Σουηδία: Λάθος αποτελέσματα στο τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2022;

Μετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην εφαρμογή ψηφοφορίας στον πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen, όπου τελικά ελήφθησαν υπόψιν μόνο οι ψήφοι μέσω τηλεφωνημάτων και sms, ένα νέο σκάνδαλο χτύπησε τον σουηδικό εθνικό τελικό. Μετά το τέλος του τρίτου ημιτελικού τα social media γέμισαν με αναφορές για ανεξήγητα αποτελέσματα, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι η βαθμολογία της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ήταν λανθασμένη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας εξηγήσουμε τι συνέβη τελικά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν στο Melodifestivalen 2022 η ψηφοφορία έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος το τραγούδι που λαμβάνει συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνεται απευθείας στον τελικό, ενώ στο δεύτερο μέρος με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες, δημιουργείται νέα κατάταξη για τα υπόλοιπα έξι τραγούδια του ημιτελικού, με το πρώτο να πηγαίνει και αυτό στον τελικό και το δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας.

Νικητής του πρώτου γύρου στον τρίτο ημιτελικό ήταν ο Anders Bagge. Στην συνέχεια οι υπόλοιποι έξι υποψήφιοι έδωσαν νέα μάχη για το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στον τελικό. Όπως ειπώθηκε παραπάνω στο δεύτερο μέρος, η ψηφοφορία γίνεται με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες, μάλιστα φέτος οι τηλεθεατές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία.

Αυτό λοιπόν που έκανε σε όλους εντύπωση ήταν πως ενώ η Lisa Miskovsky βρισκόταν με διαφορά μπροστά από την Faith Kakembo, έχοντας μείνει προς ανακοίνωση μόνο τα αποτελέσματα της κατηγορίας 16-29, τελικά με 79 έναντι 75 ψήφων το τραγούδι της Faith Kakembo πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το περίεργο όμως της όλης υπόθεσης ήταν ότι για να ανατραπεί το αποτέλεσμα, η Lisa Miskovsky ήταν τελευταία σε αυτή την κατηγορία και οι Tribe Friday που ήταν σε όλες τις κατηγορίες (πλην των τηλεφωνημάτων) τελευταίοι, στο 16-29 ως διά μαγείας ήταν δεύτεροι!

Η Aftonbladet απηύθυνε ερώτημα στη σουηδική δημόσια τηλεόραση για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Η SVT απάντησε πως ουδεμία παρατυπία σημειώθηκε και τα αποτελέσματα είναι ορθά και είναι αυτά που ανακοινώθηκαν τηλεοπτικώς, το βράδυ του Σαββάτου 19/2.

Το Melodifestivalen συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, με τα τελευταία εφτά τραγούδια του φετινού διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2022!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *