Φινλανδία: Οι Vesala και Mmiisas στην παρουσίαση του UMK 2022!

Ο Yle, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας, αποκάλυψε ότι η Vesala και η Mmiisas θα φιλοξενήσουν το UMK 2022.

Η Paula Vesala ξεκίνησε για πρώτη φορά τη μουσική της καριέρα με το ροκ συγκρότημα PMMP, πριν ξεκινήσει τη σόλο καριέρα της το 2015 με το όνομα Vesala. Το ντεμπούτο  σόλο άλμπουμ της έφτασε στο νούμερο 1 στο Φινλανδικό άλμπουμ Chart το 2016. Η Vesala θα τραγουδήσει ζωντανά επίσης στον τελικό του UMK, ενώ την εμφάνιση της θα χορογραφήσει η Natasha Lomm.

«Δεν νιώθω ότι είμαι παρουσιάστρια. Αλλά ανυπομονώ για εξαιρετικές εμφανίσεις στο UMK και κυρίως τη στιγμή που θα ανακοινώσουμε βαθμούς από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές».

Η Miisa Rotola Pukkila, πιο γνωστή ως Mmiisas, είναι Youtuber και influencer. Από τότε που ξεκίνησε το κανάλι της στο Youtube το 2013, έχει αυτή τη στιγμή 380.000 συνδρομητές και 440.000 followers στο Instagram, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες influencer στη Φινλανδία.

«Όταν άκουσα για την πιθανότητα παρουσίασης, ξέσπασα σε κλάματα και έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Αυτή είναι μια απίστευτα εξαιρετική ευκαιρία για μένα και ως οπαδός της Eurovision είναι υπέροχο να γνωρίσω το UMK από κοντά  Με γοητεύει η μαγική ατμόσφαιρα των ζωντανών μεταδόσεων».

Και οι δύο παρουσιαστές παρακολουθούν εδώ και καιρό τη Eurovision. Ο Vesala δήλωσε:

«Έβλεπα Eurovision από παιδί. Παρακολούθησα επίσης εκπομπές όπως το Popstars, καθώς οι μουσικές εκπομπές πάντα με γοήτευαν. Μερικές φορές παρακολουθώ ακόμα την εμφάνιση της Katri Helena στο “Katson sineen taivaan” από το 1979. Είναι μια τέλεια εμφάνιση! Θυμάμαι επίσης με αγάπη το 1985, καθώς το ηχογράφησα σε μια κασέτα VHS».

Η Mmiisas πρόσθεσε:

«Για μένα, η Eurovision είναι το αποκορύφωμα της άνοιξης και ένα σημάδι της αρχής του καλοκαιριού. Πρώτα ενθουσιάστηκα με τη Eurovision σε ηλικία 11 ετών μετά τη νίκη του Lordi. Στο σπίτι παρακολουθούμε πάντα μαζί και βαθμολογούμε όλους τους συμμετέχοντες. Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν το «Molitva» της Marija Šerifović».

Η Vesala και ο Mmiisas ανυπομονούν και για αυτό υπόσχονται να είναι ένα φαντασμαγορικό σόου. Ο Vesala είπε:

«Παρακολουθώ τους προκριματικούς της Eurovision της Φινλανδίας για δεκαετίες με ελαφρώς διαφορετικά συναισθήματα. Η Eurovision κάποτε θεωρούνταν ως αμφιλεγόμενο σημείο στην καριέρα ενός καλλιτέχνη, αλλά τώρα τους ενδιαφέρει όλους. Είμαι περήφανη για την ομάδα παραγωγής του UMK, που έκανε το show υψηλής ποιότητας και ενδιαφέρον. Είναι εκπληκτικό πώς αυτό έχει γίνει ένα τόσο σπουδαίο γεγονός!».

Το Uuden Musiikin Kilpailu 2022 θα μεταδοθεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο με σχόλια σε έξι γλώσσες. Οι σχολιαστές είναι:

  • Mikko Silvennoinen (Φινλανδικά)
  • Johan Lindroos and Eva Frantz (Σουηδικά)
  • Katri Norrlin and Jani Kareinen (Αγγλικά)
  • Margit Alasalmi and Pertti Seppä (Απλή γλώσσα Φινλανδίας)
  • Levosti Tvaltvadze (Ρωσικά)
  • Linda Tammela (Βόρεια Sámi)
  • Heli Huovinen (Inari Sámi)

Αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που το UMK θα έχει σχολιασμό στις γλώσσες των Σάμι. Η Βόρεια Σάμι είναι η πιο ομιλούμενη από τις Σάμι γλώσσες, με 15.000 έως 20.000 εξαπλωμένες σε όλη τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Στη Φινλανδία ζουν περίπου 2.000 γλώσσες της Βόρειας Σάμι. Η Inari Sámi έχει 400 ομιλητές και είναι η μόνη γλώσσα Σάμι που ομιλείται αποκλειστικά στη Φινλανδία. Οι προσπάθειες αναβίωσης βοηθούν τη γλώσσα να αποκτήσει περισσότερους ομιλητές.

Οι συμμετοχές του UMK 2022 είναι:

Ο τελικός του UMK θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το UMK και την συμμετοχή της Φινλανδίας για την Eurovision 2022!

Πηγή: Yle

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *