Ιταλία: Σήμερα ο μεγάλος τελικός του Sanremo 2022 | Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Τορίνο;

Αυλαία ρίχνει απόψε το βράδυ στην μικρή πόλη της Λιγουρίας, το 72ο Φεστιβάλ του Sanremo. Μετά από τέσσερις πολύ πετυχημένες βραδιές από άποψη τηλεθέασης και όχι μόνο, το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται απόψε με τον μεγάλο του τελικό. Ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία τον Μάιο στο Τορίνο. Εάν δεν το επιθυμεί, τότε το RAI έχει δικαίωμα να επιλέξει όποιον άλλο εκ των συμμετεχόντων επιθυμεί, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Για τα αποτελέσματα της Quatra Serata δείτε το σχετικό μας άρθρο!

Το σόου

Στην σκηνή του Ariston, ο Amadeus δεν θα είναι μόνος. Σε κάθε βράδυ, όπως γνωρίζουμε, θα έχει διαφορετικούς συν-οικοδεσπότες στο πλευρό του. Στη βραδιά του τελικού θα είναι δίπλα του η Sabrina Ferilli, μία από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της ιταλικής τηλεόρασης και του ιταλικού κινηματογράφου. Η Farilli είχε ανεβεί στη σκηνή του Teatro Ariston άλλες δύο φορές, το 1996 και το 2002.

Επίσης, την εμφάνισή τους στην πέμπτη βραδιά του 72ου Φεστιβάλ του Sanremo θα κάνουν οι Fabio Rovazzi και Orietta Berti.

Το πρόγραμμα της σημερινής βραδιάς

Κατά τη διάρκεια της πέμπτης βραδιάς του Sanremo 2022, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για τρίτη φορά τα τραγούδια και των 25 υποψηφίων του Φεστιβάλ. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Achille Lauro & Harlem Gospel Choir “Domenica”
  2. Yuman “Ora e qui”
  3. Noemi “Ti amo non lo so dire”
  4. Gianni Morandi “Apri tutte le porte”
  5. La Rappresentante di Lista “Ciao Ciao”
  6. Michele Bravi “Inverno dei fiori”
  7. Massimo Ranieri “Lettera al di là del Mare”
  8. Mahmood & Blanco “Brividi”
  9. Ana MenaDuecentomile Ore” 
  10. Rkomi Insuperabile”
  11. Dargen D’Amico “Dove si balla”
  12. Giusy Ferreri “Miele”
  13. Sangiovanni Farfalle
  14. Giovanni Truppi Tuo padre, mia madre, Lucia
  15. Le Vibrazioni Tantissimo
  16. Emma Ogni volta e cosi
  17. Matteo Romano Virale
  18. Iva Zanicchi Voglio amarti
  19. Dittonellapiaga feat Donatella Rettore Chimica
  20. Elisa O forse sei tu
  21. Fabrizio Moro Sei tu
  22. Tananai Sesso occasionale
  23. Irama Ovunque sarai
  24. Aka 7even Perfetta cosi
  25. Highsnob & Hu Abbi cura di te

Κατάταξη

Μετά τις τέσσερις πρώτες βραδιές το ντουέτο των Mahmood & Blanco συνεχίζει να προπορεύεται, όντας το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει το 72ο Φεστιβάλ του Sanremo και να εκπροσωπήσει την Ιταλία τον Μάιο στη Eurovision 2022. Στη δεύτερη θέση βρίσκει κανείς τον Gianni Morandi, με τον 78χρονο θρύλο του ιταλικού τραγουδιού να αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής του φετινού φεστιβάλ. Την πρώτη τριάδα κλείνει η Elisa, η οποία από την πρώτη θέση μετά τη δεύτερη βραδιά έχει υποχωρήσει στην τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση, η τριάδα αυτή αναμένεται να φτάσει ως τον τελικό γύρο που θα έχουν απομείνει τρεις καλλιτέχνες. Παρ’ όλα αυτά, όπως μας έχει διδάξει η μακρόχρονη ιστορία του Sanremo, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη είσοδο του Irama, του Sangiovanni, της Emma ή των La Rappresentante di Lista στην πρώτη τρίαδα μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Η βαθμολογία

Σήμερα υπάρχουν δύο γύροι βαθμολογίας. Στον πρώτο γύρο δικαίωμα ψήφου έχει αποκλειστικά το τηλεοπτικό κοινό. Η κατάταξη του κοινού θα συνυπολογιστεί με τις βαθμολογίες των προηγούμενων βραδιών, προκειμένου να καθοριστεί η τελική βαθμολογία.

Στην συνέχεια θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια για τις θέσεις 23 -4. Οι τρεις πρώτοι στην βαθμολογία, χωρίς να μας αποκαλυφθεί η κατάταξη τους θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Εκ του μηδενός οι τρεις σούπερ-φιναλίστ θα ψηφιστούν με το ίδιο σύστημα ψηφοφορίας, με την αναλογία (34% televoting, 33% κριτική επιτροπή και 33% δημοσκοπική επιτροπή), για να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής.

Το νικητήριο τραγούδι του Sanremo 2022 θεωρείται αυτόματα ότι θα είναι η συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2022. Ωστόσο, ο νικητής εξακολουθεί να έχει την πρώτη άρνηση σε αυτό το θέμα και σε περίπτωση που δεν θα αποδεχθεί το δικαίωμά του να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ, τότε η οργανωτική επιτροπή του Sanremo 2022 και το RAI θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, από τους καλλιτέχνες που θα έχουν υπογράψει την δήλωση ενδιαφέροντος για την Eurovision.

Πως να παρακολουθήσετε το Sanremo 2022

Το Φεστιβάλ του Sanremo 2022 μπορείτε να το παρακολουθηθεί ζωντανά στην τηλεόραση, από το Rai1, αλλά και από τον ιστότοπο του RaiPlay στις 21:40 ώρα Ελλάδας.

Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις της ιταλικής μουσικής, έχετε υπομονή στα ατέρμονα ιταλικά σόου, με πολλούς καλεσμένους, ατελείωτους πολλές φορές διαλόγους και κάθε άλλου είδους παρεμβολές που μπορεί να τραβήξουν τη μετάδοση ακόμα και μετά τις 2 το πρωί, συντονιστείτε μαζί μας στη μεγάλη γιορτή του ιταλικού τραγουδιού, από την οποία μεγάλοι διεθνείς σταρ ξεκίνησαν την καριέρα τους!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για την πληρέστερη κάλυψη του 72ου Φεστιβάλ του Sanremo.

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Αν επιβεβαιωθουν τα προγνωστικα και επιλεγει το brividi τοτε η Ιταλια θα ακολουθησει το κλασικο παραδειγμα οταν κερδιζει μια χωρα με ενα δυναμικο κομματι συνηθως την επομενη χρονια επιλεγει μια μπαλαντα το ιδιο καναμε και εμεις το 2006 μονο που η δικη μας συμμετοχη ανηκε στην κατηγορια δυναμικη μπαλαντα.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θέλω να κερδίσει είτε το dueto Mahmood-blanco είτε η Emma… Πιο πιθανό βέβαια να κερδίσει το “brividi”. Ωραίο κι μελωδικό και επί σκηνής υπάρχει φοβερή χημεία αλλά πραγματικά το φετινό φεστιβάλ san remo ήταν πολύ άνευρο και αδιάφορο σε σχέση με άλλες χρονιές.

    Απάντηση
  3. SpK
    SpK says:

    Ακουσα μόνο το Brividi για να δω τι έφερε φέτος ο Mahmood. Δεν καταλαβαίνω το hype του. Προσωπικά μου φάνηκε μια αδιάφορη μπαλαντα. Ομορφη ακουστικά εννοείται, καλές φωνές επίσης, αλλά δεν με κράτησε καθόλου σαν τραγούδι.

    Απάντηση
  4. PantGr
    PantGr says:

    Παιδιά να κάνω μια άσχετη ερώτηση…παρατήρησα οτι στα στοιχήματα η Ελλάδα έχει ανέβει στην 7η θέση(ξέρω είναι αρκετά νωρίς να τα βλέπουμε) αλλά μου έκανε εντύπωση πως μέσα σε μια μέρα ανεβήκαμε 3 θέσεις έτσι γρήγορα και είπα μήπως έγινε κάτι που δεν γνωρίζω! Αν μπορεί ας μου απαντήσει κάποιος….ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *