Γαλλία: Με τους Alvan & Ahez στο Τορίνο!

Ο εθνικός τελικός της Γαλλίας Eurovision France: C’est vous qui décidez ! έφτασε στο τέλος του! Μετά από δύο γύρους ψηφοφορίας η Γαλλία αποφάσισε! Εκπρόσωποι της είναι οι Alvan & Ahez με το τραγούδι Fulenn.

Το show

Συνολικά δώδεκα τραγούδια διαγωνίστηκαν απόψε.

SOA Seule

Φορώντας τις γνωστές φόρμες τους το duo άνοιξε τη βραδιά. Τέσσερις χορευτές πλαισίωναν τους τραγουδιστές. Πολύ δυνατή υποδοχή από το κοινό. Όσον αφορά τους κριτές, η Jennifer θεωρεί ότι είναι τραγούδι που σου μένει και ότι η χημεία μεταξύ τους είναι καλή. Ο Gjon’s Tears τους συνεχάρη για την ενέργειά τους και θεωρεί το τραγούδι μοντέρνο και πιασάρικο. 8 η βαθμολογία τους.

Joan – Madame

Μία ρετρό παρουσίαση με εφέ ξηρού πάγου και δύο πολυέλαιους στο ταβάνι. Η ερμηνεία θυμίζει κλασικά γαλλικά τραγούδια, αλλά η τραγουδίστρια ήταν αρκετά αγχωμένη. Παρόλα αυτά η υποδοχή του κοινού ήταν πολή θερμή. Ο Andre Manoukian θεωρεί το τραγούδι τελείως γαλλικό και το συγκρίνει με το Voila. Θα μπορούσε να το φανταστεί σε ένα καμπαρέ. Ο Sundy Jules το θεωρεί κατάλληλο για να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision. Η βαθμολογία είναι 7.

Saam – Il est où ?

Πλαισιωμένος από πέντε χορευτές που κρατούσαν μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, ο Saam ήταν πολύ αγχωμένος. Η όλη παρουσίαση ήταν λίγο αμήχανη. Η Joyce Jonathan το θεωρεί ένα άμεσο τραγούδι που σου μένει κατευθείαν, καθώς και πολύ γαλλικό. Ο Agustin Galiana εντυπωσιάστηκε από την απλότητα του τραγουδιού και με τους στίχους του ρεφρέν. Η βαθμολογία είναι 6.

Elia – Téléphone

Η πιο δυναμική παρουσίαση μέχρι στιγμής. Χορευτικό με πέντε άτομα και πολύ καλά φωνητικά. Μπλε φώτα και ένα εφέ με ένα κινητό που την τραβάει φωτογραφία. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα μέχρι στιγμής. Η Elodie Gossuin το θεωρεί ένα καλό τραγούδι για να ξεκινήσει η μέρα. Η Jennifer θα ήθελε να δει λίγο περισσότερη ενέργεια από την τραγουδίστρια. Η Nicoletta θα μπορούσε να το ακούει 10 φορές την ημέρα και θεωρεί πολύ όμορφη την τραγουδίστρια. Η βαθμολογία είναι 8.

Marius – Les chansons d’amour

Ο τραγουδιστής ξεκινάει καθιστός σε μία καρέκλα και στη συνέχεια σηκώνεται για να πάει στο μικρόφωνο. Η παρουσίαση θυμίζει επίσης κλασικά γαλλικά τραγούδια. Φωνητικά πολύ καλός και μία μεγάλη υποδοχή από το κοινό. Η Yseult θα έκλεινε τα μάτια για να νιώθει το συναίσθημα του τραγουδιού και το θεωρεί εξαιρετικό τραγούδι. Ο Andre Manoukian ανατρίχιασε με το τραγούδι και το θεωρεί πολύ συναισθηματικό. Η βαθμολογία είναι 8.

Hélène in Paris – Paris mon amour

Με ένα τζαζ σκηνικό με πιάνο, τσέλο, ντραμς και χάλκινα πνευστά, η τραγουδίστρια φοράει ένα ροζ φόρεμα και αποσπά ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού πέφτουν πυροτεχνήματα. Ο Cyril Feraud θαυμάζει την προσωπικότητα της τραγουδίστριας και θεωρεί το τραγούδι δυναμικό και κατάλληλο για να παρουσιάσει το Παρίσι στην Ευρώπη με την πρωτοτυπία του. Ο Agustin Galiana επίσης θαυμάζει τη θέληση της τραγουδίστριας και το πάθος της για το τραγούδι που είναι έμπνευση για όλους. Η βαθμολογία είναι 6.

Joanna – Navigateure

Με πολλή άνεση στη σκηνή και συνοδευόμενη από δύο χορεύτριες, η τραγουδίστρια ήταν πολύ καλή φωνητικά. Το κοινό χειροκροτούσε σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Ο Sundy Jules έμεινε άφωνος με το τραγούδι και θα ήθελε να το δει στη Eurovision. H Yseult συνεχάρη την τραγουδίστρια. Η Jennifer θα ήθελε να δει λίγο πιο δυναμική την τραγουδίστρια. Η βαθμολογία είναι 7.

Alvan & Ahez – Fulenn

Το πιο έθνικ τραγούδι της βραδιάς. Με φωτιές στη σκηνή και πράσινο φωτισμό η ατμόσφαιρα είναι αρκετά μυστηριακή. Λίγο χαωτικό ειδικά προς το τέλος. Μεγάλη υποδοχή από το κοινό. Ο Cyril Feraud θεωρεί την κελτική κουλτούρα κατάλληλη για τη Eurovision καθώς υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Jennifer θεωρεί χαρισματικούς τους καλλιτέχνες και σημαντικό να αναδειχθεί η κουλτούρα. Η βαθμολογία είναι 9.

Julia – Chut

Μία ρετρό εμφάνιση. Η τραγουδίστρια συνοδεύεται από πέντε χορευτές με 70s ντύσιμο πάνω σε ένα περιστρεφόμενο βινύλιο. Η Elodie Gossuin ευχαρίστησε την τραγουδίστρια για το τραγούδι και η Joyce Jonathan θαυμάζει το λουκ της που θυμίζει France Gall και Vanessa Paradis. Η βαθμολογία είναι 5.

Cyprien Zeni – Ma famille

Πολύ έθνικ χρώμα στην παρουσίαση του τραγουδιού. Ο τραγουδιστής φαίνεται να περνάει καλά και έχει καλή χημεία με τους χορευτές. Προς το τέλος του τραγουδιού εμφανίζονται φωτογραφίες της οικογένειας του τραγουδιστή στα led. H Nicoletta θεωρεί ότι πάνω απ’όλα μετράει το τραγούδι και η μελωδία και ότι χάθηκε με το χορευτικό. Η Yseult διαφωνεί μαζί της και θεωρεί ότι υπάρχει χάρισμα και αυτό περνάει από την παρουσίαση και το κοινό συμφωνεί μαζί της. Ο Cyril Feraud δηλώνει φαν του τραγουδιού. Η βαθμολογία είναι 7.

Pauline Chagne – Nuit Pauline

Με την ηλεκτρική άρπα της πάνω σε ένα βάθρο, η τραγουδίστρια περιβάλλεται από πέντε χορευτές. Το ντύσιμο, το στήσιμο και η σκηνοθεσία παραπέμπουν στη δεκαετία του 80. Πολύ μεγάλη υποδοχή από το κοινό. Ο Αndre Manoukian θεωρεί το τραγούδι εντυπωσιακό και ότι σου μένει. Ο Gjon’s Tears θεωρεί ότι το τραγούδι πρέπει να εκπροσωπήσει τη Γαλλία γιατί συνδυάζει μελωδία και εμφάνιση. Η βαθμολογία είναι 9.

Elliott – La tempête

Με ένα πιάνο επί σκηνής, αλλά εμφανώς αγχωμένος, ο τραγουδιστής ερμήνευσε με πολύ συναίσθημα το τραγούδι του. Το πιάνο στο τέλος παίρνει φωτιά. Μεγάλη υποδοχή από το κοινό. Ο Gjon’s Tears θεωρεί ότι το τραγούδι λειτουργεί και ο Αgustin Galiana είπε μπράβο στον τραγουδιστή. Η βαθμολογία είναι 6.

Μετά από ένα μήνυμα της Jamala κατά του πολέμου, όλοι οι υποφήφιοι μαζί έρμήνευσαν το Imagine του John Lennon.

Τα αποτελέσματα

Η ψηφοφορία είχε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο τα 5 τραγούδια που ήρθαν πρώτα στην ψηφοφορία του κοινού μαζί με ένα έκτο τραγούδι που επέλεξε η επιτροπή  προκρίθηκαν στο επόμενο στάδιο. Εκεί η ψηφοφορία ήταν 50-50 κοινό και επιτροπή. Τα 6 τραγούδια που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της ψηφοφορίας ήταν:

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από 10 άτομα:

  • Jenifer (πρόεδρος)
  • Gjon’s Tears
  • Yseult
  • Andre Manoukian
  • Nicoletta
  • Agustin Galiana
  • Joyce Jonathan
  • Cyril Feraud
  • Elodie Gossuin
  • Sundy Jules

Μετά και την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου, τα αποτελέσματα ξεκίνησαν με την ψηφοφορία της επιτροπής. Η κατάταξη ήταν ως εξής:

  • Alvan & Ahez – Fulenn 102
  • Marius – Les chansons d’amour 80
  • Cyprien Zeni – Ma famille 74
  • Pauline Chagne – Nuit Pauline 72
  • SOA Seule 60
  • Elliott – La tempête 32

Στη συνέχεια προστέθηκε η ψηφοφορία του κοινού:

  • Alvan & Ahez – Fulenn 222
  • Pauline Chagne – Nuit Pauline 172
  • SOA Seule 140
  • Marius – Les chansons d’amour 120
  • Cyprien Zeni – Ma famille 94
  • Elliott – La tempête 92

Η Γαλλία, ως μέλος των Big 5, θα διαγωνιστεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Το 2021 βρέθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με την Barbara Pravi.

Πώς σας φαίνεται η επιλογή της Γαλλίας για τη Eurovision 2022;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2022!

Kάνετε join στο Greek Eurovision Group, για όλα τα νεότερα!

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Επιτέλους κάτι διαφορετικό μόνο και μόνο για αυτό θα κερδίσει κάποιους βαθμούς αλλά δεν φτάνει ούτε στο μικρό δαχτυλακι του το voila

    Απάντηση
  2. Kωνσταντίνος
    Kωνσταντίνος says:

    Αγαπώ τους Γάλλους για το τρομερό γούστο τους! Έφεραν στις πρώτες 2 θέσεις τραγούδια που όχι μόνο μπορούν να σταθούν στο 2022 αλλά κι παρουσιάστηκαν πολύ σωστά επί σκηνής! Άρτιο τραγούδι, μοντέρνο τόσο όσο και παρουσιασμένο με τέτοιο τρόπο που σε τραβάει. Και φέτος η Γαλλία διεκδικεί δικαίως μια πολύ υψηλή θέση κατά τη γνώμη μου!
    8,5/10 και σίγουρα θα βρίσκεται πολύ ψηλά στην τελική μου κατάταξη.

    Απάντηση
  3. Ben
    Ben says:

    Ό,τι νάναι. Σαν συμμετοχή Βουλγαρίας από τα 00’s. Φωνές, αμήχανο χορευτικό χωρίς καμία συνοχή, αταίριαστα πράσινα φώτα, φωτιές, μια άσχετη από πίσω που κάνει vogueing, καπνοι, ενας αχταρμας. Θα παρει κατι ψιλα απο το ισπανικο televoting ισα για να αποφυγει τις τελευταιες θεσεις του τελικου..

    Απάντηση
  4. g
    g says:

    Επιτέλους. Πάρα πολύ μου αρέσει φέτος η Γαλλία. Πολύ αξιόλογο και διαφορετικό, με πολύ έντονη σκηνική παρουσία που σε τραβάει από την αρχή. Πρώτο στο τοπ μου μέχρι στιγμής.

    Απάντηση
  5. s5voice
    s5voice says:

    Συγχαρητήρια στους Γάλλους αρχικά για το επίπεδο του τελικού τους και στη συνέχεια για την επιλογή τους. Τα τελευταία χρόνια η Γαλλία εκτός ότι το προσπαθεί πολύ, διαφοροποιείται μουσικά από χρονιά σε χρονιά και επιλέγει ξεχωριστές και πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές, όπως είναι και η φετινή. Πιστεύω πως και φέτος θα καταφέρει να τερματίσει ψηλά.

    Απάντηση
  6. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Αξιόλογο σίγουρα το κομμάτι των Γάλλων και βέβαια ξεχωριστό! Εγώ, βέβαια θα προτιμούσα το Madame ή το Nuit Pauline, ίσως επειδή είναι πιο κοντά στο στιλ του Voila το οποίο ήταν το αγαπημένο μου τραγούδι από τον περσινό διαγωνισμό.

    Απάντηση
  7. James
    James says:

    Δεν το περίμενα καθόλου αυτό το αποτέλεσμα.Το τραγούδι προσωπικά δεν μου λέει κάτι αλλά ενδεχομένως επειδή έχει μια ιδιαιτερότητα να το στηρίξει ο κόσμος.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *