Ουκρανία: Την Παρασκευή η απόφαση για την Alina!

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, το εποπτικό συμβούλιο της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την εθνική επιλογή για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το εποπτικό συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας, που αποτελείται από εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας και είναι αρμόδιο για όλες τις σημαντικές αποφάσεις του οργανισμού, κλήθηκε σε συνεδρίαση την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ώστε να συζητήσει τις εξελίξεις που έχουν προκύψει σχετικά με την συμμετοχή της Alina Pash, νικήτρια του εθνικού τελικού για την Eurovision 2022.

Θυμίζουμε πως αμφισβητείται δημοσίως η γνησιότητα των εγγράφων που κατέθεσε η Alina Pash, σχετικά με επίσκεψη της στην Κριμαία ή στην Ρωσία, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Αν πράγματι αποδειχθεί πως η Alina επισκέφθηκε την Κριμαία όχι λαμβάνοντας άδεια εισόδου από τις ουκρανικές αρχές, αλλά από τις ρωσικές, τότε η νίκη της στον εθνικό τελικό θα ακυρωθεί, καθώς αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Την Παρασκευή λοιπόν θα μάθουμε αν η Alina Pash θα λάβει το πράσινο φως προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στο Τορίνο. Σε περίπτωση φυσικά ακύρωσης της, μένει να δούμε αν θα επιλεγεί κάποιος από τους υπόλοιπους φιναλίστ ή αν θα επαναληφθεί η περίπτωση του 2019 όπου η Ουκρανία αποφάσισε τελικά να απέχει από τον διαγωνισμό.

Η Alina Pash το Σάββατο 12/02 κέρδισε τον εθνικό τελικό Vidbir 2022, με το τραγούδι “Tini zabutykh predkiv  (Тіні забутих предків)/ Shadows of Forgotten Ancestors”. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ουκρανική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Θα γράψω μια σκέψη μου.
    Εαν βρισκόμασταν στη θέση των Ουκρανών (σε πραγματική απειλή εμπόλεμης κατάστασης) υπήρχε περίπτωση η όποια διοίκηση της ΕΡΤ και η όποια κυβέρνησή μας, να ασχολούνταν τέτοιες ώρες με έναν διαγωνισμό τραγουδιού;;
    Υπήρχε περίπτωση να ήμασταν με τα στρατεύματα μας στα σύνορα με το δάχτυλο στη σκανδάλη και μέλη της ΕΡΤ και της κυβέρνησης να συνεδριάζουν για το αν θα ακυρωθεί μια συμμετοχή μας για την Eurovision;;

    Ξεκάθαρα (εδώ και χρόνια) η Ουκρανία μέσα από την Eurovision προσπαθεί να μας δείξει πόσο καλή και αδικημένη είναι. Ας βάλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η EBU ένα τέλος στην ξεκάθαρη πολιτικοποίηση του διαγωνισμού από τους Ουκρανούς. Υπάρχουν παρα πολλοί άλλοι τρόποι ΚΑΙ πιο ουσιαστικοί, για να δείξουν στη διεθνή κοινότητα τι γίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Συμφωνώ με τις απορίες σου….επίσης είδα χθες σε δελτίο ειδήσεων για χώρα σε υποτιθέμενη εμπόλεμη κατάσταση μια χαρά είναι τα πράγματα τουλάχιστον στο Κίεβο….καταλαβαίνω ότι υπάρχει απόσταση από τα σύνορα όπου από εκεί θα ξεκινήσει το οτιδήποτε,αλλά ο κόσμος πήγαινε στις δουλειές του,για τα ψώνια του κτλ κανονικότατα…αυτόματα σκέφτηκα εμάς που σε παρόμοια κατάσταση θα είχαμε πέσει σαν τις ακρίδες στα χαρτιά υγείας και στα γάλατα,(είχε συμβεί αυτό τον Μάρτιο του 87 όπου είχαμε κηρύξει επιστράτευση)….αυτοί η συνηθισμένοι είναι σε τέτοιες καταστάσεις η μας δουλεύουν διεθνώς….το πιθανότερο είναι να την λυπηθούν ξανά και να κερδίσει για 3η φορά αν δεν της απαγορέψουν να πάει στον διαγωνισμό….τα στοιχήματα την έχουν φαβορί από την βραδιά του εθνικού τους τελικου…
      Η Ρωσία πάντως ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον στρατό της….

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Δεν νομίζω ότι μας δουλεύουν. Ίσα-ίσα που θεωρώ ότι ξέρουν καλά τι κάνουν.
        Βάζουν (σχεδόν σε κάθε εθνικό τους τελικό) σε “λειτουργία” το δράμα με τα πιστοποιητικά για το αν πέρασε ή δεν πέρασε ο νικητής τους ή κάποιος συμμετέχων την Κριμαία (λες και δεν μπορούν να το ελέγξουν πριν τον τελικό τους), κυρίως για εσωτερική κατανάλωση και να δείξουν ότι δεν “αστειεύονται” και έπειτα ΑΝ βρουν μια συμμετοχή να δείξουν στο ευρωπαϊκό κοινό, μέσω της Eurovision, το δράμα τους!

        Απάντηση
        • Camelaki
          Camelaki says:

          Το “μας δουλεύουν” πάει για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την Ρωσία (αν θα γίνει πόλεμος κτλ) και όχι στα του διαγωνισμού που όπως καταλαβαίνω ακολουθούν μια συγκεκριμένη μανιέρα πλέον..

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *