Φινλανδία: Δεν θα λάβει μέρος στην Eurovision 2022, αν η EBU επιτρέψει την συμμετοχή της Ρωσίας!

Οι εξελίξεις είναι πραγματικά ραγδαίες. Μετά τις ανακοινώσεις των δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων της Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας και Ισλανδίας, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας (Yle) ζητά από την EBU να μην επιτρέψει την συμμετοχή της Ρωσίας, ενώ πηγαίνοντας και ένα βήμα παρακάτω αναφέρει πως στην περίπτωση που τελικά επιτραπεί η συμμετοχή της Ρωσίας, τότε δεν πρόκειται να στείλουν στο Τορίνο τον δικό τους εκπρόσωπο!

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έρχεται σε αντίθεση με όλες τις αξίες που εκπροσωπούν η Yle και άλλοι ευρωπαϊκοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. H Yle υπερασπίζεται πάντα τη δυτική δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελευθερία της έκφρασης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η Yle δεν μπορεί να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση όπου η Ρωσία, η οποία έχει επιτεθεί κατάφωρα σε αυτές τις αξίες, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια από τις πιο γνωστές επωνυμίες της Ευρώπης για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα. Ελπίζω ότι η EBU θα ενεργήσει σύμφωνα με τις αξίες της.

H Φινλανδία επιλέγει τον εκπρόσωπο της στην Eurovision 2022 το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Για τις χώρες που ήδη εκφράζονται εναντίον της ρωσικής συμμετοχής στην Eurovision 2022, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Θυμίζουμε πως η EBU κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ανέφερε τα εξής:

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός που ενώνει χώρες και γιορτάζει τις διαφορές μέσω της μουσικής. Τα μέλη της EBU τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία έχουν δεσμευτεί να συμμετάσχουν στη φετινή εκδήλωση στο Τορίνο και σκοπεύουμε να τους καλωσορίσουμε και να αφήσουμε τους καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες να συμμετάσχουν τον Μάιο. Φυσικά, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

EBU

Ποια θα είναι η αντίδραση της EBU μετά την πίεση που δέχεται από αρκετά πλέον μέλη της; Ποια θα είναι η απόφαση της για την συμμετοχή της Ρωσίας στην Eurovision 2022;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Yle
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ελπίζω και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο και εν τέλει αν χρειαστεί να μη γίνει ο φετινός διαγωνισμός…
    Η EBU έχει δεχτεί την πολιτικοποίηση του διαγωνισμού στο πρόσφατο παρελθόν έντονα (επί του ίδιου θέματος Ρωσία- Ουκρανία) και τώρα μπροστά σε έναν γενικευμένο πόλεμο και μια γενικευμένη ρωσική εισβολή (κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια “προκλητικη συμμετοχή”) σφυρίζει αδιάφορα με γελοίες δηλώσεις τύπου “η Eurovision είναι ένας απολιτικ διαγωνισμός”.

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Οι μόνες αξίες της ebu είναι τα λεφτά!!!!!μόνο αν αποφασίσουν να αποσυρθούν όλες οι χώρες και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της φετινής διοργάνωσης θα αναγκαστεί να πιεστεί και να διώξει την Ρωσία τουλάχιστον για φέτος από τον διαγωνισμο…αλλιώς μην περιμένετε τίποτα….ο ισχυρός πατάει πάντα τον ανίσχυρο….τρανό παράδειγμα πως ακόμη περιμένουμε τις κυρώσεις της ΕΕ για να μην χάσουν το φυσικό αέριο!!!!!!
    Αν βέβαια καμμιά Μολδαβία έκανε το ίδιο στην Ρουμανία θα είχε αποπεμφθεί από την ebu με συνοπτικές διαδικασίες!!!!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *