Νορβηγία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2022!

Ήταν 15 Ιανουαρίου όταν το Melodi Grand Prix 2022 ξεκίνησε. Κάτι παραπάνω από έναν μήνα αργότερα, η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Νορβηγίας στη Eurovision 2022 φτάνει στο τέλος της. Απόψε πραγματοποιείται ο μεγάλος τελικός του MGP 2022.

Φορμάτ

Το Melodi Grand Prix 2022 αποτελείται από έξι shows: τέσσερις ημιτελικοί, ένας γύρος δεύτερης ευκαιρίας και ο μεγάλος τελικός, από τον οποίο θα προκύψει ο εκπρόσωπος της σκανδιναβικής χώρας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Στον κάθε ημιτελικό συμμετείχαν τέσσερις καλλιτέχνες, με τον πρώτο εξ αυτών να προκρίνεται στον τελικό.

Στον γύρο δεύτερης ευκαιρίας έλαβαν μέρος οι αποκλεισμένοι των ημιτελικών (τρεις από τον καθένα). Μέσα από την ψηφοφορία του κοινού που βασίστηκε στις εμφανίσεις των ημιτελικών, προέκυψαν οι τέσσερις επικρατέστεροι αποκλεισμένοι, οι οποίοι και διαγωνίστηκαν για το πέμπτο εισιτήριο που οδήγησε στον μεγάλο τελικό του MGP 2022.

Έτσι, μετά από πέντε shows φτάσαμε στη βραδιά του μεγάλου τελικού, στην οποία θα συμμετέχουν δέκα συνολικά καλλιτέχνες: οι τέσσερις νικητές των ημιτελικών, ο νικητής του γύρου δεύτερης ευκαιρίας και οι πέντε απευθείας φιναλίστ.

Οι φιναλίστ

Πέντε καλλιτέχνες έχουν προκριθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό του MGP 2022 και είναι οι εξής:

Το εισιτήριο του πρώτου ημιτελικού το πήρε ο Frode με το τραγούδι Black Flowers.

Το εισιτήριο του δεύτερου ημιτελικού το κέρδισε η Farida με το τραγούδι Dangerous.

Το εισιτήριο του τρίτου ημιτελικού το πήρε η Oda Gondrosen με το τραγούδι Hammer of Thor.

Το εισιτήριο του τέταρτου ημιτελικού το πήρε η Sofie Fjellvang με το τραγούδι Made Of Glass.

Το εισιτήριο της δεύτερης ευκαιρίας το πήρε η Maria Mohn με το τραγούδι Fly.

Σειρά εμφάνισης

Οι δέκα φιναλίστ του τελικού του Melodi Grand Prix 2022 θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:

  1. Oda GondrosenHammer of Thor
  2. NorthKid Someone
  3. Anna-Lisa Kumoji Queen Bees
  4. Farida – Dangerous
  5. Sofie Fjellvang – Made Of Glass
  6. Frode Black Flowers
  7. Christian Ingebrigtsen Wonder of the world
  8. Maria Mohn – Fly
  9. Subwoolfer Give that wolf a banana
  10. Elsie Bay Death of us

Σε αντίθεση με τους Ημιτελικούς, ο μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί, με την παρουσία κοινού στην αρένα, ενώ το αποτέλεσμα θα κριθεί εξ ολοκλήρου από το τηλεοπτικό κοινό, ύστερα από τρεις γύρους ψηφοφορίας. Αρχικά θα περάσουν τα τέσσερα τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους. Στην συνέχεια εκ του μηδενός το κοινό θα ψηφίσει ξανά. Αυτή την φορά τα δύο τραγούδια με τις περισσότερες ψήφους θα προκριθούν στον χρυσό τελικό. Εκεί και πάλι η ψηφοφορία θα μηδενιστεί και το κοινό θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ αυτών των δύο, τον εκπρόσωπο της Νορβηγίας στην Eurovision 2022.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι: Kåre Magnus Bergh, Annika Momrak και Mikkel Niva.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό του MGP 2022 στις 20:55 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας, κάνοντας κλικ εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2022!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Αν κερδίσουν οι “lordi” (λόγω αμφίεσης) εκ Νορβηγίας απόψε μην το αποκλείσετε να κερδίσουν και τον διαγωνισμο…μέσα στις μπαλάντες τουλάχιστον που θα ακουστούν στο Τορίνο θα κάνει μπαμ γιατί αυτοί θα “μείνουν” στο μυαλό του τηλεθεατή…

    ΥΓ…αν κερδίσουν αυτοί την Γιουροβίζιον του χρόνου και εμείς να πάμε με παραδοσιακό ήχο και στην σκηνή να εμφανίσουμε Γενιτσάρους και Μπούλες…κοινό γνώρισμα των βαλκανικών χωρών όπου και θα πάρουμε ψήφους σίγουρα…ε μα πια!!!!!

    Απάντηση
  2. James
    James says:

    Εφόσον το αποτέλεσμα κρίνεται αποκλειστικά από το κοινό θεωρώ πως μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν οι Subwoolfer αλλά ποτέ δεν ξέρεις!!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *