Η EBU αποκλείει την Ρωσία από την Eurovision 2022

Επίσημα σήμερα η EBU ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Eurovision 2022 στο Τορίνο. 

Μετά από τα τελευταία γεγονότα και τη θύελλα αντιδράσεων χωρών, όπως Εσθονία, Φιλανδία και άλλων,  για την απόσυρση της συμμετοχής τους στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, η EBU αλλάζει την απόφαση πως η Ρωσία είναι ευπρόσδεκτη και ανακοινώνει επίσημα τον αποκλεισμό της γράφοντας:

“H EBU (European Broadcaster Union) ανακοίνωσε ότι καμία συμμετοχή της Ρωσίας δε θα υπάρξει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. 

Το εκτελεστικό συμβούλιο της EBU πήρε την απόφαση σήμερα μετά από σύσταση από τη διοίκηση της Eurovison, την ομάδα Αναφοράς, με βάση τους κανόνες της εκδήλωσης και των αξιών της EBU.

Η σύσταση αυτή υποστηρίχθηκε επίσης από την επιτροπή τηλεόρασης της EBU.

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι, υπό το φως της άνευ προηγουμένου κρίση της Ουκρανίας, η συμπερίληψη μιας ρωσικής συμμετοχής στο φετινό διαγωνισμό θα έφερνε στο διαγωνισμό ανυποληψία.

Πριν λάβει αυτή την απόφαση, η EBU έδωσε χρόνο να διαβουλευθεί ευρέως μεταξύ των μελών της.

Η EBU είναι ένας απολιτικός οργανισμός-μέλος των ραδιοτηλεοπτικών φορέων που δεσμεύονται να προασπίζουν τις αξίες της δημόσιας υπηρεσίας.

Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μια σκηνή”

Μπορείτε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες του επίσημου λογαριασμού της Eurovision παρακάτω εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νεότερα του διαγωνισμού της Eurovision.

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Δίκαια η απόφαση της EBU. Τα πολιτικά πρέπει να παραμένουν έξω από τον διαγωνισμό, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εφικτό. Ας ελπίσουμε να τελειώσει σύντομα η όλη κρίση στην Ουκρανία και οι πολίτες να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

    Απάντηση
    • sRGBsrhb
      sRGBsrhb says:

      ελπιζουμε αλλα πρωσοπικα νομιζω ( αν και ελπιζω για τα καλυτερα) οτι υπαρχουν πιθανοτητες η ουκρανια να μην υπαρχει, τουλαχιστον να μην ειναι οπως την ξερουμε

      η θα εμπλακει η ευρωπη και η ΗΠΑ και θα γινει τριτος παγκοσμιος πολεμος, η θα αποδεχτουν τους ορους της ρωσιας και θα εχουμε μια δευτερη λευκωρωσια

      παντως κανονικοτητα και ουκρανια πισευω πως δεν πανε μαζι τωρα πια

      Απάντηση
      • ,(Marizeta)
        ,(Marizeta) says:

        Δεν θέλω να συζητήσω για πολιτικά μα θεωρώ πως ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θα εμπλακούν άρα δεν θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος. Θεωρώ βέβαια πολύ πολύ πιθανό να γίνει η Ουκρανία δεύτερη Λευκορωσία. Τέλος πολιτικής συζήτησης για εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ!

        Απάντηση
  2. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Τον Μάρτιο του 1975, μόλις 7 μήνες μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο που στοίχισε τη ζωή σε 6 χιλιάδες ανθρώπους και ξεσπίτωσε 200 χιλιάδες, η EBU υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων την παρθενική συμμετοχή της Τουρκίας στον διαγωνισμό. Η μόνη χώρα που αντέδρασε και αποχώρησε ήταν η Ελλάδα.

    Χαίρομαι που τώρα βρέθηκαν πολλοί ευαίσθητοι και πρόθυμοι.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ευτυχώς πρυτανευσε η λογική…
    Η Ρωσία κανονικά πρέπει να αποκλειστεί για πολλά χρόνια από οτιδήποτε σχετίζεται με την Ευρώπη μετά από αυτό που προκάλεσε. Θα μου πεις τι είναι αυτός ο αποκλεισμός στη Eurovision,στο μπάσκετ στο ποδόσφαιρο μπροστά σε όλο αυτό το κακό; Τίποτα ενδεχομένως, αλλά δείχνει έστω και λίγο πόσο αντίθετη είναι η Ευρώπη σε όλο αυτό το κακό. Βέβαια στο τέλος δε νομίζω να συμμετάσχει ούτε η Ουκρανία αφού βρίσκεται υπό κατάληψη σχεδόν και πλήρη πολιτική αστάθεια. Κρίμα πραγματικά να συμβαίνουν όλα αυτά εν έτει 2022… Ελπίζω η Ρωσία, η Λευκορωσία η Τουρκία και όλες οι χώρες που διοικούνται από απολυταρχικά (στην πράξη) καθεστώτα να “βρουν το δάσκαλο τους” και να πληρώσουν με κάποιο τρόπο αυτό το κακό που έχουν προκαλέσει είτε στο εσωτερικό της χώρας τους είτε σε άλλες χώρες.
    Σωστή απόφαση της EBUκαι των περισσότερων κρατικών φορέων που αντέδρασαν άμεσα.

    Απάντηση
  4. ArmpitOfEurope
    ArmpitOfEurope says:

    Υπαρχει μια διαφορα αναμεσα στα ” πολιτικα ” και στον ” πολεμο που μπορει να παρει διαστασεις παγκοσμιου ”.
    Σωστη αποφαση, και καθυστερημενη κιολας.

    Απάντηση
  5. James
    James says:

    Έπρεπε να είχε γίνει από εχθές αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη.
    Τώρα σ’οτι έχει να κάνει με αυτό που λέτε για την εισβολή στην Κύπρο να σας θυμίσω πως μιλάμε για μια άλλη εποχή που τα νέα κυκλοφορούσαν με ταχύτητα χελώνας,με κόσμο που δεν ήταν τόσο ευαισθητοποιημένος και με μια Eurovision που ήταν σχετικά στα σπάργανα.
    Ευτυχώς για όλους μας οι εποχές αλλάζουν και ο κόσμος πλέον δεν είναι όπως παλιά.

    Απάντηση
  6. Camelaki
    Camelaki says:

    Ας μην κινδύνευε με κατάρευση ο φετινός διαγωνισμός λόγω των αντιδράσεων των συμμετεχόντων και θα σας έλεγα εγω…δηλαδή η ebu το έκανε γάργαρα στην αρχή αλλά μετά συγκινήθηκε με το δράμα της Ουκρανίας….μας έπεισαν!!!! (not)…

    Χαίρομαι που κάποια παιδιά εδώ αναφέρουν τα της Κύπρου….ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!

    Απάντηση
  7. KostasEV
    KostasEV says:

    Αν η μεγαλύτερη αντίδραση της Ευρώπης είναι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από έναν διαγωνισμό τραγουδιού, τότε λυπάμαι που θα το πω αλλά μιλάμε για τεράστια αποτυχία της Ευρώπης. Σιχαίνομαι τον κόσμο που ζούμε

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Άλλο ένας διαγωνισμός τραγουδιού και άλλο να εξαρτώνται οι χώρες από το φυσικό αέριο της Ρωσίας…και η Κίνα μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί με τον covid είδες να την πειράξει κανένας????αυτό είναι ο νόμος του ισχυρού….κατέβα από το σύννεφο που ζεις και προσγειώσου στην πραγματικοτητα…..

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *