Ιταλία: Η μεγαλύτερη τηλεθέαση των τελευταίων 20 χρόνων για τον τελικό του Sanremo 2022!

Συνολικά 13,38 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την τελευταία βραδιά του 72ου Φεστιβάλ του Sanremo, καθιστώντας την την έκδοση με τις περισσότερες προβολές τα τελευταία 20 χρόνια.

Η τελευταία βραδιά του 72ου Φεστιβάλ του Sanremo είδε συνολικά 13,38 εκατομμύρια θεατές να συντονίζονται ζωντανά για να δουν το Φεστιβάλ από το Teatro Ariston. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά το 64,9% όλων των τηλεθεατών εκείνο το βράδυ παρακολούθησαν την εκπομπή. Η τηλεθέαση κορυφώθηκε με 16.984.000 θεατές στις 22:38 CET.

Τα νούμερα τηλεθέασης για τις τελευταίες 4 νύχτες του φετινού Sanremo έχουν ως εξής:

Πρώτη βραδιά – 10,9 εκατομμύρια
Δεύτερη βραδιά– 11,3 εκατομμύρια
Τρίτη βραδιά – 9,3 εκατομμύρια
Τέταρτη βραδιά – 11,37 εκατομμύρια
Τελικός – 13,3 εκατομμύρια

Όλες οι νύχτες είδαν αύξηση στους τηλεθεατές σε σύγκριση με το Sanremo 2020, καθώς ο τελικός το 2020 συγκέντρωσε μόλις 9,9 εκατομμύρια θεατές και μερίδιο 54,4%. 

Στον χθεσινό τελικό, τα 3 τραγούδια που βρέθηκαν στην κορυφή της νέας κατάταξης προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας όπου η βαθμολογία αποτελούνταν κατά 34% από την ψηφοφορία του κοινού, κατά 33% από την ψηφοφορία της δημοσκοπικής επιτροπής και κατά 33% από την ψηφοφορία της δημοσιογραφικής επιτροπής. Στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι: Elisa, Gianni Morandi και Mahmood & Blanco.

Τέλος το μεγάλο βραβείο του νικητή του Sanremo 2022 πήραν ο Mahmood με τον Blanco!

Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη του Mahmood στο ιταλικό φεστιβάλ τραγουδιού μετά το 2019, όπου κέρδισε με το Soldi και εκπροσώπησε την Ιταλία στη Εurovision τερματίζοντας δεύτερος.

πηγή: La Stampa , RAI,

Πώς σας φαίνεται η συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα που αφορούν τη συμμετοχή της Ιταλίας στον διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *