Σουηδία: Η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού του Melodifestivalen 2022! (Live)

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του Melodfestivalen 2022. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Ο Oscar Zia είναι ο παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022, ενώ όπως αναφέρθηκε εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σουηδίας για το Τορίνο θα λάβει χώρο αποκλειστικά στη Στοκχόλμη. Σήμερα, ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του SVT οι δύο τελευταίοι ημιτελικοί αλλά και ο Τελικός του Melodifestivalen 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Friends Arena.

Η γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού:

1. Bananas  - Malou Prytz

Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή βλέπουμε ένα βίντεο από τις πρόβες της Malou. Η εμφάνιση ξεκινά στην μικρή σκηνή με την Μalou αρκετά άνετη. Το τραγούδι είναι ένα ανεβαστικό pop-rock κομμάτι και η ίδια βρίσκεται επί σκηνής με την συνοδεία ντράμερ αλλά και πέντε χορευτών. Αρκετά καλή φωνητικά αλλά σε ένα τραγούδι που είτε αγαπάς είτε μισείς!

SVT, Foto: Annika Berglund

2. Som du vill – THEOZ

Ο νεαρός THEOZ κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Melodifestivalen με ένα ποπ τραγούδι στα σουηδικά! Το τραγούδι είναι ποπ και απευθύνεται κυρίως στο νεαρότερο κοινό του διαγωνισμού. Άρτια σκηνική παρουσία με γρήγορες αλλαγές, καλή χορογραφία από τον ίδιο και τους τέσσερις χορευτές σε ένα τραγούδι ωστόσο που δύσκολα θα ξεχωρίσει το Σάββατο!

SVT, Foto: Annika Berglund

3. Let there be Angels - Shirley Clamp  

Επόμενη στην σκηνή η μεγάλη κυρία της σουηδικής μουσικής σκηνής Shirley Clamp με την δυναμική της μπαλάντα. Mόνη επί σκηνής με σκοτείνο φωτισμό στην αρχή της εμφάνισης. Αρκετό παιχνίδι με τους χρυσούς φωτεισμούς ενώ στην γέφυρα βλέπουμε ένα σκηνοθετικό εύρυμα στην οθόνη όπως περίπου της Ιveta από την Αρμενία στην Eurovision 2016, με τον πολλαπλασιασμό της τραγουδίστριας! Φωνητικά ήταν άρτια αλλά το τραγούδι δεν φαίνεται να ξεχωρίζει.

SVT, Foto: Annika Berglund

4. Moving Like That – Omar Rudberg

Ο Omar ανεβαίνει στην σκηνή με αρκετή αυτοπεποίθηση. Στη αρχή η σκηνή είναι σκοτεινή και ο Omar αρκετά αισθησιακός. Tο τραγούδι είναι ποπ με λάτιν επιρροές και σίγουρα ξεχωρίζει σε αυτόν τον ημιτελικό. Έχει έντονη χορογραφία και σε αρκετά σημεία παίζει με νέον φώτα και κοντινά στο πρόσωπο του. Είναι μία άρτια εμφάνιση που σίγουρα θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αυριανού ημιτελικού.

SVT, Foto: Annika Berglund

5. Hallabaloo – Danne Stråhed

Η επόμενη συμμετοχή αποτελεί μία συμμετοχή που έχουμε δει πολλές φορές στο Melodifestivalen αλλά σπάνια καταφέρνει να ξεχωρίσει. Βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια στη μικρή σκηνή και όλος ο φωτισμός αποτελείται από μικρά χρυσαφένια λαμπάκια. Ένα κεφάτο κομμάτι στα σουηδικά από μία εξαμελή μπάντα που δύσκολα θα μπορέσει να κάνει την έκπληξη στον αυριανό ημιτελικό.

SVT, Foto: Annika Berglund

6. Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του πρώτου ημιτελικού! Μία δυναμική μπαλάντα που εξελίσσεται σε ένα ποπ ροκ τραγούδι, ενώ η χροιά της Cornelia σίγουρα ξεχωρίζει. Βρίσκεται μόνη της επί σκηνής με μία κυκλική περιστρεφόμενη κατασκευή πίσω της σαν πανί που αλλάζει συνεχώς χρώματα. Είναι πολύ καλή φωνητικά και αποσπά μεγάλο χειροκρότημα. Να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ώρες σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση των στοιχημάτων για την πρόκριση στον τελικό!

Cornelia Jakobs

SVT, Foto: Annika Berglund

7. Innocent Love - Robin Bengtsson 

Τελευταίος στην σκηνή για σήμερα το μεγάλο φαβορί του πρώτου ημιτελικού και παλιός γνώριμος της Eurovision Robin Bengtsson. Η φετινή του συμμετοχή δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δύο. Στην σκηνή είναι μόνος μαζί με ένα ντράμερ και έναν κιθαρίστα ενώ σχεδόν σε όλο το τραγούδι βρίσκεται στην μικρή σκηνή της αρένας. Στην έναρξη του τραγουδιού αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα και έτσι επανέλαβε την πρόβα του αμέσως μετά. Στο γέφυρα του τραγουδιού έχουμε ένα σημείο με χειροκροτήματα του κοινού, ενώ ο ίδιος φαίνεται να το απολαμβάνει καθώς δεν υπάρχει κάποια χορογραφία που πρέπει να ακολουθήσει. Σίγουρα θα περάσει στον απευθείας στον τελικό!

SVT, Foto: Annika Berglund

 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2022. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Σε αυτά τα πρώτα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό απευθείας περνάει ο Danne Stråhed, ενώ για τις υπόλοιπες 6 συμμετοχές ανοίγουν ξανά οι γραμμές για το κοινό.

Στο ενδιάμεσο εμείς παρακολουθούμε επί σκηνής τον Eric Saade σε ένα ποτ πουρί των συμμετοχών του στο Melodifestivalen, σε μία διαφορετική ενορχήστρωση.

SVT, Foto: Annika Berglund

Στην συνέχεια ο Oscar ανακοινώνει τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Μετά το τέλος της εικονικής ψηφοφορίας η Shirley Clamp περνά δεύτερη στον τελικό, ενώ και πάλι δεν ερμηνεύουν για δεύτερη φορά το τραγούδι. Από τα τυχαία αποτελέσματα η Cornelia Jakobs και ο THEOZ πέρασαν στον πέμπτο ημιτελικό για μία ακόμη ευκαιρία.

  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής κατηγορίας 3-9 ετών είναι η: Cornelia Jakobs
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής κατηγορίας 10-15 ετών είναι η Shirley Clamp!
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ετών είναι η Shirley Clamp!
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής κατηγορίας 30-44 ετών είναι η Shirley Clamp!
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής ζώνης 45-59 ετών είναι η Shirley Clamp!
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής ζώνης 60-74 ετών είναι η Shirley Clamp!
  • Εικονική νικήτρια της ηλικιακής κατηγορίας 75+ ετών είναι η: Shirley Clamp
  • Εικονική νικήτρια του televoting είναι η: Malou Prytz!

Μετά το τέλος της γενικής πρόβας η προσωπική μου πρόβλεψη για τον πρώτο ημιτελικό είναι πως οι πρώτες θέσεις θα παιχτούν ανάμεσα στους Robin Bengtsson και Omar Rudberg, ενώ οι Malou και Cornelia θα βρεθούν στον πέμπτο ημιτελικό.

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα προκριθεί απευθείας στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2022!

Πηγή φωτογραφιών: Annika Berglund / SVT
Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *