Ισλανδία: 4 από τα 5 τραγούδια θα διαγωνιστούν με Ισλανδικούς στίχους στον τελικό!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ισλανδίας, RUV, τρεις από τους πέντε ερμηνευτές που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Söngvakeppnin θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους στα Ισλανδικά, τόσο στον Ισλανδικό τελικό, όσο και στην Eurovision, σε περίπτωση νίκης τους.

Η Katla, ο Stefán Óli και οι αδερφές Sigga, Beta και Elín (που ούτως ή άλλως δεν είχαν ηχογραφήσει αγγλική εκδοχή του τραγουδιού τους) επέλεξαν να τραγουδήσουν στα Ισλανδικά, όπως δηλαδή και στον ημιτελικό.

Οι Reykjavíkurdætur, ή αλλιώς κόρες του Reykjavík, θα ερμηνεύσουν την αγγλική εκδοχή του τραγουδιού τους, η οποία όμως περιέχει και στίχους στα Ισλανδικά. Ως εκ τούτου, η μόνη συμμετοχή αποκλειστικά με Αγγλικούς στίχους είναι οι Amarosis, που αποκλείστηκαν στον πρώτο ημιτελικό αλλά επιλέχθηκαν από την επιτροπή ώστε να διαγωνιστούν στον τελικό ως wildcards.

Αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα, η Ισλανδική γλώσσα θα ακουστεί στη σκηνή της Eurovision στο Τορίνο. Στον μεγάλο τελικό του Söngvakeppnin 2022, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο στις 21.45 (ώρα Ελλάδος), με καλεσμένους τον Daði Freyr και τον Tusse, την εκπροσώπηση της Ισλανδίας θα διεκδικήσουν οι :

Πηγή : RUV

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ισλανδίας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *