Σερβία: Με την Konstrakta και το “In corpore sano” στην Eurovision 2022!

Η Σερβία ξεκίνησε την αναζήτηση του εκπροσώπου και της συμμετοχής της για την Eurovision 2022. Το “Pesma za Evroviziju 22” όπως αποκαλείται πλέον η διαδικασία που ακολουθεί η δημόσια τηλεόραση, αποτελείται από δυο ημιτελικούς και έναν τελικό. Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός με τους 18 διαγωνιζόμενους.

Το show ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδος και πραγματοποιήθηκε στο Studio 8 και 9 του RTS στο Kosutnjak του Βελιγραδίου.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν οι Dragana KosjerinaJovan RadomirKristina Radenković και Stefan Popović.

Τα 18 τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Τορίνο είναι:
  1. Naiva – Skidam (I Take Off)
  2. Orkestar Aleksandra Sofronijevića – Anđele moj (My Angel)
  3. Gift – Haos (Chaos)
  4. Zejna – Nema te (You Are Gone)
  5. Tijana Dapčević – Ljubi, ljubi doveka (Kiss, Kiss Forever)
  6. Lift – Drama (Drama)
  7. Gramophonedzie – Počinjem da ludim (I’m Going Mad )
  8. Zorja – Zorja
  9. Aca Lukas – Oskar (Oscar) 
  10. Zoe Kida – Bejbi (Baby)
  11. Sara Jo – Muškarčina (Manly Man)
  12. Ana Stanic – Ljubav bez dodira (Love Without a Touch)
  13. Biber – Dve godine i šes’ dana (Two Years and Six Days)
  14. Angellina – Origami (Origami) 
  15. CHEGI i Braća bluz bend – Devojko sa plamenom u očima (Girl With Fire in Your Eyes)
  16. Ivona – Znam (I Know)
  17. Marija Mikić – Ljubav me inspiriše (Love Inspires Me)
  18. Konstrakta – In corpore sano

Κατά τις τελικές πρόβες, οι διαγωνιζόμενοι μαγνητοσκόπησαν τις εμφανίσεις τους σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόβλεπτο και οι καλλιτέχνες δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν ζωντανά.

Τα αποτελέσματα:

Το αποτέλεσμα καθορίσθηκε κατά 50% από την κριτική επιτροπή και 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Konstrakta, με το τραγούδι, In corpore sano.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σερβία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, στις 12 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2022!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν ξέρω αν μου αρέσει πραγματικά. Δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση ίσως κάπως περίεργο και σαν άκουσμα και σαν σκηνική παρουσία. Εκτός eurovision δεν θεωρώ ότι θα στεκόταν πάντως. Για την ώρα 7/10 και πραγματικά αναρωτιέμαι τι τύχη/αποδοχή θα έχει….
    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. g
    g says:

    Η μεγαλύτερη απογοήτευση φέτος μαζί με την Σλοβενία. Έχεις κομμάτια σαν το Muskarcina και σαν το Zorja και στέλνεις αυτό;;;; Με ποια λογική;;; Κοιτούσα 5 λεπτά την οθόνη για να το πιστέψω…. Κρίμα κρίμα κρίμα…. Πιο πολύ φέτος ακούω τραγούδια πού δεν κέρδισαν τους εθνικούς τούς τελικούς και ήταν αριστουργήματα πάρα αυτά πού κέρδισαν….

    Απάντηση
  3. s5voice
    s5voice says:

    Ενδιαφέρον απ’ όλες τις απόψεις, μουσικά και οπτικά. Είναι απίστευτα κολλητικό και πιασάρικο. Ξεχωρίζει σίγουρα από οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή στο διαγωνισμό και πιστεύω ότι ειδικά στο televoting, θα μπορούσε να είναι αρκετά ψηλά.

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Έχει σίγουρα ενδιαφέρον και ίσως ξεχωρίσει. Σαφείς επιρροές από Marina Abramovic, θα ειναι σιγουρα κατι διαφορετικο για φετος και φυσικα αιωνες μπροστα απο κατι αφωνες σερβες με τρεσες και σιλικονες περσι. Οποιαδηποτε αποπειρα να γινει πιο avant -garde η Eurovision ειναι καλοδεχουμενη και πιστευω οτι χρειαζονται τετοιες στιγμες σε εναν διαγωνισμι που αποτελειται στο 80-90% απο generic τραγουδια (απο τις λιγες τετοιες στιγμες ηταν η Βοσνια το 2008, το Αζερμπαιτζαν το 2017 και η Loreen με το Statements που ομως δεν κερδισε καν το Melodifestivalen). Ωστοσο δεν μπορω να πω με σιγουρια αν μου αρεσει η οχι το συγκεκριμενο, το κραταω ομως γιατι θα θελα να το ακουσω ξανα και πιο προσεκτικα.

    Απάντηση
  5. James
    James says:

    Έχει μια άποψη και είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλα νομίζω του λείπει ο δυναμικός!Η φετινή χρονιά είναι μια απογοήτευση.Θεωρώ ότι ακόμα δεν έχουμε ακούσει το νικητήριο τραγούδι.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Αν δεν το έχουμε ακούσει ακόμα, τότε αυτό σημαίνει ότι θα είναι μάλλον της Ελβετιας. Γιατί από αυτά που δεν έχουν βγει Ελλάδα ακούσαμε ντεμο, Ηνωμένο Βασίλειο ούτε για αστείο δεν το εκλαμβανω ότι μπορεί να νικήσει, η Κύπρος προβλέπεται άρπα κολα, η Αρμενία με ένα ερωτηματικό και το Αζερμπαιτζαν λογικά θα βαδίσει στα περσινά χνάρια.

      Απάντηση
      • James
        James says:

        Περιμένω να ακούσω της Ελλάδας για να δω που θα το κατατάξω και να δω αν έχει ελπίδες για νίκη αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου πως η Ελβετία ίσως κάνει την έκπληξη διαφορετικά αν η Σουηδία στείλει την Cornelia Jacobs πιθανόν και να κερδίσει.

        Απάντηση
      • O
        O says:

        Me tipota de borei na einai nikitirio ths elvetias apo to leak pou kukloforise ama isxuei itan tragudi tipou olivia rodrigo pou den kserw poso kala mporei na stathi sthn eurovision eidika live giati afta einai sinithos radio friendly… Apo tin alli den simenei oti epidi akusame to demo ths elladas mas dinei kati , mia idea apla giati na min xehname oti to demo einai mono to 40% borun na allaxun polla fusika pros to kalutero k giati oxi na min kanei k thn ekplixi h ellada uperoxo tragudi sta agglika me wraious stixus pu mporei na aggixi kathe thletheath k apo oti fainete me wreo refren pou sou menei , Epita exoume k Australia kai Italia pou mporei na diekdikisoun to tropeo

        Απάντηση
        • Ben
          Ben says:

          Δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει φέτος, απάντησα στον φίλο που είπε ότι ακόμα δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα το νικητήριο τραγουδι, αν και έχει ακουστεί ήδη το δικό μας έστω και σε ντέμο. Η Ιταλία θα είναι σίγουρα πολύ ψηλά. Για την Αυστραλία δεν είναι καλά τα πράγματα, υποτίθεται είναι ένα τραγούδι-act βασισμένο σε περσονα και η αποδοχή του κόσμου στα tops αλλα και των στοιχημάτων μέχρι τώρα είναι χλιαρή στην καλύτερη περίπτωση. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δυνατό κομματι για να αλλάξει κάτι μεχρι το Μαιο.

          Απάντηση
  6. Music-Man
    Music-Man says:

    Διαφορετικό σίγουρα, αλλα οχι απαραίτητα καλό ή κακό! Περισσότερο μου κάνει τμήμα και act ενος θεατρικού δρώμενου, παρά για τραγούδι! Δίκοπο μαχαίρι η επιλογή τους!
    Είμαι παντα υπέρ της μουσικής κουλτούρας των λαών στην EV, και τι φέρνει η κάθε χωρά στο τραπέζι, αλλά υπάρχει και ενα ρίσκο! Νομιζω ή θα ξετρελαθούν ή θα πάει άπατο! Ουτε καν τελικο π.χ. Δυο φόρες που το άκουσα, και δεν…
    Πάντως από τις περσινές τυποποιημένες βίζιτες που έστειλαν, προτιμώ αυτό, και μπραβο για την τόλμη τους! Μεχρι εκει όμως!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *