Ελλάδα: Κατατέθηκαν στους διοργανωτές τα σχέδια για την σκηνική μας εμφάνιση!

Η ελληνική αποστολή σε διαδικτυακό meeting με τους διοργανωτές κατέθεσε τα σχέδια για την σκηνική εμφάνιση της συμμετοχής στην σκηνή του διαγωνισμού στο Τορίνο.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, η ελληνική αποστολή απόλυτα συνεπής και με επαγγελματισμό, είναι μία από τις πρώτες χώρες που καταθέτουν στην διοργάνωση, τα σχέδια τους για την σκηνική μας εμφάνιση, με κάθε λεπτομέρεια μάλιστα. Είχε προηγηθεί και άλλο διαδικτυακό meeting, όπου είχε παρουσιασθεί η ιδέα, ενώ πλέον έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος.

Η Αμάντα στην συνέντευξη της στο ΟΚ δήλωσε πως όσα ετοιμάζει ο Φωκάς Ευαγγελινός για την σκηνή του διαγωνισμού, είναι πολύ διαφορετικά από όσα μας έχει συνηθίσει, ενώ έχει επιλεγεί μία εικαστική προσέγγιση για την εμφάνισή της.

Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Φωκά Ευαγγελινό τον λάτρεψα! Είναι τόσο ζεστός άνθρωπος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που θα δείτε, είναι κάτι πολύ όμορφο. Έχουμε κάνει μία πιο εικαστική προσέγγιση!

Αμάντα Γεωργιάδη για Φωκά Ευαγγελινό και σκηνική παρουσίαση

Η συνάντηση των αρχηγών αποστολών ολοκληρώνεται σήμερα. Την ελληνική αποστολή εκπροσωπεί η αρχηγός της, Σοφία Δρανίδου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά, βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!


Για συνεχείς εξελίξεις κάνετε join στο Group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής! Ήδη μέσα από το Eurovision Greece Group δημοσιεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα νεότερες εξελίξεις και το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες ημέρες, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ελλήνων eurofan χτυπά εδώ.

Το μόνο λοιπόν που μένει είναι να κάνετε join στο Eurovision Greece Group, για όλα τα νεότερα!

Για περισσότερα αποκλειστικά ακολουθήστε μας στο Twitter!

17 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτό το “εικαστικη προσέγγιση” με αγχωνει κάπως…
    Ελπίζω να μη δούμε, κουτιά, τραμπάλες, αναβατήρες, ημιτελή Green screen κλπ. Θέλει σωστούς φωτισμούς και ωραία κοντινά πλάνα στο μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού. Μια μινιμαλιστική προσέγγιση (βλ. Λιθουανία 2018, Γαλλία 2021 ή και Βουλγαρία 2021 θα ήταν ό,τι πρέπει).
    Καλή επιτυχία και ελπίζω να έχουμε σύντομα περισσότερες πλγρυγια τη σκηνική μας παρουσία.

    Απάντηση
    • Greco London
      Greco London says:

      Ελπίζω να δει στο YouTube ο Φωκας από όλους τους ξένους που λένε πως η Ελλάδα δε φημίζεται για τη σκηνική της παρουσία και πως προσπαθούν να βάλουν πολλά επι σκηνής και όχι άρτια… θέλει λίγα, λιτά και να ποντάρουμε στο συναίσθημα του κομματιού και στην εκφραστικότητα της Αμαντα. Πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που ερχόμαστε τόσο ψηλά στα στοιχήματα, με το να το μπουκώσει ο Φωκας με κουτιά και ευρήματα παλιάς κοπής θα το χαντακώσει επομένως ας παλέψει με τους δαίμονες του και να καταλάβει πως λίγα πράγματα επι σκηνής δε σημαίνει και φτωχά.. Απεναντίας…

      Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Με τον ορο εικαστικη προσεγγιση δεν μπορω να φανταστω κατι για την σκηνικη μας παρουσια μπορει να μου ερχεται στο μυαλο η εμφανιση της ντουσκα αλλα εκει θα μπορουσαμε να πουμε πως ειχε μια πιο θεατρικη εμφανιση αν ταιριαζει ο ορος.

    Απάντηση
  3. Escfan
    Escfan says:

    Δεν είμαι φαν του Φωκά όσον αφορά τις παρουσιάσεις στη eurovision αλλά κάτι μου λέει ότι φέτος θα είναι αλλιώς, ίσως γιατί και το τραγούδι δεν χωράει υπερβολες. Όσον αφορά τη νίκη δεν έχω ιδέα είναι από τις πιο περίεργες eurovision.

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Τι δεν θέλω να δω:
    Κουτιά ή ντουλάπες με καθρέφτες ή οθόνες led οπου η Αμαντα θα μπαινοβγαινει τρεχοντας για να προλαβει να συγχρονιστει με τα εφε, σκαλες, ανυψωτικους μηχανισμους, αιωρησεις και λοιπα “μαγικα”, χορευτες να κανουν ακυρα αλα Better Love, τεχνολογιες που θα δοκιμαστουν στον διαγωνισμο για πρωτη φορα οπως περσι με το ρισκο να μη δουλεψουν στο 100%, μετωπικους φωτισμους με τη σκηνη ολοφωτη.

    Τι θέλω να δω:
    Εξυπνους φωτισμούς, σκοτεινή ατμόσφαιρα, κοφτά πλάνα στο ρυθμό του τραγουδιού, πολλά κοντινά σε στόμα, μάτια και στα χέρια, μινιμαλ γραφικά, οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει στο ακέραιο το intimacy που βγάζει το τραγούδι και στον τηλεθεατή, κανοντας τον να μην μπορει να ξεκολησει απο την οθονη. Θελει δουλεια για να οπτικοποιηθουν εξυπνα κομματια-κλειδια του τραγουδιου, όπως πχ. η αρχη με το vocoder, η γεφυρα και φυσικα η ψηλη νοτα, ωστε να μην χαθουν μεσα σε φλατ πλανα. Π.χ. Η περσινη γεφυρα της Στεφανιας χαθηκε με το (απαραιτητο) στριφογυριστο πλανο για να απομακρυνθουν τα σκηνικα, ενω θα μπορουσε να ειναι οπτικα μια κορυφωση για τον τηλεθεατη.

    Η καλυτερη, πιο πρωτοτυπη και ομορφη δουλεια του Φωκα σε slow tempo τραγουδι ηταν το Hold me του Αζερμπαιτζαν. Εκει ομως ειχαμε την εξης περιπτωση, ηταν ενα μετριο τραγουδι με εναν μετριο τραγουδιστη που η εκπληκτικη σκηνικη παρουσια το απογειωσε και το εφερε στην κορυφη. Εδω ειναι αλλη περιπτωση, εχουμε ενα μοναδικο τραγουδι βραβειου και πρεπει η σκηνικη παρουσια να το απογειωσει περαιτερω και να το παει στην τριάδα ή και παραπανω, αλλιως αν δεν ειναι τοσο οσο και εχουμε τετριμμενες εξτραβαγκαντζες θα το χαντακωσειΤο τραγούδι είναι αρκετά μοναδικό και edgy, αν ευθυγραμμιστουν πολλοι πλανητες και ερθει πρωτο (λεμε τωρα) πιστευω θα ειναι απο αυτα που εμφανιζονται μια φορα στα 5-6-7 χρονια και αλλαζουν σελιδα στον διαγωνισμο με την αισθητικη τους. Ειμαι αισιοδοξος ομως και εχω εμπιστοσυνη στην ομαδα μας!

    Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Αυτό που κάποιοι φαν αγχώνονται για τον καλύτερο σκηνοθέτη (Φωκά) του διαγωνισμού (βάση αποτελεσμάτων και όχι μόνο) με ξεπερνάει. Όπως με ξεπερνάει και η σκηνοθετική άποψη του κάθε φαν, χωρίς να είναι σκηνοθέτης, χωρίς να ξέρει τις τεχνικές λεπτομέρειες της σκηνής, χωρίς να ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει τηλεοπτικά όλα αυτά που φαντασιώνετε…,για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνει η Αμάντα στη σκηνή.

    Ευτυχώς οι άνθρωποι της Dream Team είναι επαγγελματίες και δεν δίνουν σημασία σε τέτοιες “σκηνοθετικές” προτροπές.

    Προσωπικά νιώθω ασφάλεια για την ομάδα που θα επιμεληθεί την συμμετοχή μας, σε όλα τα επίπεδα και απλά περιμένω να δω τον Μάιο τι έχουν ετοιμάσει, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι υπόλοιπες χώρες.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Eπιτελους καποιος το ειπε! Ειναι αστειο αυτο που σε αυτη την χωρα, ακομα σε ακρως τεχνικα θέματα, όλοι χωρις καμια ειδικευση έχουμε αποψη. Λογο για αυτο εχει μονο ο Φωκας..ουτε καν ο καλλιτέχνης ή η ομάδα γύρω γυρω. Για αυτο ακριβως η ομαδα αυτη εχει παντοτε επαγγελματικες εμφανισεις, ό,τι κ να λένε οι διάφοροι haters! Για το ηχητικο αποτελεσμα λογο εχει ο Κοντοπουλος, για το ρουχο θα εχει ο ενδυματολογος που θα ανακοινωθει, για την σκηνοθεσια εχει ο Φωκας, για την εν γενει οργάνωση ο Κοκοτος κ πάντα την γενικη εποπτεια σ εολα η ΕΡΤ. Απλά τα πράγματα. Εγώ πάντως λέω οτι θέλω να δω κάτι όμορφο..σκηνοθέτης δεν είμαι, οπότε όλες αυτες τις λεπτομέρειες τις παραβλέπω.
      ΥΓ Ολοι μας ειμαστε οι έξυπνοι που λέμε ότι σε ένα τετοιο τραγούδι ταιριάζει κάτι απλό και ο Φωκάς που το εχει σπουδάσει κ το έχει λιώσει το αντικειμενο, θα μας παρουσιάσει την Άρτα κ τα Γιάννενα;

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Το αστείο είναι ότι τον Μάιο (από την πρώτη κιόλας πρόβα) εαν είναι εν τέλει λιτή η παρουσίαση του τραγουδιού μας, θα συνεχίσουν με το άλλο σενάριο.
        “Εμ, βέβαια μόνο στις ξένες συμμετοχές κάνει υπερπαραγωγές και για την Ελλάδα, τίποτα…”

        Ώρες – ώρες παρακαλάω να μην υπάρχει η παραμικρή αναφορά από κανέναν για την σκηνοθεσία, μέχρι τα live του Μαϊου και να μάθουμε-δούμε ό,τι έχει ετοιμαστεί επι σκηνής!

        Απάντηση
      • Escfan
        Escfan says:

        Θέμα αισθητικής είναι. Και μπορεί η δική μας να μην συνάδει με αυτή του Φωκά ( από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα στο διαγωνισμο) δεν είναι ότι είμαστε haters, καταρχάς δεν τον ξέρουμε προσωπικά τον άνθρωπο πως να τον μισούμε;;;;

        Απάντηση
  6. Κολοσσός
    Κολοσσός says:

    Ο Φωκάς είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης που έχει υπάρξει στο διαγωνισμό PERIOD! Μην ακούω ανοησίες. Και πέρυσι την στεφανια ο Φωκάς την έσωσε. Δείτε το LIVE ON TAPE του Last dance και μετά δείτε το LIVE στη σκηνή της EUROVISION. Ούτε τοπ 15 δε θα μπαίναμε με το LIVE IN TAPE.

    Απάντηση
      • Κολοσσός
        Κολοσσός says:

        Ναι ο φωκας το σκηνοθέτησε αλλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η λιτότητα του live on tape ήταν άθλιο σε σχέση με αυτό που είδαμε στη σκηνή της eurovision. Και το λέω αυτό γιατί όλοι κράζουν τον Φωκά για τα over the top staging που κάνει αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά που κάνει είναι μόνο για το καλύτερο αποτέλεσμα

        Απάντηση
  7. Vasilis
    Vasilis says:

    Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά!!!
    Γιάννη η κάποιος άλλος από το Eurovisionfun, ξέρετε η αμαντα αν πάει στα πάρτυ; Στο Άμστερνταμ, Λονδίνο και τελ αβιβ;;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *