Ελλάδα: Αποθέωση του Die Together από τις πρωινές εκπομπές | Σαρώνει και στο iTunes σε όλη την Σκανδιναβία!

Μετά τα πολύ ελπιδοφόρα νέα από το Spotify, συνεχίζονται οι θετικές ειδήσεις και από την έτερη μουσική πλατφόρμα το iTunes. Η ελληνική συμμετοχή μετά την χθεσινή της κυκλοφορία φιγουράρει στο τοπ50 όλων των χωρών της Σκανδιναβίας, αλλά και της Βόρειας Ευρώπης.

Εκτός από την συμπερίληψη του Die Together στις λίστες του Spotify Music Friday δώδεκα χωρών (και στο Global), εξίσου δυναμική είναι η πορεία του και στο iTunes. Η ελληνική συμμετοχή είναι στα charts του iTunes στην Ελλάδα (νο1), Νορβηγία (νο39), Σουηδία (νο32), Ιρλανδία (νο33), Φινλανδία (νο40), Αυστρία (νο36).

Επίσης πέρα από τις τάσεις στο YouTube της Νορβηγίας και της Κύπρου, το videoclip είναι πλέον και στις τάσεις στην Ελλάδα, ενώ τα στοιχήματα συνεχίζουν σταθερά να φέρνουν την συμμετοχή μας στην πρώτη πεντάδα.

Στις πρωινές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών προβλήθηκε η ανακοίνωση της συμμετοχής μας, με ομοφωνία όλων πως πρόκειται ίσως για την καλύτερη ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Ο Γ. Λιάγκας ανέφερε πως πρόκειται για ένα εκπληκτικό τραγούδι και ένα μαγευτικό videoclip, με την Φαίη Σκορδά να συμπληρώνει πως είναι ένα τραγούδι που μπορεί να γίνει κλασσικό. Στην εκπομπή της Κ. Καινούριου, ο Ανδρέας Μικρούτσικος που είναι και ο δημιουργός της Άνοιξης, ανέφερε πως το Die Together είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο του. Ένα τραγούδι δηλαδή που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα και θα έχει αυτή τη δομή. Όλοι στο πάνελ προέβλεψαν ότι θα έχει πολύ καλή τύχη στο Τορίνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα ειπώθηκαν στις ρπωινές εκπομπές του STAR και του ALPHA.

Αποθεωτικά όμως είναι και τα reaction στο Twitter, με τους Wiwibloggs αλλά και την Alecia Michelle, από τους γνωστότερους Eurovision blogger, να αποκαλούν το Die Together ως υποψήφιο για την νίκη.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΟΚ, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος που έχει γράψει τους στίχους για το My Secret Combination της Καλομοίρας, ανέφερε για την ελληνική συμμετοχή:

Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι ένα μαγικό, ατμοσφαιρικό τραγούδι, πολύ έξυπνα δομημένο. Ξεκινάει ήσυχα, ακαπέλα και σιγά σιγά χτίζεται ενορχηστρωτικά, όπως συνηθίζουμε να λέμε στη γλώσσα της μουσικής. Γενικά είναι τραγούδι που στοχεύει περισσότερο στο συναίσθημα και στο υποσυνείδητο του τηλεθεατή/ακροατή παρά στον άμεσο εντυπωσιασμό του. Για αυτό και πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά. Είναι ένα πολύ τρυφερό τραγούδι που πραγματικά συγκινεί. Ταιριάζει δε πολύ και με το όλο physique της τραγουδίστριας, που είναι πολύ σημαντική και αυτή η παράμετρος: να ταιριάζει το τραγούδι με την εικόνα αυτού που το τραγουδάει. Αυτά, λοιπόν, όλα μαζί με κάνουν να αισιοδοξώ ότι θα τα πάει εξαιρετικά.

Δεν δίστασε να αναφερθεί και στην κυπριακή συμμετοχή:

Αυτό επιβεβαιώνει αυτό που είπα νωρίτερα, ότι μερικοί άνθρωποι έχουν τη Eurovision στο μυαλό τους ως κάτι συγκεκριμένο και μόνο. Θεωρούν ότι Eurovision είναι μόνο ο ήχος του Shake it, του Secret combination, του My Number One, του Fuego. Ό,τι μας έφερε δηλαδή θέσεις τριάδας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Τα πράγματα αλλάζουν και ανανεώνονται. Δεν είναι κακό της Κύπρου. Μια χαρά συμπαθητικό τραγουδάκι είναι, αλλά δεν είναι και τίποτα συγκλονιστικό. Τέτοια έχουν ακούσει οι ακροατές της Eurovision επανειλημμένα. Φανταστείτε να είχαμε στείλει εμείς πέρυσι το τραγούδι της Ιταλίας, που ήταν ένα τόσο agressive rock τραγούδι, ή την προπέρσινη μπαλάντα της Ολλανδίας. Κάποιοι θα είχαν πάθει εγκεφαλικό. Αυτά τα τραγούδια όμως κέρδισαν τελικά την πρώτη θέση… 

To Die Together συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του για το Τορίνο και κάνει όλους εμάς που πιστέψαμε από την αρχή αυτό το κορίτσι, να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της ελληνικής συμμετοχής!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Στο OPEN λίγο δύσκολο να σχολίασαν την ελληνική συμμετοχή καθώς το κανάλι έχει αναστείλει τις ψυχαγωγικές του εκπομπές και καλύπτει εδώ και δύο εβδομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως και να έχει όμως, το τραγούδι έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια. Μακάρι να μεταφραστεί και σε μια υψηλή θέση. Ευχαριστούμε πολύ για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση! Συνεχίστε δυναμικά!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *