Ισραήλ: Ο Michael Ben David με το “Ι.Μ” θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Τορίνο!

Το ισραηλινό X Factor έφτασε στο τέλος του και έχουμε νικητή: ο Michael Ben David θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο Τορίνο, στην 66η έκδοση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision!

Πολλοί διαγωνιζόμενοι μας εντυπωσίασαν σε όλη τη σεζόν, αλλά μόνο τέσσερις κατάφεραν φτάσουν στους τελικούς: ο Eli Huli , ο Michael Ben David, η Sapir Saban και η Inbal Bibi.

Οι 4 συμμετέχοντες μονομάχησαν μεταξύ τους, όντας χωρισμένοι σε ζευγάρια.  Νικητές αναδείχθηκαν οι Michael Ben David και o Eli Huli. Η Inbal και η Sapir, ως ηττημένες μονομάχησαν ξανά, με την Inbal να συμπληρώνει την τελική τριάδα.

Συγκεκριμένα τα ζευγάρια και τα τραγούδια που ερμηνεύτηκαν ήταν τα εξής:

  • Michael Ben-David & “Two Madmen” vs Inbal Bibi & “The Winner Takes It All
  • Sapir Saban & “Lonely” vs Eli Huli &  “I’ll Be There For You”

Έπειτα στην τελική φάση οι διαγωνιζόμενοι εκτέλεσαν τα κομμάτια τους με τον Michael Ben David να αναδεικνύεται o μεγάλος νικητής του X Factor 2022!

Ακούστε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ!

Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 25% από την κριτική επιτροπή του σόου (Netta BarzilaiAviv Geffen, Margalit Tzan’ani, Ran DankerMiri Mesika), κατά 25% από μία διεθνή κριτική επιτροπή και κατά 50% από την ψηφοφορία των Ισραηλινών τηλεθεατών.

Ποιος είναι ο Michael Ben David;

Ο Michael Ben-David είναι 25 ετών και κατάγεται από την Petah Tikva, μια πόλη στην κεντρική περιοχή του Ισραήλ που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Τελ Αβίβ. Έχει μιλήσει ανοιχτά  για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί, από τον εκφοβισμό στο σχολείο επειδή τραγουδούσε με ψηλή φωνή. Ο Michael έχει σημειώσει ότι αυτό τον βοήθησε στο να βρει εσωτερική δύναμη στον εαυτό του, ένα χαρακτηριστικό που επικροτήθηκε από τους μέντορες του στο X Factor του Ισραήλ. Το τραγούδι του I.M είναι ένας ύμνος της αυτοαποδοχής.

Το Ισραήλ εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2021, από την Eden Alene,  με το τραγούδι Set Me Free, καταλαμβάνοντας την 17η θέση.

Ποια η γνώμη σας για την επιλογή του Ισραήλ και πως πιστεύετε θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα του Ισραήλ στη φετινή Eurovision!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. giannis
    giannis says:

    Μόλις εκτίμησα το set me free…. Generic pop με ακροβατικά και λίγο ανατολικό στοιχείο στη γέφυρα και γίναμε….. Θα κάνω μία αυθαίρετη πρόβλεψη και θα πω ότι δυστυχώς θα προκριθεί, γιατι είναι Ισραήλ και γιατί είναι στον β ημιτελικό.

    Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      Αν λάβεις υπόψη σου τα τραγούδια που έχουν βγει μέχρι τώρα δεν το λες και περίεργο
      Φέτος προβλέπω συμμετοχές μέτριες που σε άλλες χρονιές δεν κατάφερνα ούτε 15 στον ημιτελικό φέτος να περνάνε άνετα

      Απάντηση
  2. EurovisionTales
    EurovisionTales says:

    Απαισιο! Ανετα τελευταιο στον ημιτελικο.
    Ακομη μια χωρα που συνηθως ειναι ανταγωνιστικη στελνει μια πατατα, περισσοτερος χωρος για την Αμαντα να λαμψει!

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Κατάφεραν να κάνουν τη χειρότερη επιλογή! Αυτό θέλει προσπάθεια…
    Το τραγούδι κάτω του μετρίου πολλή φασαρία για το τίποτα και στο τέλος δε σου μένει κιόλας. Για τη σκηνική παρουσία ας μη μιλήσω…
    Ελπίζω να μην βρεθεί στον τελικό σε βάρος άλλων συμμετοχών. Αν προκριθεί βέβαια δε νομίζω να πετύχει κάτι καλύτερο από τις τελευταίες θέσεις (βλ. Ισραήλ 2017 που μου το ψιλοθυμισε). Τελευταίο πανηγυρικά στην κατάταξη μου ως τώρα με 3/10.
    ΥΓ: Eden γύρνα πίσω η έστω τηλεφωνα!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *