Ρωσία: Τρεις καλλιτέχνες για την τελική επιλογή | Αμφίβολη η συμμετοχή της Dream Team | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Στο παρά ένα κυριολεκτικά θα ανακοινωθεί η φετινή συμμετοχή της Ρωσίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ακόμη και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, δεν έχει καταλήξει ακόμη ούτε στο τραγούδι, αλλά ούτε στον καλλιτέχνη, που θα εκπροσωπήσει την Ρωσία στο Τορίνο, με τρία ονόματα να παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Τρεις καλλιτέχνες βρίσκονται ακόμη στην κρίση της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, Russia 1, για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2022. Παρότι βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, το Russia 1 δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Σήμερα 22/2, η Dream Team είχε μία ακόμη συνάντηση για τον σκοπό αυτό, με την διοίκηση της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, για να συζητήσουν τα τρία αυτά ονόματα. Δύο εξ αυτών είναι γυναίκες και ένας άνδρας καλλιτέχνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες η Dream Team, θα αναλάμβανε το δύσκολο έργο της φετινής ρωσικής εκπροσώπησης στον διαγωνισμό (κρίνοντας τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις), στην περίπτωση που επιλέγονταν κάποιος εκ των δύο καλλιτεχνών που έχει προτείνει στο Russia 1 εδώ και αρκετούς μήνες. Στην περίπτωση όμως που τελικά επιλεγεί ο τρίτος καλλιτέχνης αυτής της λίστας, τότε το ενδεχόμενο να μην εκπροσωπήσει η Dream Team φέτος την Ρωσία είναι το πιο πιθανό.

Η τελική απόφαση όπως αναφέρουμε παραπάνω δεν έχει παρθεί, αν και αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα. Φυσικά λόγω της χρονικής πίεσης, το τραγούδι θα δοθεί στην δημοσιότητα στο τέλος της προθεσμίας, δηλαδή το σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, από τις οποίες φυσικά θα εξαρτηθούν και οι αποφάσεις της Dream Team. Αυτό πάντως που είναι σίγουρο, είναι ότι η Ρωσία θα λάβει μέρος κανονικά στην Eurovision 2022, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ρωσική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Eurovision τα τελευταία χρόνια (δεκαετία θα έλεγα) αποτυπώνει έντονα τις πολιτικοοικονομικες καταστάσεις. Με βάση τα τελευταία πολιτικά συμβάντα, θεωρώ πως φέτος η συμμετοχή της Ρωσίας δεν θα αγαπηθεί ιδιαίτερα, ακόμα και αν είναι μια πραγματικά καλή συμμετοχή. (Το έχουμε δει να συμβαίνει και στο παρελθόν).
    Επομένως, καλύτερα είναι είτε να απέχει η χώρα είτε η γνωστή ελληνορωσική ομάδα και τα “μεγάλα ονόματα” της ρωσικής σκηνής να μην εμπλακούν στην όλη διαδικασία.
    (Με βάση πάντα τη δική μου οπτική και άποψη)

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Ούτε η Ουκρανία, ούτε η Ρωσία έχουν την πολυτέλεια να λείψουν φέτος ή να στείλουν κάποιον δευτερότριτο. Ποτέ δεν παραχωρείς το γήπεδο στον αντίπαλο.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Σπουδαία “παραχώρηση γηπέδου” αν υπάρξει μια απουσία η μία συμμετοχή με ένα όχι τόσο μεγάλο όνομα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού ενώ βρίσκονται και οι 2 χώρες λίγο πριν τον πόλεμο και η Ρωσία ένα βήμα πριν την επιβολή κυρώσεων.
        Καλή και η Eurovision αλλά μιλάμε για κάτι πολύ πιο σοβαρό αυτήν την στιγμή.
        Για παράδειγμα πέρσι η Αρμενία πολύ σωστά έκανε και τελικά απέσυρε τη συμμετοχή της με όλη την κατάσταση με το Αζερμπαϊτζάν.

        Απάντηση
        • Vangelis vt
          Vangelis vt says:

          Τίποτα δεν είναι πιο σοβαρό από αυτό, η πολιτική γίνεται με όλα τα μέσα και ο χώρος της τέχνης και του αθλητισμού είναι προνομιακός για τη Ρωσία (όπως και για την Ουκρανία βέβαια).

          Άλλωστε παρά το γεγονός ότι μια δυναμική μειοψηφία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να πολιτικοποιήσει τον διαγωνισμό μονόπλευρα με βάση τις δυτικές ευαισθησίες, η Ρωσία συνεχίζει να έχει επιρροή και συμπάθειες σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Όλοι θυμομαστε πόσο μπούμερανγκ γύρισαν τα γιούχα του 2015 με τη Ρωσία να καταλήγει δεύτερη στον πίνακα βαθμολογίας.

          Απάντηση
          • Κωνσταντίνος
            Κωνσταντίνος says:

            Μάλλον ξεχνάνε και οι δύο χώρες τον λόγο ίδρυσης του διαγωνισμού και τον λόγο που γενικά υπάρχει η τέχνη και ο αθλητισμός. Να χρησιμοποιούνται για κάποια ευαισθητοποίηση το κατανοώ ή έστω για να στρέψουν κάπου την κοινή γνώμη σε ένα πολιτικό ζήτημα. Τώρα όταν βρίσκονται πριν τον πόλεμο, με άμαχο πληθυσμό να την πληρώνει εν τέλει, τη συμμετοχή της μίας η της άλλης χώρας στη Eurovision ή σε κάποιο αθλητικό γεγονός και την τόσο “πρεμουρα” για το τι θα στείλουν και πως θα πάει η συμμετοχή τους, το θεωρώ γελοίο και αισχρό. (Πάντα προσωπικη μου άποψη)

        • Vangelis vt
          Vangelis vt says:

          Όσο για την Αρμενία, αυτή βρισκόταν σε κατάσταση χάους μετά από μια βαριά πολεμική ήττα και η απουσία από τον διαγωνισμό απλώς επιβεβαίωσε τη δεινή της κατάσταση. Είμαι σίγουρος πως ούτε η Ουκρανία ούτε η Ρωσία θέλουν να δώσουν τέτοια εντύπωση.

          Απάντηση
  2. Music-Man
    Music-Man says:

    Σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Ουκρανια, η Ρωσια θα υποστεί την γενικότερη κατακραυγή! Οποτε τα απονερα θα χτυπήσουν και την συμμετοχή της στην ΕV. Kαλυτερα να απεχει, και το ίδιο πρέπει να πράξει και η δίκη μας Dream Time. Και εξαιρετικό να ειναι το τραγούδι και ο καλλιτέχνης, σίγουρα θα έχει δυσμενή πορεία!

    Απάντηση
  3. James
    James says:

    Δυστυχώς ο,τι και να στείλει φέτος η Ρωσία δεν πιστεύω να έχει ιδιαίτερη τύχη.Ελπιζω μονάχα να μην μπουν στην διαδικασία να στείλουν συμμετοχή τύπου Γιούλια Σαμοίλοβα μόνο και μόνο για να αποφύγουν το γιουχάισμα….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *