Πορτογαλία: Συνέντευξη με τον Jonas | Από την Eurovision 2008 στο Festival da Canção 2022! (Video)

Μετά και την επιλογή του για τον φετινό εθνικό τελικό της Πορτογαλίας, Festival da Canção 2022, ο Jonas μιλάει αποκλειστικά στο EurovisionFun και τους Απόστολο Μπογιάννο και Πασχάλη Μπαρμπούτη.

Ο Jonas είναι ένας εκ των φιναλίστ του εθνικού τελικού της Πορτογαλίας για την Eurovision 2022, και θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την χώρα του με το τραγούδι “Pontas Soltas”.

Πρόκειται να κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ κάτι που ετοιμάζω απ’όταν ήμουν 18. Συνήθιζα να τραγουδάω για την χώρα και την κουλτούρα μου και αυτό αποτελεί ένα καινούριο ξεκίνημα για εμένα ξανά μετά από τόσα χρόνια. Το τραγούδι γράφθηκε από την ομάδα που συνεργάζομαι σε όλα μου τα τραγούδια και το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία ώστε να μάθει περισσότερος κόσμος τα τραγούδια μου. “Pontas Soltas” είναι μία πορτογαλική έκφραση για κάτι που δεν έχει πλήρως επιλυθεί. Και αφορά μία σχέση που έληξε σε λάθος στιγμή έχοντας αφήσει πολλές άλυτες εκρεμμότητες. Συνδέεται άμεσα και με την μουσική φάντο που με εκφράζει. Η φάντο μουσική έχει από μόνη της μία μελαγχολία. Το τραγούδι γράφτηκε απόκλειστικά για το FdC και κατόπιν κλήθηκα να λάβω μέρος από το RTP. 

Εκτός από τραγουδιστής, ο Jonas είναι και χορογράφος κάτι που θα τον βοηθήσει στην σκηνική του παρουσίαση στον εθνικό τελικό:

Δεν μπορώ να πω πολλά για την σκηνική παρουσίαση. Είναι έκπληξη. Θα είναι σίγουρα συνδεδεμένη με την φάντιο μουσική και θα έχει χορό. Είμαι πολύ αγχωμένος γιατί για εμένα είναι αγχωτικό να διαγωνίζομαι με τόσο κόσμο έχοντας ένα σκοπό. Και για αυτό αποφεύγω να παρακολουθώ τις αντιδράσεις του κόσμου στο διαδίκτυο. Μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να σκέφτομαι μία δουλεία σαν ένα σύνολο. Το τραγούδι, την εικόνα και την παρουσίαση του. Μου αρέσει να είναι όλα αρμονικά συνδεδεμένα. 

Αν και τον αγχώνει η όλη διαδικασία, ο Jonas έχει ακούσει και του έχουν αρέσει αρκετά τραγούδια από το φεστιβάλ. Από τα συνυποψήφια τραγούδια ξεχωρίζει αυτά των Pongo & Tristany και Milhanas.

Έπειτα από την νίκη του Salvador Sobral το Festival da Canção έχει αλλάξει ριζικά. O Salvador ήταν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο στην Eurovision και κανείς δεν περίμενε ότι ένα τόσο απλό τραγούδι θα κέρδιζε. Είναι καλό πλέον  να βλέπεις όλα αυτά τα είδη τραγουδιών  και τα μουσικά αυτά μονοπάτια να γίνονται πιο πλούσια κάτι που με έκανε πιο ένθερμο για την συμμετοχή μου φέτος.

Αγαπημένη του πορτογαλική συμμετοχή είναι αυτή της Simone de Oliveira (1969) καθώς και αυτή της Vânia Fernandes (2008) στην οποία έλαβε μέρος στα φωνητικά του τραγουδιού. Από τον διαγωνισμό γενικότερα ξεχωρίζει τη συμμετοχή της Netta (Ισραήλ 2018).

Λαμβάνοντας μέρος στα φωνητικά της πορτογαλικής συμμετοχής το 2008, ο Jonas κάνει αναφορά στην εμπειρία του πάνω στον διαγωνισμό ενώ χαριτολογώντας αναφέρει και την ευχάριστη συνύπαρξη της αποστολής τους με αυτή της Ελλάδας.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, ο Jonas μας χάρισε ένα μέρος της συμμετοχής του ακαπέλα.

Δείτε όλη την αποκλειστική συνέντευξη του Jonas στο video που ακολουθεί:

Ακούστε το “Pontas Soltas“, την  συμμετοχή του Jonas στο Festival da Canção 2022!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Κάπως παλιομοδίτικος ο ήχος του τραγουδιού του αλλά μου αρέσει.
    Ενδιαφέρουσες και οι προτιμήσεις του για Simone de Oliveira και Pongo & Tristany και αυτά που είπε για τον Sobral.
    Μπράβο σας για τη συνέντευξη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *