Σλοβενία: Το Disko των LPS θα παραμείνει στα σλοβενικά!

Ο σλοβενικός τηλεοπτικός φορέας, RTVSLO, ανακοίνωσε ότι οι LPS, εκπρόσωποι της Σλοβενίας στο Τορίνο, αποφάσισαν να διατηρήσουν το τραγούδι “Disko” στη μητρική τους γλώσσα.

Οι LPS, κέρδισαν το EMA 2022, εξασφαλίζοντας το εισιτήριό τους για την Ιταλία. Το ταξίδι τους ξεκίνησε στο EMA Freš, μια προεπιλογή που διοργάνωσε το RTVSLO για μη καταξιωμένους καλλιτέχνες όπου κατέληξαν στην δεύτερη θέση της κριτικής επιτροπής, δίνοντάς τους την πρόκριση για τα ημιτελικά του EMA 2022.

Το τραγούδι τους “Disko” είναι εξ ολοκλήρου στα σλοβενικά. Το τραγούδι γράφτηκε και από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια μιας πρόβας στο Gimnazija Celje – Center. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο MMC, αποκάλυψαν ότι δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τους στίχους, δεδομένου ότι βασίζονται σε αρκετά αληθινά γεγονότα.

Η νίκη των LPS ήταν μια έκπληξη και για αυτούς, με το συγκρότημα να έχει ραγδαία επιτυχία τους τελευταίους μήνες. Από ένα συγκρότημα γυμνασίου, οι πέντε τους ετοιμάζονται τώρα για τη σκηνή στο Τορίνο. Όπως λένε, δεν είχαν σκεφτεί πολύ την εκπροσώπηση στην Ιταλία, αλλά έκαναν πολλές πρόβες για το EMA 2022. Πρόσθεσαν επίσης ότι, πάνω από όλα, το σχέδιο είναι να απολαύσουν την εμπειρία που είναι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.

Η μουσική είναι ο τρόπος ζωής μας και η εμφάνιση στη Eurovision θα σημαίνει πολλά για εμάς.

Ακουστέ ξανά το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Σλοβενία στην Eurovision 2022:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: Eurovoix

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Προτιμούσα ή το τραγούδι των Manouche ή αυτό των LUMA. Σαν τρίτη επιλογή είχα τους Batista Cadillac.
    Το συγκεκριμένο είναι οκ για τα τρία λεπτά επί σκηνής αλλά μέχρι εκεί.
    Από το Σάββατο πάντως έχει ανέβει λίγο στη λίστα μου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *