Σουηδία: Η γενική πρόβα του Τέταρτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2022! (Live)

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του τέταρτου ημιτελικού του Melodifestivalen 2022. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

 

Ο Oscar Zia είναι ο παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022, ενώ όπως αναφέρθηκε εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σουηδίας για το Τορίνο θα λάβει χώρο αποκλειστικά στη Στοκχόλμη. Σήμερα, ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του SVT οι δύο τελευταίοι ημιτελικοί αλλά και ο Τελικός του Melodifestivalen 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Friends Arena.

Η γενική πρόβα του τέταρτου  ημιτελικού:

 1. Anna Bergendahl –  Higher Power

Την αυλαία του τέταρτου ημιτελικού ανοίγει η Anna Bergendahl. Η Anna εκπροσώπησε τη Σουηδία στην Eurovision 2010, χωρίς να καταφέρει να βρεθεί στον Τελικό. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η χώρα, δεν προκρίθηκε στον Τελικό. Φέτος, συμμετέχει για τέταρτη φορά, στο Melodifestivalen. Το τραγούδι της έχει ξεκάθαρα θρησκευτικό περιεχόμενο. Θυμίζει αρκετά τη φετινή συμμετοχή της Εσθονίας. Η Anna φοράει ένα μπες φόρεμα και είναι μόνη στη σκηνή. Σκοτεινό σκηνικό και εφέ με βιβλικό περιεχόμενο. Φωνητικά είναι ανατριχιαστική. Μπορεί να βρεθεί Τορίνο; Μπορεί!

photo:SVT/Annika Berglund

2. Lillasyster  – Till Our Days Are Over 

Σειρά για το ροκ τραγούδι του Ημιτελικού. Οι Lillasyster συμμετείχαν και πέρσι στο Melodifestivalen. Το τραγούδι τους φέτος δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όπως πέρσι. Πολλά φώτα και κοντινά πλάνα. Έχουν πολλή ενέργεια και φωνητικά είναι πολύ καλοί. Θεωρώ θα τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

photo:SVT/Annika Berglund

3. Malin Christin Synd om dig 

Επόμενη στη σκηνή, η Malin. Τραγουδάει τη σουηδική μπαλάντα της βραδιάς. Η εμφάνιση ξεκινάει με την ίδια καθισμένη στον πλάνο και μας θυμίζει την συμμετοχή της Ιρλανδίας το 2015. Είναι ντυμένη στα λευκά. Το σκηνικό είναι αρκετά ατμοσφαιρικό, ενώ στο πάτωμα σχηματίζονται όμορφα εφέ. Μετά το δεύτερο κουπλέ σηκώνεται από πιάνο. Μια όμορφη εμφάνιση που αν ήταν σε άλλον Ημιτελικό, θα είχε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

photo:SVT/Annika Berglund

4. Tenori La Stella 

Σειρά για τους Tenori και το οπερατικό ποπ τραγούδι τους. Είναι ντυμένοι στα μαύρα. Πολλά κοντινά πλάνα. Επικρατούν κόκκινοι και μαύροι φωτισμοί. Έχουν αρκετή χημεία και φωνητικά είναι πολύ καλοί. Τέλος, έχουμε και βροχή πυροτεχνημάτων. Δυστυχώς όμως, δεν νομίζω να καταφέρουν και πολλά το αυριανό βράδυ.

photo:SVT/Annika Berglund

5. MEDINA - In i dimman 

Σειρά για το ανεβαστικό τραγούδι του Ημιτελικού. Τραγουδούν στα σουηδικά. Έχουν πολλή ενέργεια και συνοδεύονται από χορευτές. Υπάρχουν και φωτιές στη σκηνή. Φωνητικά είναι καλοί και ξεσηκώνουν το κοινό. Πιστεύω θα τους δούμε στην δεύτερη ευκαιρία.

photo:SVT/Annika Berglund

6. Angelino - The End 

Έκτος στη σκηνή ο Angelino. Τραγουδάει μια αγγλική μπαλάντα. Ξεκινάει την ερμηνεία του καθιστός. Χαμηλοί φωτισμοί. Στο δεύτερο κουπλέ σηκώνεται όρθιος. Επικρατούν κόκκινοι φωτισμοί. Το τραγούδι θυμίζει τη συμμετοχή της Ολλανδίας το 2019. Φωνητικά μπορεί να δώσει περισσότερα. Θεωρώ πως σίγουρα θα τον ξαναδούμε φέτος, στο Melodifestivalen.

photo:SVT/Annika Berglund

7. Klara HammarströmRun To The Hills

Τον Ημιτελικό κλείνει η αγαπητή στους φανς Klara. Το τραγούδι της είναι ξεκάθαρα χιτ της Eurovision. Φοράει μια διαστημική πολεμική στολή. Ξεκινάει την εμφάνιση της μόνη και στη συνέχεια συνοδεύεται από μία χορεύτρια. Πολλά κοντινά πλάνα, ενώ έχει απίστευτη ενέργεια και είναι πανέμορφη. Έχουμε και πλάνα σε αργή μορφή, ενώ φωνητικά είναι πολύ καλή. Νομίζω θα προκριθεί άνετα στον Τελικό.

photo:SVT/Annika Berglund

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2022. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Σε αυτά τα πρώτα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό απευθείας περνάει ο  Angelino με το  The End , ενώ για τις υπόλοιπες 6 συμμετοχές ανοίγουν ξανά οι γραμμές για το κοινό.

Στην συνέχεια ο Oscar ανακοινώνει τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Πρώτος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου εικονικής ψηφοφορίας: Angelino

 

Δεύτερος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 3-9 ετών είναι: η Klara Hammarström
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 10-15 ετών είναι: οι MEDINA 
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ετών είναι: η Malin Christin 
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 30-44 ετών είναι: οι MEDINA
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 45-59 ετών είναι: οι Lillastyster
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 60-74 ετών είναι: η Anna Bergendahl
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 75+ ετών είναι: οι Tenori
  • Εικονικός νικητής του televoting είναι: η Klara Hammarström

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: η Malin Christin

 

Στον πέμπτο ημιτελικό για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν: Anna Bergendahl και Tenori

Αν μπορούμε να κάνουμε μία πρόβλεψη μετά και το τέλος της γενικής πρόβας, φαίνεται πως η Anna Bergendahl  και η Klara Hammarström θα προκριθούν απευθείας στον τελικό. Για τον πέμπτη ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στους Angelino, MEDINA, Lillasyster.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2022!

Πηγή φωτογραφιών: Annika Berglund / SVT
Πηγή: SVT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *