Ουκρανία: Με την Alina Pash στο Τορίνο!

Το Vidbir 2022 ολοκληρώθηκε, με την Ουκρανία να επιλέγει τη συμμετοχή της για τον 66ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision. Η Alina Pash θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Τορίνο με το  “Tini zabutih predkiv/Shadows of Forgotten Ancestors !

Δείτε την εμφάνιση της Alina στον τελικό!

Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από την προτίμηση των Ουκρανών τηλεθεατών και κατά 50% από την προτίμηση της κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν από την Tina Karol, τον Yaroslav Lodygin και την Jamala.

Η Alina κέρδισε στην βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, ενώ στο κοινό ήρθε 2η πίσω από την Kalush Orchestra!

 

Οχτώ καλλιτέχνες συμμετείχαν στον τελικό του Vidbir 2022, με την Alina να παίρνει το εισιτήριο για το Τορίνο:

  1. Cloudless – “All be Alright

     2.Michael Soul – “Demons

     3.Our Atlantic – Moya Lyubov

     4.Barleben – Hear My Words”

     5.Roxolana – “GIRLZZΖZ

     6.Kalush Orchestra – Stefania

     7.Wellboy – “Νozzy Bossy     8.Alina Pash – “Tini zabutih predkiv/Shadows of Forgotten Ancestors”

 


Στην έναρξη του Τελικού εμφανίστηκαν και οι περσινοί εκπρόσωποι της Ουκρανίας Go_A, τραγουδώντας το “Shum”. 

Υπενθυμίζουμε πως η Ουκρανία συμμετέχει στον Α’ Ημιτελικό στις 10 Μαίου!

Πέρυσι εκπροσωπήθηκαν από τους Go_A και το “SHUM“, καταλαμβάνοντας την 5η θέση με 364 πόντους.

https://www.youtube.com/watch?v=lqvzDkgok_g

Πως σας φαίνεται η επιλογή της Ουκρανίας; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις της Ουκρανικής συμμετοχής.

 

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. s5voice
    s5voice says:

    Πολύ ενδιαφέρον μουσικά και σίγουρα το Μάιο θα είναι ψηλά, ειδικά στο televoting. Βασικά, ας ευχηθούμε να συμμετάσχει κανονικά η χώρα…

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Δεν ξέρω πως ακριβώς “διαβάζονται” τα στοιχήματα αλλά σε μια σελίδα που μπήκα λίγο μετά την επιλογή της Ουκρανίας και η συμμετοχή της είναι 2η για να κερδίσει μετά την Ιταλία….άρα τα στοιχήματα δίνουν μια γεύση τι αρέσει (τις περισσότερες φορές)….

    Απάντηση
    • tbww
      tbww says:

      Αυτό σημαίνει ότι ενθουσίασε τον κόσμο και πονταραν ξαφνικά πολλα άτομα στην Ουκρανία. Όποτε οι αποδόσεις έπεσαν.
      Και λογικό να πέσουν με τέτοιο τραγούδι!

      Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Όχι πάντα. Τα στοιχηματα διαμορφώνονται ανάλογα με το που πέφτουν λεφτά στα πονταρίσματα. Και λεφτά δεν πέφτουν μονο στα τραγούδια που αρέσουν αλλά υπάρχουν και αλλά κριτήρια, δηλαδή στα τραγούδια που έχουν βασιμες πιθανότητες να κερδίσουν. Το εάν επαληθεύονται ή όχι είναι άλλο θέμα, αλλά
      ετσι είναι ο τζόγος, πάντα υπάρχει το ρίσκο. Η Ουκρανία φετος ακόμα και αν δεν εχει το καλύτερο τραγούδι θα είναι ψηλά μέχρι τέλους. Οι λόγοι; Το τραγούδι είναι από μονο του ιδιαίτερο επομενως τραβαει τα βλέμματα, ειναι σχεδον πάντα χώρα με δυναμική που πλασάρεται καλά ακόμα και με μέτρια τραγούδια, σίγουρα θα εντυπωσιάσει επι σκηνής γιατί οι Ουκρανοί είναι μάγοι σε αυτά και ο βασικοτερος λογοσ, πιθανοτατα θα έχει τεράστιο friendly vote φέτος από όλη την Ευρώπη λόγω της επικείμενης ρωσικης επίθεσης. Για όλα αυτά είναι πιθανό να κερδίσει, επομένως ο κόσμος ποντάρει χρήματα στην Ουκρανία και έτσι ανεβαίνει θέσεις στον σχετικό πίνακα, μικραινοντας τις αποδόσεις της. Όχι τοι δεν μπορεί να αλλάξει αυτό στην πορεία, αλλά αντικατοπτρίζει το momentum τη δεδομένη στιγμή. Υπάρχει φυσικά και η πιθανή περίπτωση να αποσυρθεί φέτος απ τον διαγωνισμό λόγω των γεγονότων.

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Όπως κατάλαβα όταν αρέσει ένα τραγούδι πλασάρεται ψηλά οπότε γι αυτό κάποιοι ποντάρουν πάνω του για μια πιθανή νικη…Δηλαδή πχ αν η Αυστραλία τώρα χωρίς τραγούδι είναι 3η και μετά την αποκάλυψη του πέσει στην 12η θεση θα σημαίνει πως δεν άρεσε οπότε ποιος ο λόγος να ποντάρει πάνω της κανένας??η μόνη που είχε κάνει το ανάποδο αν θυμάμαι καλά ήταν η Φουρέιρα που πλασαριζοταν χαμηλά μέχρι τις πρόβες….θυμάται κάποιος την χρονιά της Έλενας τι θέση είχαμε στα στοιχήματα???
        Επίσης κάτι άλλο που θέλω να θίξω…η Ουκρανία πολλές φορές χρησιμοποιεί παραδοσιακά της στοιχεία στα τραγούδια της και είστε όλοι (γενικά οι φανς) κατενθουσιασμένοι πάντα με τις επιλογές της…αν στέλναμε εμείς ένα “καίγομαι και σιγολιωνω” όμως θα το θεωρούσατε παρωχημένο,κιτς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο….καιρός να αρχίσουμε να θαυμάζουμε και τις δικές μας παραδόσεις όχι μόνο των άλλων…

        Απάντηση
        • Ben
          Ben says:

          Όταν αρέσει, ο κόσμος ποντάρει. Από κει και πέρα συνεκτιμώνται και πολλοι άλλοι παραγοντες. Με την Ουκρανία πχ φέτος δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι ο κόσμος θα δει τη χώρα με συμπάθεια λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων. Θα είναι μια συμμετοχή που θα συζητηθεί λόγω επικαιρότητας και αυτό φυσικά δίνει έξτρα πιθανότητες να παει εξαιρετικά. Δεν μπορούμε να πονταρουμε σ ένα τραγούδι χωρίς να τα συνυπολογίσουμε όλα. Πριν κάποια χρόνια, όταν η Φινλανδία είχε στείλει ένα γκρουπ με σύνδρομο down να τους εκπροσωπήσει (2015 νομίζω) όταν ανακοινώθηκε, εκτοξεύθηκε πρώτη στα στοιχήματα και όλοι ανέμεναν να παει καλά λόγω sympathy vote κτλ. Παιζόταν πολύ για τη νίκη, μετά τις πρόβες όμως αυτό αλλαξε. Δεν αρκουσε δηλαδή ότι «συζητιόταν» πολύ ως συμμετοχή, γιατί το τραγούδι καθεαυτό ήταν μάλλον κακο. Οσο για τις δικές μας παράδοσεις δεν παιζει ρολο το είδος αλλά η ποιότητα είτε προκειται για ποπ είτε για παραδοσιακό είτε για οτιδήποτε. Τι να την κάνω τη σπουδαία ποντιακή μουσική παράδοση και την τεράστια έμπνευση που μπορεί να σώσει όταν το αποτέλεσμα που βασίζεται εκεί είναι το Utopian Land? Όλα τα είδη ευπρόσδεκτα, αρκεί να είναι καλής ποιότητας.

          Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Όσο για το ότι υπάρχει περίπτωση να ξανακερδίσει η Ουκρανία όντας σε εμπόλεμη κατάσταση όπως είχε ξανασυμβεί την 2η φορά που κέρδισε,μόνο με αυτην γίνονται αυτά…σε μας που δεν προετοιμαζομασταν για πόλεμο αλλά είχαμε απλώς μια οικονομική κρίση ήξεραν να ρωτάνε οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα βρείτε λεφτά για τον διαγωνισμό αν κερδισετε…το έχει πει ο Αλκαίος ότι όταν πήγε ήταν μια ερώτηση που του γινόταν συνέχεια…..

        Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο και δίκαιο αποτέλεσμα!
    Ωστόσο, φαίνεται ότι για ακόμα μια χρονιά η Eurovision ίσως να πολιτικοποιηθει έντονα με φόντο τις σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσιας. Ήδη οι στίχοι ακούγονται διφορούμενοι…
    Το τραγούδι σαν τραγούδι μου αρέσει πάντως! 9/10.

    Απάντηση
  4. James
    James says:

    Κέρδισε το φαβορί τους και δίκαια,παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται γενικά φαβορί.Ισως είναι άδικο να το συγκρίνω με το Russian woman που έχουν κοινή βάση κατά κάποιο τρόπο αλλά μοιραία εκεί πάει το μυαλό μου.
    Όπως και να χει η Ουκρανία πάντα κάνει σωστές επιλογές (σχεδόν) και όπως προαναφέρθηκε εύχομαι να συμμετάσχει κανονικά ως χώρα!

    Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Με το τραγούδι δεν τρελάθηκα. Καλό είναι, αλλά… ως εκεί.
    Τώρα, τι μπορεί να καταφέρει στον βαθμολογικό πίνακα; Σίγουρα (για μενα) όχι την νίκη. Το “ταβάνι” νομίζω θα είναι η 4η-5η θεση και αυτό λόγω της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή. Βεβαίως σημαντικό είναι να βγουν και τα υπόλοιπα τραγούδια ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα.
    Τη παρουσίαση του τραγουδιού τη βρήκα αναμενόμενη εως βαρετή! Καταλαβαίνω τους λόγους που κάποιοι φαν ενθουσιάστηκαν με αυτη τη συμμετοχή, αλλά για μενα ειναι “άλλη μια καλή προσπάθεια” και τίποτα παραπάνω!

    Απάντηση
  6. ΦΩΤΗΣ
    ΦΩΤΗΣ says:

    Μου μοιάζει στην ίδια αισθητική γραμμή με την περσινή συμμετοχή της Ουκρανίας. Δεν μου είναι ίδιο αλλά ούτε κάτι άλλο. Ενδιαφέρον αλλά θα δείξει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *