Ιταλία: Απόψε η Prima Serata του Φεστιβάλ του Sanremo 2022!

Ανοίγει η αυλαία σήμερα το βράδυ στο Teatro Ariston και το 72ο Φεστιβάλ του Sanremo, με την Prima Serata. Μέσω του Sanremo 2022 η Ιταλία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος και θα την εκπροσωπήσει σε τρεις μήνες στον εντός έδρας διαγωνισμό του Τορίνο. Μέχρι το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου όλα τα μουσικά φώτα της Ευρώπης πέφτουν επάνω στο Σαν Ρέμο!

Το σόου

Η αναμονή τελειώνει σήμερα. Όλα είναι έτοιμα στην μικρή πόλη της Λιγουρίας για την μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, το 72ο Φεστιβάλ του Sanremo! O Amadeus θα είναι ο παρουσιαστής, αλλά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Στην σκηνή του Ariston, ο Amadeus δεν θα είναι μόνος. Σε κάθε βράδυ, θα έχει διαφορετικούς συν-οικοδεσπότες στο πλευρό του. Στην Prima Serata θα είναι δίπλα του η Ornella Muti, ηθοποιός με μακροχρόνια καριέρα στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ευρέως γνωστή στην Ιταλία αλλά και διεθνώς. Φυσικά, εκτός από την Ornella Muti, στο πλευρό του θα είναι και ο πολύ καλός του φίλος, Fiorello.

Καλεσμένοι της πρώτης βραδιάς θα είναι οι περσινοί νικητές Måneskin, οι οποίοι επιστρέφουν στον “τόπου του εγκλήματος”, στη σκηνή του Teatro Ariston, εκεί που ξεκίνησαν όλα πριν έντεκα μήνες με τη νίκη τους στη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού και που τους οδήγησε στον θρίαμβό τους τον προηγούμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Παράλληλα, την εμφάνισή τους στην πρώτη βραδιά του Sanremo 2022 θα κάνουν οι Meduza, ένα γκρουπ ηλεκτρονικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του Sanremo 2022, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά τα τραγούδια των 12 εκ των 25 υποψηφίων του Φεστιβάλ. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  • Achille Lauro feat. Harmel Gospel Choir
  • Ana Mena
  • Dargen D’Amico
  • Gianni Morandi
  • Giusy Ferreri
  • La rappresentante di lista
  • Mahmood & Blanco
  • Massimo Ranieri
  • Michele Bravi
  • Noemi
  • Rkomi
  • Yuman

H βαθμολογία

– Τα πρώτα 12 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Sanremo 2022 ακούγονται απόψε για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από 100% επιτροπή δημοσιογράφων ( 34% οι τηλεοπτικοί συντάκτες, 33% οι ραδιοφωνικοί και 33% οι ανταποκριτές του ηλεκτρονικού τύπου).

 

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2022

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2022 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21:40 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την πληρέστερη κάλυψη του 72ου Φεστιβάλ του Sanremo.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *