Ισλανδία: Απόψε ο τελικός του Söngvakeppnin 2022!

Μεγάλος τελικός σήμερα για το Söngvakeppnin 2022, της διαδικασίας μέσω της οποίας η Ισλανδία καλείται να επιλέξει την συμμετοχή της για την επερχόμενη διοργάνωση της Eurovision.

Σε απευθείας μετάδοση από τα στούντιο του RVK, η χώρα του πάγου και της φωτιάς καλείται να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα πάρει το μαγικό εισιτήριο για το Τορίνο και τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι 5 φιναλίστ του μεγάλου τελικού είναι:

Η Katla, ο Stefán Óli και οι αδερφές Sigga, Beta και Elín (που ούτως ή άλλως δεν είχαν ηχογραφήσει αγγλική εκδοχή του τραγουδιού τους) επέλεξαν να τραγουδήσουν στα Ισλανδικά, όπως δηλαδή και στον ημιτελικό.

Οι Reykjavíkurdætur, ή αλλιώς κόρες του Reykjavík, θα ερμηνεύσουν την αγγλική εκδοχή του τραγουδιού τους, η οποία όμως περιέχει και στίχους στα Ισλανδικά. Ως εκ τούτου, η μόνη συμμετοχή αποκλειστικά με Αγγλικούς στίχους είναι οι Amarosis, που αποκλείστηκαν στον πρώτο ημιτελικό αλλά επιλέχθηκαν από την επιτροπή ώστε να διαγωνιστούν στον τελικό ως wildcards.

Ο τελικός του Söngvakeppnin 2022 θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, τα δύο τραγούδια που θα ψηφιστούν περισσότερο από τον συνδυασμό της ψήφου των Ισλανδών τηλεθεατών και της κριτικής επιτροπής θα προκριθούν στο Superfinal. Στο Superfinal, τα δύο τραγούδια θα τεθούν αποκλειστικά στην κρίση του κοινού, το οποίο και θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της Ισλανδίας στη Euroviison 2022.

Το Söngvakeppnin 2022 θα παρουσιάσουν οι Björg Magnúsdóttir, Jón Jónsson και Ragnhildur Steinunn Jónsdóttir.

Ο μεγάλος τελικός του Söngvakeppnin 2022 θα αρχίσει στις 21:45 και θα έχει διάρκεια δυόμισι ωρών. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την ιστοσελίδα του RÚV, πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Ισλανδία στον διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *