Σουηδία: Ακούστε αποσπάσματα από τα τραγούδια του Πρώτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2022!

Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λίγες μέρες πριν τον κάθε ημιτελικό του Melodifestivalen  δίνεται στην δημοσιότητα μία μικρή γεύση των 7 συμμετοχών. H δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας SVT, έδωσε στην δημοσιότητα πριν λίγο τα μονόλεπτα αποσπάσματα των τραγουδιών του πρώτου ημιτελικού, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στη Στοκχόλμη και την Avicii Arena.

Photo: Annika Berglund / SVT

Νωρίτερα σήμερα, το SVT μέσα από ειδική εκπομπή παρουσίασε λίγα δευτερόλεπτα κάθε συμμετοχής. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Τα τραγούδια

1. Malou Prytz – “Bananas” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Πρώτη στη σκηνή η Malou Prytz με το ανεβαστικό “Bananas”! Μία εμφάνιση που δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες συμμετοχές της. Το τραγούδι είναι up-tempo με αρκετά ποπ-ροκ στοιχεία. Αρκετά άνετη επί σκηνής αλλά με ένα τραγούδι που δύσκολα θα την φέρει στις πρώτες θέσεις του τελικού.

Photo: Annika Berglund / SVT

2. Theoz – “Som du villΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Ο νεαρός THEOZ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Melodifestivalen με ένα ποπ τραγούδι στα σουηδικά! Άρτια σκηνική παρουσία με γρήγορες αλλαγές, σε ένα τραγούδι ωστόσο που δύσκολα θα ξεχωρίσει το Σάββατο!

Photo: Annika Berglund / SVT

3. Shirley Clamp – “Let There Be Angels” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Επιστροφή στον διαγωνισμό για την Shirley Clamp! Μόνη της επί σκηνής ερμηνεύει την μπαλάντα “Let there be Angels” σε μία λιτή εμφάνιση επικεντρωμένη στο παιχνίδι με τον φωτισμό αλλά και στην φωνή της!

Photo: Annika Berglund / SVT

4. Omar Rudberg – “Moving Like That” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Μετά την διεθνή του επιτυχία στο Netflix, ο Omar Rudberg επιστρέφει στο Melodifestivalen με το “Moving Like That”! Μία ποπ συμμετοχή με λάτιν επιρροές και έντονη χορογραφία κάνουν σίγουρα τον Omar να ξεχωρίζει από τις σημερινές εμφανίσεις!

Photo: Annika Berglund / SVT

5. Danne Stråhed – “Hallabaloo” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Επόμενος στην σκηνή ο Danne Stråhed, με εξαμελή μπάντα ερμηνεύουν το “Hallabaloo”! Ένα τραγούδι για τις μεγαλύτερες ηλικίες του διαγωνισμού, που σίγουρα θα δυσκολευτεί να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του πρώτου ημιτελικού!

Photo: Annika Berglund / SVT

6. Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Επόμενη συμμετοχή το “Hold Me Closer” από την Cornelia! Το τραγούδι ξεκινά ως μπαλάντα αλλά συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς αλλά και ροκ ήχους έχει μία συνεχόμενη κορύφωση! Η σκηνική παρουσία απλή και επικεντρωμένη στην Cornelia, η οποία φωνητικά ήταν άψογη!

Photo: Annika Berglund / SVT

7. Robin Bengtsson – “Innocent Love” ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ

Τελευταία πρόβα για σήμερα, αυτή του Robin Bengtsson με το “Innocent Love”! Η φετινή του προσπάθεια δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δύο. Αυτή τη φορά ερμηνεύει ένα πιο ανάλαφρο ποπ κομμάτι, αρκετά ανεβαστικό, ίσως κοντά στο μουσικό είδος του Ed Sheeran ή τις τελευταίες επιτυχίες των Coldplay! Σίγουρα θα βρεθεί στον τελικό αλλά δύσκολα θα τον δούμε στο Τορίνο!

Photo: Annika Berglund / SVT

 

Οι στίχοι των τραγουδιών δόθηκαν στην δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες και μπορείτε να τους δείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Η διαδικασία

Δύο τραγούδια θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου. Τα τραγούδια που θα κατακτήσουν την τρίτη και την τέταρτη θέση θα συμμετάσχουν στον πέμπτο ημιτελικό στις 5 Μαρτίου, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 4 ημιτελικοί.

Ο Oscar Zia θα παρουσιάσει το Melodifestivalen 2022, ενώ όπως αναφέρθηκε εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σουηδίας για το Τορίνο θα λάβει χώρο αποκλειστικά στη Στοκχόλμη! Το Melodifestivalen 2022 θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε τον εκπρόσωπο της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2022 έχει ως εξής:

  • 1ος Ημιτελικός – 5 Φεβρουαρίου
  • 2ος Ημιτελικός – 12 Φεβρουαρίου
  • 3ος Ημιτελικός – 19 Φεβρουαρίου
  • 4ος Ημιτελικός – 26 Φεβρουαρίου
  • 5ος Ημιτελικός – 5 Μαρτίου
  • Τελικός – 12 Μαρτίου

Ποια δύο τραγούδια πιστεύετε θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για τον τελικό της 12ης Μαρτίου;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

Φωτογραφίες: Annika Berglund/SVT

Πηγή: SVT

1 reply
  1. gogos
    gogos says:

    Αρκετά μέτρια τα τραγούδια – αποσπάσματα που άκουσα. Μόνο το “Hold Me Closer” μου κίνησε το ενδιαφέρον…
    Περιμένω να τ’ ακούσω ολόκληρα για να έχω καλύτερη άποψη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *