Βέλγιο: Ακούστε το “Miss You” το τραγούδι του Jérémie Makiese για την Eurovision 2022!

Το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που αποκάλυψε τον εκπρόσωπό του για τη Eurovision 2022 τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Jérémie Makiese ήταν καλεσμένος στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του VivaCité από τις 7 π.μ. έως τις 8 π.μ. ώρα Ελλάδος. Επίσης στο βελγικό εθνικό τηλεοπτικό κανάλι, La Une και στον σταθμό του MNM παρουσιάστηκε το τραγούδι “Miss You” καθώς και το συνοδευτικό βίντεο κλιπ.

Ακούστε παρακάτω το Miss You:

Ποιος είναι ο Jérémie Makiese;

Ο Jérémie Makiese είναι 20 χρόνων με καταγωγή από ένα προάστιο της Αμβέρσας από γονείς από το Κονγκό. Ασχολήθηκε με το τραγούδι με αφορμή τους γονείς του. Ξεκινώντας σε μια χορωδία εκκλησίας σε μικρή ηλικία και αργότερα προχωρώντας στα μαθήματα τραγουδιού στο σχολείο, όπου συμμετείχε και κέρδισε, σε έναν διαγωνισμό.

Ο Jérémie Makiese σπουδάζει γεωλογία τη δεδομένη χρονική περίοδο, επάγγελμα το οποίο και επιθυμεί να εξασκήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Παράλληλα, η μεγάλη του αδυναμία είναι το ποδόσφαιρο, όντας τερματοφύλακας στην Excelsior Virton, η οποία και αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

Ήταν ο μεγάλος νικητής της τελευταίας σεζόν του φλαμανδικού Voice, ανήκοντας στην ομάδα της Beverly Jo Scott. Στη blind audition ερμήνευσε το τραγούδι “Jealous”, με τους τέσσερις κριτές να εντυπωσιάζονται από τις φωνητικές του ικανότητες και να γυρνάνε όλοι τους την καρέκλα.

Ως μουσικός ο νεαρός τραγουδιστής προτιμά να ερμηνεύει τραγούδια με στυλ soul & R&B. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο The Voice εκτέλεσε μεταξύ άλλων το “You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You” του James Arthur και το “Leave The Door Open” των Bruno Mars & Anderson Paak.

Στον μεγάλο τελικό του δημοφιλούς talent show, ο Makiese ερμήνευσε τραγούδια των Michael Jackson, Gregory Porter και Labrinth που τον βοήθησαν να αναδειχθεί ως ο μεγάλος νικητής. Έλαβε το 53% της προτίμησης του κοινού, ξεπερνώντας τη δεύτερη Alice Van Eesbeeck.

Είναι ο πέμπτος συνεχόμενος πρώην διαγωνιζόμενος του The Voice Belgique που επιλέχθηκε από το RTBF για να εκπροσωπήσει το Βέλγιο και ο πρώτος νικητής του σόου μετά τον Roberto Bellarosa το 2013 που εκπροσωπεί τη χώρα.

 

Το Βέλγιο έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Β’ Ημιτελικό στις 12 Μάϊου και συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς (θέσεις 9-18).

Πως σας φαίνεται η φετινή συμμετοχή του Βελγίου; Θα καταφέρει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Βελγίου στην Eurovision 2022!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ενδιαφέρουσα φωνή και αρκετά καλό κομμάτι που θα συμφωνήσω και εγώ ότι φέρνει κάτι σε ταινία του Bond..
    Θεωρώ ότι θα αγαπηθεί πολύ από τις επιτροπές ειδικά με αυτά τα gospel στοιχεία. Αν στηθεί σωστά μπορεί να πάει πολύ καλά, σίγουρα όμως μου αρέσει και θεωρώ δεδομένη την πρόκριση. 8/10 καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. s5voice
    s5voice says:

    Μου αρέσει αρκετά σαν τραγούδι. Αν το τραγουδήσει τόσο καλά και βοηθήσει και το staging, θα πάει πολύ ψηλά ειδικά στις επιτροπές. Φυσικά και η πρόκριση θα είναι εύκολη υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *