Σουηδία: Συνέντευξη με την Cornelia Jakobs | Με ένα βιωματικό τραγούδι στον τελικό του Melodifestivalen 2022! (Video)

Μετά και την πρόκριση της στον φετινό τελικό της Σουηδίας, Melodifestivalen 2022, η Cornelia Jakobs μιλάει αποκλειστικά στο EurovisionFun και τους Απόστολο Μπογιάννο και Αποστόλη Ματάμη.

H Cornelia είναι μία εκ των δώδεκα φιναλίστ στο Melodifestivalen 2022 και θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Σουηδία στην Eurovision 2022 με το τραγούδι “Hold Me Closer”. Η απόπειρα της αυτή είναι η τρίτη αλλά η πρώτη ως σόλο καλλιτέχνιδα μιας και τις χρονιές 2011 και 2012 έλαβε μέρος στον εθνικό τελικό της χώρας ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Love Generation.

Αν και παραμένει ο ίδιος διαγωνισμός με τότε, που έλαβα μέρος ως φοιτήτρια ακόμα, η βασική διαφορά είναι πως ως σόλο καλλιτέχνης τα τελευταία πέντε χρόνια νιώθω πιο ασφαλής και σίγουρη, πιο αυθεντική. Ένας πολύ καλός μου φίλος με προέτρεψε να λάβω μέρος φέτος. Αρχικά ήμουν διστακτική αλλά εν τέλει κατάλαβ ότι το Melodifestivalen είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσω να κάνω τα δικά μου πράγματα προς τον κόσμο, προβάλλοντας μία μου σμμετοχή στην τηλεόραση. Το “Hold Me Closer” το έγραψα τον περασμένο Αύγουστο, σε μια χρονική στιγμή ενός χωρισμού μου όπου ήμουν συναισθηματικά φορτισμένη και τα συναισθήματα μου, οι σκέψεις και οι καταστάσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες. Είναι λίγο δυσάρεστο, το γνωρίζω. Γράψαμε πολλά τραγούδια τότε και είχα πει πως αν βρεθεί αυτό που θα αισθανθώ ότι είναι το κατάλληλο, θα το καταθέσω. Έτσι και έγινε.

Η ίδια δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνιση της στον πρώτο ημιτελικό και χαρούμενη για την πρόκριση της στον τελικό, ενώ δεν θα προσωρήσει σε ιδιαίτερα μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την σκηνική της εμνφάνιση εθνικό τελικό του Melodifestivalen:

Θα υπάρξουν μικρές αλλαγές όσον αφορά τα γκλίτερ στο ρούχο μου και στα φώτα της σκηνής. Στον ημιτελικό υπήρχαν αρκετά τεχνικά προβλήματα με τον φωτισμό και η εμφάνιση δεν είχε όλα όσα χρειαζόμασταν. Ήταν καλό όπως και να χει, αλλά στον τελικό θα υπάρχουν περισσότερα. 

Από συνηποψήφια τραγούδια, ξεχωρίζει αυτά των Anna Bergendahl και Lisa Miskovsky.

Αγαπημένη της σουηδική συμμετοχή είναι αυτή της Carola (2006) ενώ από τον διαγωνισμό γενικότερα ξεχωρίζει τις συμμετοχές των Lordi (Φινλανδία 2006) και Maneskin (Ιταλία 2021) τους οποίους και θα διάλεγε αν επέλεγε κάποιον Eurostar για να συνεργαστεί.

Θα ήταν ευχαρίστηση και τιμή μου να εκπροσωπήσω την Σουηδία στην Eurovision. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί αυτή τη στιγμή.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, η Cornelia μας χάρισε ένα μέρος της συμμετοχής της ακαπέλα!

Δείτε όλη την αποκλειστική συνέντευξη της Cornelia Jakobs στο video που ακολουθεί:

Ακούστε το “Hold Me Closer“, την  συμμετοχή της Cornelia Jakobs στο Melodifestivalen 2022!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *