Σουηδία: Η γενική πρόβα του Τρίτου Ημιτελικού του Melodifestivalen 2022! (Live)

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του τρίτου ημιτελικού του Melodifestivalen 2022. Εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο. Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Ο Oscar Zia είναι ο παρουσιαστής του Melodifestivalen 2022, ενώ όπως αναφέρθηκε εξαιτίας της έξαρσης του COVID-19 η διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σουηδίας για το Τορίνο θα λάβει χώρο αποκλειστικά στη Στοκχόλμη. Σήμερα, ωστόσο, μετά από ανακοίνωση του SVT οι δύο τελευταίοι ημιτελικοί αλλά και ο Τελικός του Melodifestivalen 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Friends Arena.

Η γενική πρόβα του τρίτου  ημιτελικού:

1.Cazzi Opeia – I Can´t Get Enough 

Πρώτη στη σκηνή η Cazzi Opeia με μία αρκετά δυναμική έναρξη του τρίτου ημιτελικού. Αρκετά καλή φωνητικά, με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου στους φωτισμούς και στις οθόνες. Συνοδεύεται από τέσσερις χορευτές χωρίς ωστόσο να συμμετέχει ενεργά σε κάποια χορογραφία. Συνολικά βλέπουμε μία άρτια πρόβα, χωρίς ωστόσο σκηνικά να συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο! Σίγουρα θα βρεθεί στις πρώτες τέσσερις θέσεις του αυριανού ημιτελικού!

photo:SVT/Annika Berglund

2.Lancelot – Lyckligt slut 

Επόμενη συμμετοχή για απόψε, ο νεαρός σε ηλικία Lancelot με μία μπαλάντα εξολοκλήρου στα σουηδικά. Σκηνικά συνοδεύεται από μία μπάντα και η σκηνή είναι γεμάτη χρυσό φωτισμό. Αρκετά λιτή εμφάνιση, εστιασμένη στην ερμηνεία και την φωνή του Lancelot, η οποία αν καταφέρει να συγκινήσει το σουηδικό κοινό ίσως κάνει την έκπληξη στον τρίτο ημιτελικό του Melodifestivalen 2022.

photo:SVT/Annika Berglund

3.Lisa Miskovsky – Best to Come  

Η έμπειρη Lisa Miskovsky ανεβαίνει στην σκηνή και πραγματοποιεί μία άρτια πρόβα. Συνοδεύεται από μία μπάντα, ενώ η ίδια είναι αρκετά στατική σε ολόκληρη την ερμηνεία της. Επί σκηνής έχει στηθεί μία μικρή απεικόνιση ενός σταθμού τρένου με διάφορους περαστικούς να κάνουν την εμφάνιση τους, ανάμεσα σε αυτούς και τα φωνητικά της τραγουδίστριας. Μία όμορφη country μπαλάντα που ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να ξεχωρίσει στον αυριανό ημιτελικό.

photo:SVT/Annika Berglund

4.Tribe Friday – Shut Me Up

Τέταρτη συμμετοχή για τον τρίτο ημιτελικό, το συγκρότημα Tribe Friday με την punk/rock συμμετοχή τους. Αρκετά 2000’s vibes, έντονη ενέργεια, κοντές καρό φούστες χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη συμμετοχή. Επί σκηνλης βλέπουμε τα μέλη της μπάντας και δύο στοίβες με μικρές οθόνες. Ίσως σε πολλόυς η εμφάνιση θυμίσει την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2007, σε μία πιο κολλεγιακή-αμερικάνικη εκδοχή. Το τραγούδι σίγουρα ξεχωρίζει μετά από δύο πιο λιτές εμφανίσεις αλλά δύσκολα θα μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

photo:SVT/Annika Berglund

5.Faith Kakembo – Freedom 

Μετά την προσπάθεια της το 2020 στο Melodifestivalen, όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση του τρίτου ημιτελικού, η Faith Kakembo επιστρέφει για να κερδίσει ένα από τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Η σκηνική της εμφάνιση της θυμίζει σε πολλά σημεία την περσινή συμμετοχή της χώρας στην Eurovision. Είναι μόνη της στην σκηνή, ενώ στο δεύτερο ρεφρέν πλαισιώνεται από 6 άτομα στα φωνητικά, όπου αρχίζει και η κορύφωση του τραγουδιού. Φωνητικά είναι αρκετά καλή σε ένα πολύ απαιτητικό φωνητικά κομμάτι. Ίσως καταφέρει να περάσει στον πέμπτο ημιτελικό για μία δεύτερη ευκαιρία.

photo:SVT/Annika Berglund

6.Linda Bengtzing – Fyrfaldigt hurra!

Η μοναδική Linda Bengtzing φέτος πραγματοποιεί την 8η εμφάνιση της στο Melodifestivalen. Eπιστρέφει όπως ακριβώς την ξέρουμε. Μία δυναμική εμφάνιση με ένα Schlager ποπ κομμάτι και έντονη χορογραφία. Ξεκινά στην μικρή σκηνή της αρένας, συνεχίζει σε μία μικρότερη που φέρνουν ειδικά για αυτή και συνεχίζει το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης ανάμεσα στο κοινό, με το οποίο έχει έντονη αλληλεπίδραση. Η εμφάνιση τελειώνει μαζί με 4 χορεύτριες στην κεντρική σκηνή και πυροτεχνήματα στις Led οθόνες. Είναι πολύ καλή φωνητικά, ενώ πρόκεται για μία συμμετοχή που θα μπορούσε να τερματίσει τελευταία αλλά και πρώτη στον αυριανό ημιτελικό!

photo:SVT/Annika Berglund

7. Anders Bagge – Bigger Than The Universe

Ο Anders Bagge είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σουηδικής μουσικής βιομηχανίας. Έχει συνθέσει τράγούδια για θρύλους της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως Westlife, Janet Jackson, Celine Dion, Madonna και Jennifer Lopez. Ενώ έχει γράψει τις συμμετοχές του Αζερμπαιτζάν για τις Eurovision το 2010 και 2012! Η φετινή του συμμετοχή αποτελεί φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας! Είναι μόνος σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης του, ενώ σε μία μεγάλη οθόνη που έχει στηθεί πίσω του βλέπουμε διάφορα πλάνα από το περιβάλλον. Φωνητικά είναι άψογος και λαμβάνει το μεγαλύτερο χειροκρότημα της βραδιάς. Σίγουρα θα περάσει στην επόμενη φάση αλλά θεωρώ πως δύσκολα θα τον δούμε στην σκηνή του Τορίνο με τα χρώματα της Σουηδίας!

photo:SVT/Annika Berglund

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο τρόπος ανακοίνωσης  των αποτελεσμάτων έχει αλλάξει για Melodifestivalen 2022. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας και οι επτά καλλιτέχνες ανεβαίνουν στην σκηνή και ανακοινώνεται μόνο ο πρώτος στην ψηφοφορία του κοινού και χωρίς να ερμηνεύσει δεύτερη φορά την συμμετοχή του.

Σε αυτά τα πρώτα εικονικά αποτελέσματα στον τελικό απευθείας περνάει η Linda Bengtzing με το Fyrfaldigt hurra!ενώ για τις υπόλοιπες 6 συμμετοχές ανοίγουν ξανά οι γραμμές για το κοινό.

Στην συνέχεια ο Oscar ανακοινώνει τα αναλυτικά αποτελέσματα του ημιτελικού. Δηλαδή για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, δίνοντας το άριστα των 12 πόντων, 10 πόντων κ.ο.κ. Έτσι τα αποτελέσματα των ημιτελικών αποκτούν το ενδιαφέρον του τελικού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιος περνάει στον τελικό και ποιοι στην δεύτερη ευκαιρία.

Πρώτος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

Νικητής πρώτου γύρου εικονικής ψηφοφορίας: Linda Bengtzing

 

Δεύτερος γύρος εικονικής ψηφοφορίας

  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 3-9 ετών είναι : Lisa Miskovsky
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 10-15 ετών είναι : Lisa Miskovsky
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 16-29 ετών είναι : Tribe Friday
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 30-44 ετών είναι : Cazzi Opeia
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 45-59 ετών είναι : Tribe Friday
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής ζώνης 60-74 ετών είναι : Anders Bagge
  • Εικονικός νικητής της ηλικιακής κατηγορίας 75+ ετών είναι : Faith Kakembo
  • Εικονικός νικητής του televoting είναι : Anders Bagge

Ο γενικός νικητής του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας είναι: Cazzi Opeia

Στον πέμπτο ημιτελικό για μία δεύτερη ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό περνούν: Tribe Friday και Faith Kakembo

Αν μπορούμε να κάνουμε μία πρόβλεψη μετά και το τέλος της γενικής πρόβας, φαίνεται πως ο Anders Bagge και η Cazzi Opeia θα προκριθούν απευθείας στον τελικό. Για τον πέμπτη ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στους Faith Kakembo, Lisa Miskovsky και Linda Bengtzing!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα όσα συμβαίνουν στο Melodifestivalen 2022!

Πηγή φωτογραφιών: Annika Berglund / SVT
Πηγή: SVT

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *