58 βαθμοί. Ο συνολικός αριθμός πόντων και των δέκα κριτών είναι 580 βαθμοί.

Η κριτική επιτροπή θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της πρόβας. Η συντακτική επιτροπή του DORA 2022 εγγυάται ότι τα τραγούδια στην πρόβα τζενεράλε με τη σκηνική έννοια (κοστούμια, εφέ σκηνής κ.λπ.) θα εκτελεστούν με τον ίδιο τρόπο όπως και την τελευταία βραδιά την μέρα του τελικού.

Τηλεοπτικό Κοινό

Το τηλεοπτικό κοινό μπορεί να ψηφίσει είτε με τηλεφωνήματα ή και αποστολή μηνυμάτων SMS.
Οι θεατές καλούν έναν από τους αριθμούς τηλεφώνου από τον αριθμό 065 22 44 xx (για το πρώτο τραγούδι στον αριθμό τηλεφώνου: 065 22 44 01, για το δεύτερο τραγούδι στον αριθμό τηλεφώνου: 065 22 44 02 κ.λπ. Μέτα την κλήση, ο θεατής ενημερώνεται ότι η ψήφος του έχει προσμετρηθεί.
Στο SMS, οι θεατές στέλνουν τη λέξη “Doraxx” (όπου το xx αντιπροσωπεύει στον αντίστοιχο αριθμό τραγουδιού, π.χ. Dora01, Dora02, …, Dora14) στον αριθμό SMS 60006 που εμφανίζεται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Κάθε τραγούδι λαμβάνει πόντους θεατών με βάση το ποσοστό των συνολικών πόντων τηλεψηφοφορίας (580 πόντοι) σε αναλογία με το ποσοστό ψήφων που έλαβε κάθε τραγούδι από τον συνολικό αριθμό ψήφων που έλαβε (τηλεφωνικά και SMS). Το Televoting έχει συνολικά 580 βαθμούς.

Οι 14 καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο εθνικό τελικό της Κροατίας είναι :

 1. Mila Elegović – “Ljubav
 2. Mia Negovetić -“Forgive Me (Oprosti)
 3. Marko Bošnjak – “Moli za nas
 4. Jessa – “My Next Mistake
 5. Zdenka Kovačiček – “Stay on the Bright Side
 6. Tina Vukov – “Hideout
 7. Roko Vušković – “Malo kasnije
 8. Bernarda – “Here for Love
 9. Eric Vidović -“I Found You
 10. ToMa – “In the Darkness
 11. Elis Lovrić – “No War
 12. Ella Orešković -“If You Go Away
 13. Tia – “Voli me do neba
 14. Mia Dimšić -“Guilty Pleasure

Υπενθυμίζουμε ότι τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στις 10 Φεβρουαρίου στο μουσικό πρόγραμμα Svijet diskografije (Κόσμος της δισκογραφίας) που διεξάγεται στο δεύτερο κανάλι της Κροατίας και αργότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του HRT!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: HRT Dora
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *