Σουηδία: Η γενική πρόβα του Δεύτερου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2022! (Live)

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του Melodifestivalen 2022. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Ο Oscar Zia είναι ο παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022, ενώ όπως αναφέρθηκε εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σουηδίας για το Τορίνο θα λάβει χώρο αποκλειστικά στη Στοκχόλμη. Σήμερα, ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του SVT οι δύο τελευταίοι ημιτελικοί αλλά και ο Τελικός του Melodifestivalen 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Friends Arena.

Η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού:

1. LIAMOO – “Bluffin

Πρώτος στην σκηνή για την γενική πρόβα ο LIAMOO. Είναι μόνος επί σκηνής και όλη η σκηνοθεσία βασίζεται στις γρήγορες εναλλαγές πλάνων και στον φωτισμό. Φαίνεται αρκετά πιο άνετος στην ερμηνεία του από την χθεσινή πρόβα αν και  η συνολική εμφάνιση εξακολουθεί να είναι άνευρη σε πολλά σημεία, μιας και ο ίδιος στέκεται αμήχανα στο ίδιο σημείο σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης! Ωστόσο, φωνητικά είναι άρτιος και σίγουρα θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αυριανού ημιτελικού.

photo:SVT/Annika Berglund

2. Niello & Lisa Ajax – “Tror du att jag bryr mig

Δεύτερη εμφάνιση για σήμερα το μοναδικό ντουέτο του δεύτερου ημιτελικού. Η συμμετοχή είναι εξ ολοκλήρου στα σουηδικά και ίσως πρόκειται για μία συμμετοχή που έχει ως σκοπό την επιτυχία εντός των σουηδικών συνόρων. Φωνητικά η Lisaείναι πολύ καλή και ίσως η συμμετοχή μπορέσει να περάσει στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

photo:SVT/Annika Berglund

3. Samira Manners – “I Want To Be Loved

Η καταγωγή της Samira Mannersείναι βρετανική και αυτό είναι φανερό από την προφορά της. Η ερμηνεία της ξεκινά παίζοντας κιθάρα και στο τελευταίο μέρος βρίσκεται μόνης της στην μικρή δεύτερη σκηνή της αρένας.Έχει μία ιδιαίτερη φωνή που την κάνει να ξεχωρίζει, σε μία πολύ λιτή εμφάνιση που ίσως λόγω της απλότητας της καταφέρει να κάνει την έκπληξη στον αυριανό ημιτελικό.

photo:SVT/Annika Berglund

4. Alvaro Estella - “Suave

Ο Alvaro Estrella με το “Suave” βρίσκεται στην σκηνή μαζί με πέντε χορευτές. Η σκηνή μοιάζει σαν να είναι τυλιγμένη σε φλόγες. Καυτή λάτιν εμφάνιση, έντονη χορογραφία και ένας Alvaro όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει: Άψογος φωνητικά αλλά με ένα τραγούδι που σίγουρα έχουμε ξανά ακούσει από τον ίδιο σε παλαιότερα Melodifestivalen.

photo:SVT/Annika Berglund

5. Browsing Collection - “Face in the Crowd

Οι Browsing Collection με το “Face in the Crowd” σε μία αμιγώς punk/rock/metal εμφάνιση! Ακολουθούν την πιο ήρεμη συμμετοχή του ημιτελικού και αυτό σίγουρα βοηθάει αρκετά. Δυναμική εμφάνιση αλλά σε ένα τραγούδι όχι τόσο δυναμικό που εμπλέκει πολλά είδη της ροκ χωρίς να κατασταλλάζει κάπου. Πολλά μαλλιά, πολλά φώτα, πολλά πυροτεχνήματα αλλά δύσκολα θα καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση.

photo:SVT/Annika Berglund

6. John Lundvik – “Änglavakt

Ο εκπρόσωπος της Σουηδίας για το 2019, John Lundvik, με το “Änglavakt” επιστρέφει στη σκηνή του Melodifestivalen. Μία συναισθηματική μπαλάντα, εξ ολοκλήρου στα Σουηδικά, την οποία ερμηνεύει άψογα και με αρκετό συναίσθημα. Αρκετά κοντινά πλάνα, μάυρο φόντο με λευκούς και χρυσούς φωτισμούς αλλά σε ένα τραγούδι που ίσως προορίζεται περισσότερο για εγχώρια κατανάλωση παρά για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision.

7. Tone Sekelius – “My Way

Και τελευταία εμφάνιση για το δεύτερο ημιτελικό, η Tone Sekelius με το “My Way”. Αρκετά πιο άνετη και με λιγότερο άγχος πραγματοποιεί την καλύτερη της εμφάνιση. Αυτή τη φορά η αλλαγή ρούχου λειτούργησε καλύτερα τηλεοπτικά αν και είναι αρκετά συγκρατημένη στις κινήσεις της. Φωνητικά άρτια σε μία συμμετοχή που θυμίζει το κλασικό σκανδιναβικό ποπ του παρελθόντος. Θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη στον αυριανό ημιτελικό.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2022. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Σε αυτά τα πρώτα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό απευθείας περνάει η Samira Manners με τοI Want To Be Loved ενώ για τις υπόλοιπες 6 συμμετοχές ανοίγουν ξανά οι γραμμές για το κοινό.

Στην συνέχεια ο Oscar ανακοινώνει τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Πρώτος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου εικονικής ψηφοφορίας: Samira Manners – “I Want To Be Loved

 

Δεύτερος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 3-9 ετών είναι : Browsing Collection – “Face in the Crowd
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 10-15 ετών είναι : John Lundvik – “Änglavakt
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ετών είναι : Niello & Lisa Ajax – “Tror Du Att Jab Bryr Mig
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 30-44 ετών είναι : John Lundvik – “Änglavakt
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 45-59 ετών είναι : Alvaro Estrella – “Suave”
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 60-74 ετών είναι : 
  • Alvaro Estrella – “Suave”
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 75+ ετών είναι : 
  • Alvaro Estrella – “Suave”
  • Εικονικός νικητής του televoting είναι : Niello & Lisa Ajax – “Tror Du Att Jab Bryr Mig

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Alvaro Estrella με το “Suave”

Στον πέμπτο ημιτελικό για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν: LIAMOO  και Niello & Lisa Ajax.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2022!

Πηγή φωτογραφιών: Annika Berglund / SVT
Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *