Eurovision 2022: Μάχη Ουκρανίας – Ιταλίας στην κορυφή – 4η η Ελλάδα – 16η η Κύπρος!

Η αγαπημένη στήλη πολλών εξ υμών επιστρέφει, καθώς οι στοιχηματικές αναλύσεις για τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Με το παζλ των 40 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2022 να έχει συμπληρωθεί κατά το ήμισυ, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας.

Top 5

Ανατροπή σκηνικού είχαμε τις τελευταίες ημέρες στους στοιχηματικούς πίνακες. Η Ιταλία, η οποία βρισκόταν εδώ και σχεδόν έναν μήνα στην κορυφή, είδε την Ουκρανία να την προσπερνά. Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας την Πέμπτη επέφερε ένα στοιχηματικό ράλι ανόδου για την ουκρανική συμμετοχή, η οποία από την προηγούμενη εβδομάδα έχει νέο εκπρόσωπο, τους Kalush Orchestra.

Τυχόν νίκη είτε της Ουκρανίας ή της Ιταλίας σχεδόν τετραπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά μεταξύ τους είναι οριακή, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς και στην παρακάτω φωτογραφία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Σουηδία. Μπορεί το επίπεδο των τραγουδιών του Melodifestivalen 2022 να χαρακτηρίζεται επιεικώς μέτριο από τους περισσότερους fans, παρ’ όλα αυτά η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται εντός Top 3. Η μονομαχία της Cornelia Jacobs και του Anders Bagge είναι εκείνη που φέρει τους Σουηδούς στην τριάδα.

Τέταρτη είναι η Ελλάδα. Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της ελληνικής συμμετοχής, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της πρώτης τετράδας. Έτσι, η Ελλάδα ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις ενόψει Τορίνο, με την Amanda Tenfjord να έχει τις δυνατότητες να μας επαναφέρει σε θέσεις που έχουμε να δούμε σχεδόν μία δεκαπενταετία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η νίκη της Ελλάδας στην Ιταλία προσφέρεται σε απόδοση 15,5.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Ελβετία. Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης αποτελεί άγνωστο Χ ως τώρα, καθώς δεν έχει γνωστοποιήσει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στο Τορίνο. Παρ’ όλα αυτά, οι πολύ καλές επιδόσεις των τελευταίων ετών προϊδεάζουν τους bookers πως οι Ελβετοί ετοιμάζουν κάτι δυνατό για τη Eurovision 2022.

Top 10 και Κύπρος

Στο υπόλοιπο της δεκάδας συναντά κανείς τέσσερις χώρες που έχουν επιλέξει ήδη το τραγούδι και τον εκπρόσωπό τους στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και μία χώρα που πολλοί πιστεύουν πως μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού διαγωνισμού: ο λόγος, φυσικά, για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Πολωνία. Ο Krystian Ochman και το τραγούδι “River” μπορεί να βρίσκονταν εντός του Top 3 μέχρι και τον πολωνικό εθνικό τελικό, παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες ημέρες είδαν τις αποδόσεις νίκης τους να αυξάνονται, υποχωρώντας στους στοιχηματικούς πίνακες.

Έβδομη θέση για τη Νορβηγία και του Subwoolfer, οι οποίοι μία εβδομάδα μετά τη νίκη τους στο MGP 2022 παραμένουν σταθερά εντός δεκάδας. Όγδοη είναι η Αυστραλία, η οποία και αποτελεί τη μεγάλη χαμένη των τελευταίων ημερών. Μπορεί ο Sheldon Riley να θεωρούνταν το ακλόνητο φαβορί για τον αυστραλιανό εθνικό τελικό και να επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, ωστόσο η προχθεσινή του εμφάνιση έφερε την πτώση της Αυστραλίας από το Top 3 στην όγδοη θέση.

Ένατη είναι η Φινλανδία. Οι Rasmus επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας στον τελικό του UMK και ανέβηκαν στους στοιχηματικούς πίνακες, με τη σκανδιναβική χώρα να βρίσκεται εντός Top 10. Τη δεκάδα κλείνει, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο στο προσεχές διάστημα θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγάλονησος βρίσκεται στη 16η θέση. Μπορεί ως τώρα το ΡΙΚ να κρατά κλειστά τα χαρτιά του και να μην έχει αποκαλύψει τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα το εκπροσωπήσει, παρ’ όλα αυτά η θετική παράδοση των τελευταίων χρόνων έχει φέρει την Κύπρο στις παρυφές της δεκάδας με προοπτικές ανόδου εντός αυτής. Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένουμε τα αποκαλυπτήρια της κυπριακής συμμετοχής.

Συμπεράσματα

Πολλά μπορούν να αλλάξουν στους επόμενους τρεις μήνες. Οι αποδόσεις, όπως είναι λογικό, θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Έχοντας μόλις 21 από τα 40 τραγούδια διαθέσιμα, είναι εξαιρετικά πρώιμο το να εξάγουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα. Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην PalaAlpitour του Τορίνο μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 14ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

Μπορούν οι Kalush Orchestra να χαρίσουν στην Ουκρανία την τρίτη νίκη της στον διαγωνισμό ; Πείτε μας στα σχόλια.

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. PantGr
    PantGr says:

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Όταν αναφέρετε ”Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία της ελληνικής συμμετοχής” υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε το τραγούδι εντός της εβδομάδας; Περιμένουμε να γίνει έστω μια ανακοίνωση τις επόμενες μέρες;

    Απάντηση
  2. awea
    awea says:

    να ρωτησω

    εσεις υποθετω πως μπαινετε στο oodschecker με vpn ετσι?
    εχω προσπαθησει να μπω αλλα μου βγαινει ενα μυνημα απο την κυβερνηση οτι ειναι απαγορευμενο η στη μαυρη λιστα η κατι τετοιο τελως παντων

    επισης υπαρχουν και στοιχηματα στο eurovisionworld.com
    και δεν ειναι ιδια

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Με vpn μπαινουμε ναι. Πράγματι υπάρχουν εκει, αλλα στο eurovisionworld αργουν περισσοτερο να αλλαξουν. Στο oddschecher ειναι σε ζωντανο χρόνο κ για αυτο ολες οι ιστοσελιδες χρηιμοποιουν εκεινα.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *