Ελλάδα: Οι πρώτες πληροφορίες για την σκηνική παρουσίαση της συμμετοχής μας στο Τορίνο!

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες πληροφορίες για την σκηνική εμφάνιση που ετοιμάζει ο Φωκάς Ευαγγελινός, για την συμμετοχή της χώρας μας στην Eurovision 2022.

Με μία εικαστική ματιά η εμφάνισή μας στο Τορίνο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Αμάντα Γεωργιάδη στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΚ, η προσέγγιση που έχουν επιλέξει για την σκηνή του Τορίνο, είναι κάτι πιο εικαστικό.

Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Φωκά Ευαγγελινό τον λάτρεψα! Είναι τόσο ζεστός άνθρωπος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό που θα δείτε, είναι κάτι πολύ όμορφο. Έχουμε κάνει μία πιο εικαστική προσέγγιση!

Αμάντα Γεωργιάδη για Φωκά Ευαγγελινό και σκηνική παρουσίαση

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις δικές μας πληροφορίες. Αυτό που σχεδιάζει πολύ προσεχτικά και σε κάθε λεπτομέρεια ο Φωκάς Ευαγγελινός και η καλλιτεχνική μας ομάδα, πρόκειται για κάτι πολύ classy και κομψό, που θα ταιριάζει με την ατμόσφαιρα του τραγουδιού.

Ποιος είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός;

O Φωκάς Ευαγγελινός είναι χορογράφος και σκηνοθέτης, με πολυετή παρουσία και ιστορικό επιτυχιών στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ήταν ο creative director της ελληνικής συμμετοχής με την Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision του 2005, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση. Ήταν επίσης creative director των Ημιτελικών και του Τελικού της Eurovision του 2006, η οποία διεξήχθη στην Αθήνα. Το 2021, ο Φωκάς Ευαγγελινός έλαβε μέρος σε μια ακόμα επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision, ως ο creative director και χορογράφος για το “Last Dance” της Στεφανίας.

Σκηνοθέτησε επίσης τραγούδια ξένων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην Eurovision εκπροσωπώντας τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Μολδαβία και την Ισπανία, οι οποίοι κατέκτησαν υψηλές θέσεις στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Ξεκίνησε να εργάζεται ως χορογράφος το 1991. Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.

Το 1996 δημιούργησε σχολή χορού, η οποία είναι αναγνωρισμένο μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Από το 2002 διδάσκει στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Το 2005 βραβεύτηκε με το βραβείο χορού Κούλα Πράτσικα από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου – Θεατρικό Μουσείο.

Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ στο Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηρώδειο, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά shows, τελετές απονομής μουσικών βραβείων και ομάδες χορού.

Έχει επίσης επιμεληθεί σκηνοθετικά συναυλίες με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως του Nikolay Baskov (με τη συμμετοχή της Montserrat Caballé), του Philipp Kirkorov και του Dima Bilan. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής, το 2011 εμπνεύστηκε και υλοποίησε τις τελετές έναρξης και λήξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, καθώς και τις τελετές αφής και παράδοσης φλόγας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στη Νότια Κορέα το 2013 και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics στην Αμβέρσα το 2014.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Greco London
    Greco London says:

    Εικαστική προσέγγιση τύπου; Και της Ντουσκας εικαστική προσέγγιση θεωρείτο… κάτι πιο συγκεκριμένο θα μάθουμε; Αγχώθηκα λίγο με το κομψό classy και εικαστικό. Ρε παιδιά ιστορία αγάπης δεν είναι; Ελπίζω να μην έχουμε πάλι συμβολισμούς που οι ξένοι δε θα καταλαβαίνουν κλπ.. για να δούμε ελπιζω στο καλύτερο

    Απάντηση
  2. Arion
    Arion says:

    Έλεος με τον Ευαγγελινό. Ας τον βγάλει κάποιος από το χρονοντούλαπο των 2000. Σίγουρα υπάρχουν νέοι Έλληνες creative directors με πιο φρέσκιες και πρωτότυπες ιδέες. Φτάνει πια με τις μαγικες κατασκευές.

    Απάντηση
  3. Camelaki
    Camelaki says:

    Εσείς που σίγουρα μιλάτε με τον Κο Φωκά Ευαγγελινό μπορείτε να του πείτε ότι δεν θα αντέξουμε ένα 2ο “όνειρο μου” ???
    (δηλ.ωραιο τραγούδι με χάλια παρουσίαση να το χαντακώσει)
    Ευχαριστώ…..

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ας μείνουμε στο classy και κομψό… Τώρα αυτό το “εικαστικό” μπορεί να σημαίνει πολλά… Για όνομα όμως όχι κουτιά και extravagant προσεγγίσεις.
    Το τραγούδι έχει μια αρκετά καλή πορεία. Εχει το κοινό του αλλά υπάρχουν και πολλοί ,κατά βάση euofans που αρέσκονται σε ντιρινταχτα τραγούδια και επεξεργασμένες φωνές, που δεν το έχουν εκτιμήσει.
    Προσωπικά θεωρώ ότι το κλειδί στη φετινή συμμετοχή είναι η σκηνική παρουσία. Αυτή θα καθορίσει αν το τραγούδι θα μπει στην 5αδα ή αν απλά λάβει μια σχετικά καλη θέση. Ελπίζω ο Φωκάς να το προσεγγίσει minimalistικά…

    Απάντηση
  5. Tina
    Tina says:

    Οι μπαλάντες δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν στον ημιτελικό ας είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο όσο για νίκη ας μείνουμε με την ανάμνηση του number one καθως δύσκολα θα ξανακερδίσουμε.

    Απάντηση
  6. Δανάη
    Δανάη says:

    Τι γίνεται εκεί στην ΕΡΤ ;;
    Βαρέθηκαν;;
    Κάτι καινούργιο;; Ίσως κάποιοι έμειναν στα παλιά..
    Πέρυσι μας κοροϊδευε ο Βρετανός εκφωνητής για την μπουγάδα της Στεφανίας….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *