Εσθονία: ”Η δική μας συμμετοχή εξαρτάται από τη συμμετοχή ή μη της Ρωσίας”

Δυσκολές οι τελευταίες ώρες για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision 2022, αφού στις πιέσεις της Σουηδίας, Δανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Γεωργίας, αλλά και της Φινλανδίας, η οποία μάλιστα απειλεί με απόσυρση απ’τον διαγωνισμό, έρχεται να προστεθεί και η Εσθονία.

Συγκεκριμένα, όπως και η Φινλανδία, η Εθνική ραδιοτηλεόραση της Εσθονίας αναφέρει ότι θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της ή μη στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ανάλογα με το εάν η Ρωσία θα συμμετέχει σε αυτόν ή όχι. Σύμφωνα με τον Erik Roose, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ERR (Εσθονικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης), η ERR έχει έρθει σε επαφή με συναδέλφους της EBU για το συγκεκριμένο θέμα και δηλώνει ότι ανάλογα με την περαιτέρω διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού θα ληφθεί σχετική απόφαση για τη συμμετοχή ή μη της Εσθονίας.

”Προφανώς, είναι αδιανόητο ότι η Εσθονία θα συμμετάσχει στη φετινή Eurovision όπου η Ρωσία συμμετέχει. Οι συνάδελφοί μας από άλλες χώρες της Βαλτικής θα συμμεριστούν προφανώς αυτήν την άποψη. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με την EBU ως διοργανωτή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision”

Erik Roose

 

Η Εσθονία πρόκειται να διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού με τον STEFAN και το τραγούδι Hope. Μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή εδώ:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Gus
    Gus says:

    Βέβαια τόσα χρόνια που συμμετείχε η Τουρκία ούτε κουβέντα…..απλά εκεί μάλλον ξεχνούν την εισβολή ….

    Ας μην πουν μερικοί ότι είμαι υπέρ του Πούτιν…καμία σχέση.

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Gus εχεις απόλυτο δίκιο!!!!!!οι ευρωπαίοι είναι πολύ επιλεκτικοί και το ζούμε οι ελληνες χρόνια τώρα…όταν τραγούδησε η Μαρίζα Κωχ για την εισβολή στην Κύπρο στον διαγωνισμό με κίνδυνο της ζωής της δεν συγκινήθηκε κανένας τους!!!!δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά αν δεν ξέρεις την ιστορία αυτή ψαξτην στο διαδυκτιο

      Απάντηση
  2. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Το 1975, μόλις λίγους μήνες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που ξεσπίτωσε 200 χιλιάδες ανθρώπους, η EBU δέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων την Τουρκία για πρώτη φορά στον διαγωνισμό και η μόνη χώρα που αντέδρασε και αποχώρησε ήταν η Ελλάδα.

    Τώρα έχουμε πολλούς ευαίσθητους και πρόθυμους.

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Ας μη ξεχνάμε ότι οι τηλεοράσεις που ζητούν την αποπομπή της Ρωσίας, είναι δημόσιες και ως ένα βαθμό εκφράζουν τις κυβερνήσεις και τα κράτη. Δεν θα κρίνω αν κάνουν καλά που πιέζουν με αυτό τον τρόπο, θα πω όμως ότι είναι βαθιά υποκριτικό να θυμούνται την κακιά Ρωσία όταν έχει Eurovision.

    Αλήθεια, αυτές οι καλές και δημοκρατικά δημόσια κανάλια, θα προβάλλουν αγωνες με Ρωσικες ομάδες; Θα προβάλουν αγωνίσματα που μετέχουν Ρώσοι αθλητες; Θα μποϊκοτάρουν γενικά, αθλητικά και πολιτιστικά γεγονοτα όταν θα συμμετέχει και η Ρωσία;
    Η απάντηση είναι απλή ασφαλώς και δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα, όπως εξάλλου δεν έχουν κανει και στο παρελθόν.

    Επιλεκτική ευαισθησία από την EBU και από τις δημόσιες ευρωπαϊκές τηλεοράσεις, επιλεκτική ευαισθησία γενικά!
    Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες. Η Ρωσία (φέτος τουλάχιστον) δεν θα πάρει μέρος, αλλά θα πάρει μέρος η Ουκρανία (που δυστυχώς) θα ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από την Ρωσία και ασφαλώς από τις τηλεοράσεις μας και κάτω στην αρένα, θα χειροκροτούν την συμμετοχή της “Ουκρανίας” !?

    Υ.Γ
    Ο διαγωνισμός είχε και θα έχει (ανάλογα με την εποχή) ΠΑΝΤΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *