Eurovision 2022: Στην κορυφή η Ιταλία – 2η η Ελλάδα – 14η η Κύπρος!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με το παζλ των 41 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2022 να έχει συμπληρωθεί κατά ένα τέταρτο, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η διοργανώτρια Ιταλία την προσπάθειά της για τον εντός έδρας διαγωνισμό του Τορίνο. Ο θρίαμβος των Mahmood & Blanco στο 72ο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο έχει φέρει τους διοργανωτές στην πρώτη θέση των στοιχηματικών πινάκων, με διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έχει παίξει η απήχηση της ιταλικής συμμετοχής, η οποία βρίσκεται στα πέντε πιο δημοφιλή τραγούδια αυτή τη στιγμή στο Spotify.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις φαίνεται να ξεκινάει και η χώρα μας ενόψει Τορίνο. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση των στοιχηματικών εταιρειών στο ενδεχόμενο νίκης, με τρεις στις τέσσερις εταιρείες να δίνουν μονοψήφιες αποδόσεις στο να φέρει η Amanda τη δεύτερη νίκη στη χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα, η μεγαλύτερη απόδοση ανά χώρα λαμβάνεται υπόψιν ανά χώρα προκειμένου να διαμορφωθεί η κατάταξη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα αναγράφεται ως τέταρτη. Με τις αποδόσεις στις περισσότερες εταιρείες να έχουν πέσει, είναι θέμα ωρών να ανεβεί και τυπικά στην εν λόγω κατάταξη η χώρα μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ελληνική συμμετοχή, η οποία ανεβαίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, νίκη της Ελλάδας στο Τορίνο οχταπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Κατά πόδας βρίσκονται η Αυστραλία και η Πολωνία. Για τη μεν Αυστραλία η προσμονή για μία δυνατή συμμετοχή από τον Sheldon Riley και το – ως τώρα – επίπεδο των τραγουδιών του Australia Decides έχει παίξει ρόλο στο να θεωρείται η χώρα της Ωκεανίας τρίτο φαβορί. Μαζί με την Αυστραλία βρίσκεται και η Πολωνία που φαίνεται πως θα εκπροσωπηθεί από τον Krystian Ochman και το τραγούδι “River” και που η κυκλοφορία του τραγουδιού αυτού έφερε τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων μεσοβδόμαδα.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Σουηδία. Η πίστη σε ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο τραγουδιών στους ημιτελικούς του Melodifestivalen 2022 και η εξαιρετική παράδοση των Σκανδιναβών στον διαγωνισμό την τελευταία δεκαετία, τους τοποθετεί – όπως κάθε χρόνο – στα πρώτα φαβορί.

Top 10 και Κύπρος

Στο υπόλοιπο της δεκάδας συναντά κανείς τέσσερις χώρες που μέχρι στιγμής τηρούν σιγή ιχθύος αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2022. Για τη Ρωσία και την Αρμενία παραμένει άγνωστο το ποιος θα τους εκπροσωπήσει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Για τη Γαλλία και τη Γερμανία περιμένουμε λεπτομέρειες μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ως προς τους συμμετέχοντες των εθνικών τελικών και τα τραγούδια τους.

Η μοναδική χώρα που βρίσκεται εντός Top 10 και γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τους υποψήφιους καλλιτέχνες της είναι η Νορβηγία. Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και ο τέταρτος ημιτελικός του Melodi Grand Prix 2022, με τους εννέα εκ των δέκα φιναλίστ να είναι ήδη γνωστοί. Οι εμφανίσεις των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων έχουν επηρεάσει τις αποδόσεις της σκανδιναβικής χώρας, με κάποια φαβορί να υποαποδίδουν και κάποιες εκπλήξεις να εντυπωσιάζουν επί σκηνής.

Τέλος, οριακά εκτός δεκάδας βρίσκεται η Κύπρος. Η Μεγαλόνησος βρίσκεται λίγο κάτω από τις θέσεις της δεκάδας, όντας στη 14η θέση ως τώρα. Μπορεί ως τώρα το ΡΙΚ να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και να μην έχει καταλήξει σε καλλιτέχνη και τραγούδι, παρ’ όλα αυτά η θετική παράδοση των τελευταίων χρόνων έχει φέρει την Κύπρο στις παρυφές της δεκάδας με προοπτικές ανόδου εντός αυτής.

Συμπεράσματα

Πολλά μπορούν να αλλάξουν στους επόμενους τρεις μήνες. Οι αποδόσεις, όπως είναι λογικό, θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Έχοντας μόλις 9 από τα 41 τραγούδια διαθέσιμα, είναι εξαιρετικά πρώιμο το να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην PalaAlpitour του Τορίνο μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 14ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

Πιστεύετε μπορεί η Ιταλία να κάνει το back-to-back και να γίνει η πρώτη χώρα μετά την Ιρλανδία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που θα πετύχει συνεχόμενες νίκες στον αγαπημένο μας διαγωνισμό ;

Σας περιμένουμε στο Group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής, για να σχολιάσουμε όλα όσα συμβαίνουν στον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Ας γίνουμε μία μεγάλη διαδικτυακή παρέα, στηρίζοντας την Amanda, συζητώντας φυσικά και αποκλειστικές ειδήσεις, όπου πρώτα εκεί οι συντάκτες του Eurovisionfun θα δημοσιεύουν!

 

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Mary
    Mary says:

    Πολλοί οι λόγοι για τους οποίους η Ιταλία δεν πρόκειται να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

    1) Η Ιταλία ποτέ δεν ήταν μεγάλη φαν του διαγωνισμού, ούτε κυνηγούσαν ιδιαίτερα την νίκη.
    2) Οι φαν την αγαπούν πολύ λόγω γλώσσας που είναι εύηχη
    3) Θα μπορούσε να είχε κερδίσει ήδη από το 2011 που επέστρεψε αλλά έστειλε και τόσο αδιάφορα τραγούδια που δεν…
    4) Το τραγούδι των Mahmood και Blanco είναι πολύ μέτριο, δεδομένο ότι θα υπάρξουν καλύτερα.
    5) Η σκηνική παρουσία ήταν πάντα το πρόβλημα της Ιταλίας,έτσι έγινε και με το soldi και με τον Gabbani, φέτος θα γίνει ακριβώς το ίδιο. Πέρσι με τους manneskin δεν συνέβη καθώς όργωσαν την σκηνή λόγω ταμπεραμέντου οπότε σκηνική παρουσία υπήρχε.
    6) Περιμένουμε παααρα πολλά τραγούδια ακόμα και κάθε χρόνο η Ιταλία ξεκινάει ως φαβορί
    7) Ακόμα και να υπήρχε η τάση να κερδίσουν εκ νέου, οι ίδιοι οι Ιταλοί θα άφηναν να εννοηθεί ότι δεν το επιθυμούν οπότε το βλέπω πραγματικά χλωμό.

    Γενικό σχόλιο για την Ελλάδα: Είναι νωρίς, αλλά πάμε για μεγάλα πράγματα σε μια άκρως ευνοϊκή χρόνια μιας και ο διαγωνισμός είναι στο Νότο οπότε μπορεί εύκολα να παραμείνει σε χώρα της νότιας Ευρώπης.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Δεν είναι τραγούδι νίκης αλλά είναι ωστόσο ένα καλό κομμάτι συν του ότι είναι η Ιταλια και ψηφίζεται πάντα αβέρτα από επιτροπές και κόσμο ό,τι και να στείλει. Θα πάει καλά σίγουρα, το ποσό ψηλά θα εξαρτηθεί και από τον ανταγωνισμό.

      Το ότι οι Ιταλοί δεν επιθυμούν μια νέα νίκη από που προκύπτει? Επίσης το ότι ο διαγωνισμός είναι στο νότο, αυτό πως βοηθάει μια άλλη νότια χώρα να κερδίσει? Πολλά λογικά άλματα στη σκέψη σου, δεν βγαζουν κανένα νοημα…

      Απάντηση
  2. Mary
    Mary says:

    Έχοντας ζήσει και σπουδάσει στην Ιταλία, θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα.

    Πολλοί Ιταλοί δεν γνώριζαν καν την Eurovision, το θυμάμαι από το πανεπιστήμιο. Εσύ γνωρίζεις πολλές χώρες, όχι σε οικονομική άνθιση, που θα πετούσαν την σκούφια τους να το κάνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά;

    Σαφώς και θα πάει καλά το τραγούδι αλλά δεν θα κερδίσει. Καλή είναι και η δέκατη θέση.

    Αν παρακολουθούσες λίγο επισταμένα τον διαγωνισμό, ειδικά τα τελευταία 25 χρόνια, θα είχες παρατηρήσει ότι ο διαγωνισμός πολλές φορές τυχαίνει αν πάει για παράδειγμα στην Σκανδιναβία, να μείνει εκεί για κάποια χρόνια, αν πάει στην Βαλτική, να βοηθήσει άλλη χώρα της Βαλτικής να κερδίσει, αν πάει σε χώρα ανατολικής Ευρώπης η του Νότου το ίδιο.

    Δεν είπα ότι είναι ο κανόνας, συμβαίνει όμως κάποιες φορές οπότε συνυπολογίζεται.

    Συνεπώς εκφράσουν σωστότερα, καλύτερα θα ήταν να πεις ότι δεν συμφωνείς εσύ προσωπικά με τα όσα λέω, όχι ότι δεν βγάζουν νόημα γενικώς.

    Λίγη προσοχή στην έκφραση δεν βλάπτει.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Πρώτον, το ότι οι Ιταλοί γενικά δεν πολυασχολουνται με τη Eurovision δεν σημαίνει ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας τους δεν θέλει να ξανακερδίσει, για 1002 λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυσω. Εκεί παίρνεται η κεντρική απόφαση για το αν θα ρίξουν όλο το βάρος στην προσπαθεια. Θα μου επιτρέψεις κι εμένα να γνωρίζω που έχω εργαστεί 6 χρόνια στην Ιταλία και μάλιστα στα ΜΜΕ της γειτονος. Επίσης μην ξεχνάμε ότι άλλο η πρώτη θέση και άλλο η διοργάνωση. Αν μια χώρα κερδίσει και δεν θέλει ή δεν δύναται οικονομικά να διοργανωσει, μπορεί να παραχωρήσει τη διοργάνωση στην επόμενη.

      Δεύτερον, το γεγονός ότι μπορεί ο διαγωνισμός να μείνει σε μια περιοχή της Ευρώπης (πχ είτε νότια είτε στα βόρεια είτε στη Σκανδιναβια είτε στην Ανατολική Ευρωπη) είναι κάτι το εντελώς τυχαίο (το έγραψες και μόνη σου, “τυχαίνει”, όπως ακριβώς τυχαίνει και από το Ισραήλ να πάει στην Ολλανδία, από την Ελλάδα στη Φινλανδία και από την Ουκρανία στην Πορτογαλία) και δεν προκύπτει η παραμικρή σχέση αιτίας-αποτελεσματος. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή κέρδισε ένας ξανθός η ένας μελαχρινός είναι πιο εύκολο να κερδίσει την επόμενη φορά πάλι ένας ξανθός η αντίστοιχα ενας μελαχρινός. Καμία λογική. Άκου όμως τώρα και το πιο ενδιαφέρον, ακόμα και αν ίσχυε αυτό που λες ότι “δεν είναι κανόνας αλλά συνυπολογίζεται” (από ποιους συνυπολογίζεται;;; Από τον μέσο ψηφοφόρο ή τις επιτροπες;), τότε μιας και ο διαγωνισμός βρίσκεται ήδη στα νότια πολύ καιρό, τα τελευταία 4 χρόνια ήδη από τη νίκη της Πορτογαλιας (3 στα 4 χρόνια για την ακριβεια, με εξαίρεση την Ολλανδία), τότε αν ίσχυε και υπήρχε λογική σε αυτό που λες μάλλον θα ήταν η ώρα φέτος να ανεβεί πολύ βορειότερα.

      Απάντηση
    • Konstantinos
      Konstantinos says:

      Τη τελευταία δεκαετία ο διαγωνισμός έκανε το κύκλο της Ευρώπης: Όσλο, Ντύσσελντορφ, Μπακού, Μάλμε, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Κίεβο, Λισαβόνα, Τελ Αβίβ, Ρότερνταμ και Τορίνο

      Απάντηση
  3. Mary
    Mary says:

    Ben, χαλαρωσε, δεν ειμαστε το eurogroup…Για την Eurovision μιλαμε. Δεν χρειαζεται να κάνεις πολεμική. λίγο φορτισμένος ακούγεσαι.

    Έχε την άποψη σου, να έχω κι εγω την δική μου. Διαφωνούμε, δεν βρίσκω τον λόγο να ανεβάζεις τους τονους.

    Δεν λεμε κατι διαφορετικο, τυχαινει ειπα ναι. Δεν ειπα οτι ειναι κανονας. Πολλες φορές ομως ειναι αβανταδορικο αν διαγωνισμος γινεται σε μια χωρα προσφιλή και με γεωγραφικη εγγύτητα. Η Δανία κέρδισε με ενα καλο τραγουδακι, 30 χλμ απο την Κοπεγχαγη, κερδισε στην Σουηδία στο Μαλμε, μια γέφυρα τις χωρίζει τις δυο πολεις.

    Και μη μου πεις οτι αν η Κυπρος εχει καλο τραγουδι και ο διαγωνισμος γινει στην Ελλαδα δεν θα την βοηθησει, γιατι θα γελασω.

    Οσο για το οτι ουτε η RAI ουτε οι Ιταλοι ειναι ”γιουροβιζιονακηδες” ειναι γνωστό τοις πάσοι, γεγονος ειναι. Δεν θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε.

    Καλη συνεχεια.

    Απάντηση
  4. Mary
    Mary says:

    Υ.Γ Βen, εαν δεν ειναι τωρα της παρουσης να επιχειρηματολογησεις και να εκθέσεις τους 1002 λογους που η RAI θα ηθελε να ξανακερδισει, τοτε ποτε ειναι?Αφου σε βλεπω απαντας με ιδιαιτερη θέρμη, μιας και δουλεψες και στα ιταλικα μιντια, θα ηθελα να ακουσω του 1002 λογους.Μπήκες που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, ιδου, πες μας.

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      H RAI θα ήθελε να ξανακερδίσει γιατί ανακάλυψε πως μέσα από τον διαγωνισμό μπορεί να προβάλλει την ιταλική μουσική σε όλη την Ευρώπη και μετά τη νίκη των Måneskin σε ολοκληρό τον κόσμο. Το κομμάτι της πολιτισμικής επιρροής (αυτό που αποκαλείται soft power) είναι πολύ σημαντικό για οποιαδήποτε χώρα. Αυτό στον διαγωνισμό το έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια οι σουηδοί, οι ουκρανοί, οι ρώσοι και τώρα το ανακαλύπτουν ξανά οι ολλανδοί, οι γάλλοι κτλ. Ξέρω 11χρονα που έβγαλαν τις αφίσες κορεάτικων συγκροτημάτων από το δωμάτιό τους κι έβαλαν τους ιταλούς. Αυτό είναι τεράστιο κεφάλαιο για μία χώρα.

      Πέρα από αυτό, η διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης αποτελεί «φιλί της ζωής» για τον τουρισιτκό κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα και δεν είναι τυχαίο που τόσες πόλεις της Ιταλίας διεκδίκησαν την οργάνωση. Ιδιαίτερα σε μια χώρα τόσο αποκεντρωμένη όπως η Ιταλία πάντα θα υπάρχουν πόλεις πρόθυμες για τη διοργάνωση.

      Απάντηση
  5. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Σταυρώνω τα δάχτυλά μου, φτύνω τον κόρφο μου, φοράω μια κουλούρα σκόρδα και κουνιέμαι αριστερά-δεξιά να μην πάθουμε Demy2017. Και τότε με την ανακοίνωση του ονόματος της εκπροσώπου+DREAMTEAM τα στοιχήματα χτυπήσαν κορυφή … μετά… waterloo!!!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά σε σχέση με τότε. Τοτε τα στοιχηματα μας εφερναν πρώτους τον Οκτώβριο και δεν ητνα παραλογο. Η Ντεμη ηταν τοτε στο απόγειο της καριέρας της και πηγαινε με μια ομάδα που πριν λιγους μηνες ειχε σαρώσει στο τελε! Τωρα τα στοιχηματα μας ειχαν περιπου στην 10η θεση και μας ανεβασαν 1μιση μηνα μετα την ανακοινωση της Αμαντας.

      Απάντηση
      • Γιάννης Α Γιάννης
        Γιάννης Α Γιάννης says:

        Εγώ θέλω η Αμάντα να κάνει αυτό που δεν έκανε η Σοφία Βόσσου την τελευταία φορά που η Ιταλία διοργάνωσε το διαγωνισμό, αυτό!

        Απάντηση
        • Camelaki
          Camelaki says:

          Γιαννη Α Γιάννης αν το λες σε μένα thanks ☺️

          Τα τραγούδια της Ντεμυ ήταν η συνέχεια από τις υποψήφιες τραγουδαρες του Σάκη….τέτοια συγκίνηση όταν τα ακουσα είχα να νιώσω από όταν πήραμε το euro (not)
          Να είσαι ο Σάκης να έχεις το ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΩ – χορογραφημενο άψογα στα mad awards – και να πρέπει να τραγουδήσεις αυτά τα “υπεραριστουργηματα” για να διαλέξουμε το καλύτερο ….δηλαδη να έχεις τον Άιρτον Σένα και του δίνεις να οδηγήσει μίνι κούπερ!!!!!
          Τι πάω κ θυμάμαι κ εγώ…..

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *