Νορβηγία: Με τους Subwoolfer και το “Give That Wolf a Banana” στο Τορίνο!

Μετά από πολλά shows και ακόμη περισσότερα τραγούδια, έφθασε η βραδιά ανάδειξης του επόμενου εκπροσώπου της Νορβηγίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Και φέτος, η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου έγινε μέσα από τον μουσικό θεσμό του Melodi Grand Prix. Οι προηγούμενοι ημιτελικοί γύροι όσο και ο αποψινός τελικός διεξήχθησαν στην H3 Arena Fornebu και προβλήθηκαν live μέσα από το κρατικό κανάλι της χώρας, NRK.

Συνολικά, 10 καλλιτέχνες διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες βραδιές του Melodi Grand Prix 2022, ο αποψινός τελικός έγινε με παρουσία ζωντανού κοινού το οποίο έδωσε και τον κατάλληλο παλμό στην αποψινή βραδιά. Ο νικητής καθορίστηκε αποκλειστικά από το κοινό.

Οι παρουσιαστές:

Στην θέση των παρουσιαστών είδαμε και πάλι τους Kåre Magnus BerghAnnika Momrak και Mikkel Niva.

 

Οι εμφανίσεις των υποψήφιων καλλιτεχνών:

1 . Oda Gondrosen, Hammer of Thor

Η πρώτη από τις δύο συμμετοχές με έντονο το folk στοιχείο άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Το Hammer of Thor της Oda σίγουρα κερδίζει τους απανταχού fans της σκανιδαβικής folk μουσικής σε ένα όμως αρκετά επαναλαμβανόμενο τραγούδι. 8/10.

2 . Northkid, Someone

Επόμενοι στη σκηνή οι Northkid για την ερμηνεία του συναισθηματικού Someone. Κυριαρχούν έντονοι πορτοκαλί φωτισμοί ενώ ο lead singer δείχνει για άλλη μια φορά την δυνατή φωνή του. Το group λαμβάνει μεγάλο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους στην αρένα. 7/10.

3 . Anna-Lisa Kumoji, Queen Bees

Με έντονη θεατρικότητα και ταπεραμέντο ανέβηκε στη σκηνή η Anna-Lisa Kumoji. Τι κι αν η ίδια έχει περίσσια αυτοπεποίθηση, φαίνεται ότι η συμμετοχή της δε πείθει. 4/10.

4 . Farida, Dangerous

Πολύ πιο άνετη στη σκηνή, σε σύγκριση με την εμφάνιση της στον ημιτελικό γύρο, η νεαρή Farida ερμήνευσε το σκοτεινό Dangerous. Άψογη φωνητικά και μια ερμηνεία που πραγματικά καθήλωσε. Νομίζω ότι η εμφάνιση της σε μια μελλοντιή edition του MGP είναι δεδομένη. 9/10.

5 . Sofie Fjellvang, Made of Glass

Η δυναμική μπαλάντα Made of Glass, δια χειρός Mørland (Νορβηγία 2015) σίγουρα δε περνάει απαρατήρητη αφού δεν υπάρχει παρόμοια συμμετοχή στο φετινό line up του τελικού του MGP. Η δυνατή εμφάνιση της Sofie Fjellvang την καθιστά φαβορί, τουλάχιστον, για την πρόκριση στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας. 10/10.

6 . Frode, Black Flowers

Μετά από δύο συνεχόμενες female ballads, το rock Black Flowers εμφανίστηκε ίσως στο καλύτερο σημείο για να αναδειχθεί. Βέβαια, πιθανότατα ούτε αυτό να το βοηθήσει να ξεχωρίσει και να προκριθεί στον επόμενο γύρο. 5/10.

7 . Christian Ingebrigtsen, Wonder of the World

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια νεότερη εκδοχή του I’m Not Afraid to Move On από τον Jostein Hasselgård, της συμμετοχής της Νορβηγίας στην Eurovision του 2003, αφού το θυμίζει έντονα τόσο μουσικά όσο και σκηνικά. Συμμετοχές όπως το Wonder of the World φαίνεται ότι θα… ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα. 3/10.

8 . Maria Mohn, Fly

Επόμενη στη σκηνή, η νικήτρια του γύρου δεύτερης ευκαιρίας. Το Fly της Maria Mohn αποτελεί και την δεύτερη, και τελευταια, συμμετοχή της βραδιάς με folk στοιχείο. Παραδοσιακά ρούχα, έντονα και ιδιαίτερα φωνητικά, φωτιές επί σκηνής και σκανιδαβικός… αέρας συνθέτουν το Fly. 6/10.

9 . Subwoolfer, Give That Wolf a Banana

Το πρώτο από τα μεγάλα φαβορί του Melodi Grand Prix 2022, οι αινιγματικοί Subwoolfer, χάρισαν μια δυνατή και fun εμφάνιση. Στα όρια του να χαρακτηριστεί joke entry, οι λύκοι της Νορβηγίας με το Give That Wolf a Banana διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνσμό της Eurovision. 8/10.

10 . Elsie Bay, Death of Us

Δυνατά στο παιχνίδι της εκπροσώπησης της χώρας παίζει και το όνομα της Elsie η οποία από νωρίς κέρδισε τις εντυπώσεις μεταξύ των eurofans. Η εμφάνιση της για τον τελικό του MGP ήταν σίγουρα ανώτερη από αυτή του ημιτελικού. Θα μπορέσει να επικρατήσει έναντι των λύκων; 7/10.

 

Υ.Γ. Οι βαθμοί αφορούν αποκλειστικά τις προτιμήσεις μου και αντικατοπτρίζουν το προσωπικό μου γούστο και όχι ολόκληρου του site.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα:

Οι 4 καλλιτέχνες που προηγήθηκαν στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας ήταν οι:

  • Sofie Fjellvang, Made of Glass
  • Elsie Bay, Death of Us
  • Subwoolfer, Give That Wolf a Banana και
  • Northkid, Someone

Ωστόσο οι δύο που πέρασαν στο golden duel ήταν οι NorthKid μαζί με τους Subwoolfer!

 

Η εμφάνιση της εκπροσώπου μας Amanda Georgiadis Trenfjord

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του golden duel, η φετινή μας εκπρόσωπος εμφανίστηκε στον νορβηγικό εθνικό τελικό όπου παραχώρησε μια μικρή συνέντευξη στον Kåre Magnus Bergh.

Για περισσότερα σχετικά με την εμφάνιση της Amanda διαβάστε ΕΔΩ!

 

Τα τελικά αποτελέσματα:

Οι δύο εναπομείναντες finalist ξαναβρέθηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν εκ νέου την συμμετοχή τους σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσουν το νορβηγικό κοινό ότι αυτοί είναι οι κατάλληλοι εκπρόσωποι για τη χώρα.

Και στο golden duel, το αποτέλεσμα καθορίστηκε 100% από το κοινό.

Νικητές του Melodi Grand Prix 2022 και εκπρόσωποι της Νορβηγίας στον Διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκαν οι Subwoolfer! Η διαφορά στις ψήφους ανήλθε περίπου στις 50.000!

Παρακάτω ακούστε την studio εκδοχή του Give That Wolf a Banana:

Υπενθυμίζουμε ότι η Νορβηγία έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί, μαζί με την Ελλάδα, στον Α’ Ημιτελικό στις 10 Μαϊου. Συγκεκριμένα θα εμφανισθεί σε μια από τις θέσεις 10-18.

Πως σας φαίνονται οι φετινοί εκπρόσωποι της Νορβηγίας;

 

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Νομίζω πως κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι οι νικητές και στο Τορίνο γιατί είναι κάτι διαφορετικό όπως έχω ξαναγράψει σε άλλο ποστ….και αν δεν κερδίσουν στην 5αδα θα είναι σίγουρα….

    Απάντηση
  2. Ben
    Ben says:

    Μακράν η πιο σωστή επιλογή για ενα καλο πλασαρισμα το Μαιο. Πιθανοτατα στο τοπ 3 του televoting του τελικου. Αν οι επιτροπες μεχρι τοτε μυριστουν και το νοημα των στιχων του τραγουδιου/αλληγορια για την πανδημια και το στηριξουν πιο πολυ απο οσο στηριζουν τα uptempo συνηθως (Keith/Jim=μεταλλαξεις κορονοιου με διαφορα ονοματα, μπανανα=εμβολιο κλπ.), ισως να κανει και τη μεγαλη εκπληξη στο Τορινο…Το Death of Us που ξεκινησε ως φαβορι και μαλιστα εφερε τη Νορβηγια στις πρωτες θεσεις των στοιχηματων οταν πρωτοακουστηκε, αποδειχτηκε ακαταλληλο για μια ερμηνευτρια σαν την Elsie. Με μια Urlike θα ειχε σαρωσει. Οπως και να χει, καλη επιτυχια Νορβηγια, θεωρω δεδομενο το τοπ 5 σου!

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο. Είναι πιασαρικο, ανεβαστικο και καλοδουλεμένη ως παραγωγή και στήσιμο. Όμως, δεν ξέρω πως θα πάει στις επιτροπές, στο κοινό λογικά θα πάει αρκετά καλά. 8/10
    Το “death of us” αν και το αγαπημένο πριν την εθνική επιλογή, ήταν πολύ λίγο στο live.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *