Εσθονία: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού του Eesti Laul 2022!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο Πρώτος Ημιτελικός του Eesti Laul 2022, της διαδικασίας επιλογής της επόμενης εσθονικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision.

Στον σημερινό πρώτο από τους δύο συνολικά ημιτελικούς, δέκα τραγούδια διεκδίκησαν τα πρώτα πέντε εισιτήρια που οδηγούν στον μεγάλο τελικό.

To Show

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Maarja-Liis Ilus και ο Priit Loog, ενώ η βραδιά έλαβε χώρα στο Saku Grand Hall, χωρίς την παρουσία ζωντανού κοινού.

 

Στο green room ήταν ο Jüri Pootsmann, εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2016.

Την βραδιά άνοιξε η Tanja, εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2014, τραγουδώντας το Runaway της Sahlene, που το 2002 έφερε την Εσθονία στην δεύτερη θέση.

Τα 10 τραγούδια που διαγωνίσθηκαν ήταν:

1. Elysa – “Fire” 8/10

Πρώτη διαγωνιζόμενη για απόψε η Elysa, με το τραγούδι Fire. Δυστυχώς δεν είδαμε την τραγουδίστρια στη σκηνή, καθώς διαγνώσθηκε μόλις χθες θετική στον Κορονοϊό.

Ωστόσο, προβλήθηκε το μουσικό βίντεο του τραγουδιού, όπως και στον Προκριματικό. Στην περίπτωση που προκριθεί στον Τελικό, θα διαγωνισθεί κανονικά Live.

Το μουσικό βίντεο είναι κυριολεκτικά φωτιά ενώ η χορογραφία στον Τελικό αναμένεται να απογειώσει το τραγούδι.

2. Helen – Vaata minu poole 5/10

Αν και δεύτερη στη σειρά εμφάνισης η Helen, ανεβαίνει πρώτη στη σκηνή, με ένα ρυθμικό τραγούδι. Συνοδεύεται από τέσσερις χορεύτριες, ενώ τα χρώματα που επικρατούν είναι το ροζ και το μοβ.


3. Andrei Zevakin feat. Grete Paia – Mis nüüd saab 7/10

Τρίτο στη σειρά ένα από τα ντουέτα του αποψινού Ημιτελικού. Ξεκινούν το τραγούδι από τα παρασκήνια. Είναι μόνοι τους στη σκηνή. Μια από τις αγαπημένες συμμετοχές φέτος για τους Εσθονούς, φανς.


4. Alabama Watchdog – Move On 3/10

Επόμενοι στη σκηνή οι αντισυμβατικοί Alabama Watchdog, με το ροκ τραγούδι της βραδιάς. Σκοτεινό τοπίο και πολλές εναλλαγές πλάνων.


5. Merilin Mälk – “Little Girl” 4/10

Η Merilin είναι η δεύτερη άτυχη αυτού του Ημιτελικού, αφού και αυτή διαγνώστηκε θετική στον Covid-19.

Ωστόσο, προβλήθηκε το μουσικό βίντεο του τραγουδιού, όπως και στον Προκριματικό. Στην περίπτωση που προκριθεί στον Τελικό, θα διαγωνισθεί κανονικά Live.

6. Stig Rästa – Interstellar 7/10

Ο Stig που έχει βρεθεί στην Eurovision το 2015, φέτος δοκιμάζει την τύχη του, με ένα ρυθμικό κομμάτι. Εμφανίζεται μόνος στη σκηνή. Έχουμε πολλές εναλλαγές στα φώτα. Υπάρχει και μια κατασκευή που τον δείχνει να αιωρείται.


7. Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu – Laululind 5/10

Το δεύτερο ντουέτο της βραδιάς. Τραγουδούν ένα ερωτικό κομμάτι, καθισμένοι στο πιάνο.


8. Kaia-Liisa Kesler – Vaikus 7/10

Όγδοη στη σκηνή η Kaia. Είναι ντυμένη στα λευκά. Ξεκινάει μόνη την εμφάνιση της, ενώ μετέπειτα συνοδεύεται από πέντε άτομα στα φωνητικά. Το σκηνικό είναι ασπρόμαυρο, ενώ στο τέλος, επικρατούν μπλε και άσπρα χρώματα. Μια δυνατή ερμηνεία.


9. Elina Nechayeva – Remedy 8/10

Λίγο πριν το τέλος, ανέβηκε στη σκηνή η εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2018, Elina Nechayeva! Είναι ντυμένη στα λευκά.

Η παράσταση ξεκινάει με σκοτεινό τοπίο. Στην αρχή βρίσκεται εκτός σκηνής και στο ρεφρέν ανεβαίνει σε αυτήν. Στη συνέχεια το τοπίο γίνεται πορτοκαλί και την συνοδεύουν δύο χορεύτριες.

Προ το τέλος της εμφάνισης ανυψώνεται στον αέρα. Έχει όλα τα φόντα να βρεθεί στο Τορίνο.


10. Ott Lepland – Aovalguses 7/10

Ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2012, κλείνει το διαγωνιστικό μέρος. Είναι ντυμένος στα μαύρα. Η αρχή του τραγουδιού θυμίζει ασπρόμαυρη ταινία.

Τα αποτελέσματα

Οι πέντε καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στον τελικό του Eesti Laul 2022, καθορίστηκαν ύστερα από δύο γύρους ψηφοφορίας.

Στον πρώτο γύρο και ύστερα από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού προκρίθηκαν τα εξής τέσσερα τραγούδια:

Ανάμεσα στα έξι εναπομείναντα τραγούδια πραγματοποιήθηκε εκ νέου ψηφοφορία όπου μόνο το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε για το τελευταίο τραγούδι που θα προκριθεί στον μεγάλο Τελικό του Eesti Laul 2022:

Τα τέσσερα τραγούδια που ψήφισε παραπάνω η επιτροπή ήταν:

ΥΓ. Οι παραπάνω βαθμοί αφορούν δική μου προσωπική άποψη!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2022.

Πηγή/Φωτό: ERR

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *