Ουκρανία: Θα διαγωνιστεί με live on tape video, εκτός ο πόλεμος τελειώσει μέχρι τον Μάιο!

Μια σημαντική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής είχαμε προ ολίγου. Όπως αναφέρουν πολλές ιστοσελίδες, η Ουκρανία θα διαγωνισθεί στην Eurovision 2022, με το live on tape video των Kalush Orchestra, εκτός αν ο πόλεμος τελειώσει μέχρι τον Μάιο, οπότε το συγκρότημα θα μπορέσει να μεταβεί στο Τορίνο για να τραγουδήσει ζωντανά στην σκηνή.Οι Kalush Orchestra ανέφεραν για το ζήτημα:

Παρά τις μάχες, η KALUSH ORCHESTRA θα ηχογραφήσει την παράστασή τους σε ασφαλές μέρος, η οποία θα σταλεί στους διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού και σε περίπτωση νίκης μας επί των κατακτητών μέχρι τον Μάιο, η αντιπροσωπεία μας θα πάει στην Ιταλία και θα τραγουδήσει ζωντανά σε όλη την Ευρώπη!

Έτσι, μετά την χθεσινή επιβεβαίωση από τους Ιταλούς διοργανωτές πως η Ουκρανία θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό, παρά την ρωσική εισβολή, τώρα αποσαφηνίστηκε και ο τρόπος συμμετοχής των Kalush Orchestra. Μέσα στις επόμενες ημέρες το ουκρανικό συγκρότημα θα πρέπει να βιντεοσκοπήσει το live on tape video της συμμετοχής τους και να το αποστείλουν στην EBU.

H Simona Martorelli (διευθύντρια διεθνών σχέσεων της Rai) ανέφερε σε δηλώσεις της την Δευτέρα, 14 Μαρτίου, πως η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας θα λάβει κανονικά μέρος, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένη και για την τήρηση όλων των προθεσμιών εκ μέρους τους.

Η ουκρανική αποστολή  έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της και μέχρι στιγμής έχει τηρήσει απίστευτα όλες τις προθεσμίες. Ετοιμάζεται επίσης να κάνει το εφεδρικό βίντεο της παράστασης, που ζητείται από όλες τις αντιπροσωπείες σε περίπτωση που η αντιπροσωπεία ή μέρος αυτής δεν μπορέσουν να παρουσιαστούν στο Τορίνο .

Με το Stefania να ρίχνει συνεχώς τις αποδόσεις τους στα στοιχήματα και να είναι το πρώτο φαβορί για την νίκη, οι Ουκρανοί φαίνεται πως έχουν σκεφθεί κάθε λεπτομέρεια για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Τορίνο, παρά την ρωσική εισβολή στην χώρα, εδώ και τρεις εβδομάδες.

Τι ακριβώς είναι το live on tape video;

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ζητήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ηχογραφήσουν μια ζωντανή παράσταση της συμμετοχής τους. Αυτή η ηχογράφηση θα παραδοθεί πριν από τον διαγωνισμό και θα πραγματοποιηθεί σε ένα στούντιο. Η ηχογράφηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικό χρόνο (όπως θα ήταν στον Διαγωνισμό) χωρίς να κάνει αλλαγές στα φωνητικά ή σε οποιοδήποτε μέρος της ίδιας της παράστασης μετά την ηχογράφηση.

Θα υπάρχει ελευθερία στις αποστολές, να παρουσιάσουν όπως αυτές θεωρούν καλύτερα τις συμμετοχές τους, θα έχουν δοθεί όμως οδηγίες οι οποίες θα διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα του διαγωνισμού. Δεν θα υπάρξει κοινό ενώ η ηχογράφηση θα πρέπει να είναι μοναδική και να μην δημοσιεύεται πριν από την εκδήλωση τον Μάιο.

Οι αποστολές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές δυνατότητες και διαστάσεις που θα ήταν διαθέσιμες επί σκηνής στο Toρίνο, αλλά είναι επίσης ελεύθεροι να επιλέξουν μια πιο περιορισμένη εγκατάσταση παραγωγής. Οι βιντεοσκοπήσεις δεν πρέπει να περιέχουν επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα, επικαλύψεις, κομφετί, λήψεις drone, νερό, χρήση χρώματος ή green screen.

Είναι η δεύτερη χρονιά που απαιτούνται τα live on tape video από όλους τους συμμετέχοντες. Το βίντεο αυτό θα χρησιμοποιηθεί αντί της ζωντανής εμφάνισης στην σκηνή του Τορίνο, στην περίπτωση που κάποια αποστολή δεν μπορέσει να ταξιδέψει τον Μάιο ή κάποιο μέλος της αποστολής αρρωστήσει με κορονοιό και δεν έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη πρόβα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Ίσως να μην μπορώ να αντιληφθώ την κουλτουρα των Ουκρανών, αλλα πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω πως μια χώρα που πολεμάει και κινδυνεύει κυριολεκτικά να διαλυθεί, να διαθέτει χρήματα για το live on tape αντι για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ πιο ουσιαστικό για τους πολίτες της, μια τέτοια ζοφερή εποχή που διανύουν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *