Ιρλανδία: Παραβιάζει τους κανόνες η συμμετοχή της χώρας;

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε μια φήμη ότι η συμμετοχή της Ιρλανδίας, η Brooke Scullion με το τραγούδι “That’s Rich“, μπορεί να μην ταιριάζει με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η δημόσια τηλεόραση της Ιρλανδίας, RTÉ, συγκεκριμένα είπαν ότι η συμμετοχή «σπάει τους κανόνες»

Στις 5 Φεβρουαρίου 2022, η Ιρλανδή φιναλίστ του The Voice UK, Brooke Scullion κέρδισε τον Ιρλανδικό εθνικό τελικό με το τραγούδι της “That’s Rich“. Η Scullion φαίνεται να έχει ερμηνεύσει το τραγούδι της στις 7 Απριλίου 2021 σε μία διαδικτυακή συναυλία. Αυτό είναι κατά των κανόνων του RTÉ, εφόσον οι διαγωνιζόμενοι της Eurovision απαγορεύεται να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους πριν την πρώτη Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, στην προκειμένη περίπτωση την 1η Σεπτεμβρίου 2021, λόγω του πιθανού προβαδίσματος που μπορεί να αποκτήσουν στον διαγωνισμό.

Αυτές τις μέρες το RTÉ μελετάει το ζήτημα, γιατί αν το τραγούδι της Scullion  κέρδισε με εμπορικό πλεονέκτημα τότε ίσως υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το τραγούδι, η τραγουδίστρια, η ακόμα και τα δύο. Τώρα κυκλοφορεί πως το RTÉ γνώριζε για την κυκλογορία του τραγουδίου πριν την πρώτη Σεπτέμβρη και πώς η δημόσια τηλεόραση δεν είχε θέμα με αυτό. Άλλωστε το νικητήριο ολλανδικό τραγούδι του 2019, το Arcade του Duncan Laurance,  επίσης κυκλοφόρησε πριν την επιτρεπτή ημερομηνία και προχώρισε ωστόσο στην συμμετοχή στον διαγωνισμό του Τελ Αβίβ.

Θυμίζουμε πως η Ιρλανδία θα συμμετάσχει στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 12 Μαρτίου 2022.

Μπορείτε να ακούσετε το εν λόγω κομμάτι της Brooke Scullion παρακάτω:

Πηγή: ESCplus

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιρλανδίας στη Eurovision 2022!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. James
    James says:

    Ότι δηλαδή είχε ακουστεί νωρίτερα και το έχει αγαπήσει ήδη ο κόσμος οπότε υπερέχει των υπολοίπων τραγουδιών;
    Για το That’s Rich μιλάμε πάντα ε;

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Άσχετο με το άρθρο για την Ιρλανδία, αλλά άκουσα και εγώ το ντέμο της ελληνικής συμμετοχής “die together” όπως τιτλοφορείται…
    Για demo, το βρήκα αρκετά καλό, αν και ελπίζω να έχουν γίνει αλλαγές και η τελική εκδοχή να είναι πιο δυνατή αν θέλουμε να μιλάμε για ένα υψηλό πλασάρισμα όπως είναι ο στόχος της ΕΡΤ…
    Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για ένα κακο-πρωτο- δείγμα/άκουσμα, αν και εκτιμώ ότι η διέρρευση της demo εκδοχής κάθε άλλο παρά καλό δεν κάνει στη συμμετοχή μας, μέχρι να την ακούσουμε επίσημα στην τελική εκδοχή.
    ΥΓ: αν υπάρχει κάποιος από την ομάδα του Eurovisionfun που έχει ακούσει την τελική εκδοχή, ας μας ενημερώσει για το πόσο διαφέρει από το demo που διέρρευσε.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *