Ισπανία: «Το “SloMo” προοριζόταν αρχικά για τη Jennifer Lopez»!

Μπορεί να ακούγεται σαν να γράφτηκε στη Σεβίλλη, τη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη, αλλά στην πραγματικότητα η φετινή ισπανική συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δημιουργήθηκε στο Velsen-Noord, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Ολλανδίας. Ο Ολλανδός παραγωγός Arjen Thonen αποκαλύπτει πως στην πραγματικότητα συνέθεσε το SloMo της Chanel για την Jennifer Lopez, αλλά όταν η Λατίνα σταρ δεν απάντησε, το τραγούδι βρήκε το δρόμο του για το Τορίνο.

Ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν την ιστορία πίσω από το SloMo είναι αρκετά πιθανό να σκεφτούν την Jennifer Lopez βλέποντας το βίντεο κλιπ. Οι χορευτικές κινήσεις της Chanel Terrero, η ενέργειά της και η ανεβαστική ατμόσφαιρα φαίνονται να μοιάζουν αρκετά με διάφορα τραγούδια που έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει η JLo.

Beeld uit de videoclip van SloMo, de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Zangeres Chanel zingt het lied dat is gemaakt door de Nederlandse producer Arjen Thonen.

Ο Thonen, έχοντας περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στη μουσική βιομηχανία, συνέθεσε ένα remix για το Pump It των Black Eyed Peas, γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ του ίδιου και του ντράμερ του συγκροτήματος, Keith Harris, ο οποίος είναι επίσης παραγωγός.

Ο Harris γνώριζε ότι η Jennifer Lopez έψαχνε για νέο υλικό και ζήτησε από τον Thonen να καταθέσει μια πρόταση.

«Ήμουν στο στούντιο στη μέση του καλοκαιριού και μέχρι το τέλος της ημέρας είχα ένα είδος τραγουδιού που δεν ήταν ακριβώς στο στυλ της Jennifer Lopez. Μετά, συνέχισα αυθόρμητα όλο το βράδυ και έτσι δημιουργήθηκε το SloMo»

Το τραγούδι, σε στίχους της Καναδής τραγουδίστριας Maggie Szabo, πήγε μέσω του Keith Harris στις ΗΠΑ, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την ομάδα της JLo. Το τραγούδι έμεινε «στο ράφι», ενώ ο Thonen επικεντρώθηκε σε άλλες παραγωγές.

«Ο Keith μου έστειλε ξαφνικά ένα email λέγοντας μου ότι έψαχναν για ένα τραγούδι σαν της Jennifer Lopez στην Ισπανία για να διαγωνιστεί στο Benidorm Fest. Φυσικά είναι Αμερικανός, οπότε προσέθεσε: “Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τον διαγωνισμό, είναι το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός στην Ευρώπη. Εγώ θα το έκανα”»

Producer Arjen Thonen, die het nummer SloMo van zangeres Chanel maakte.

Το τραγούδι έγινε δεκτό, με νέους ισπανικούς στίχους, και έτσι ο Thonen παρακολούθησε στις 29 Ιανουαρίου με αγωνία τον τελικό του Benidorm Fest όπου φυσικά είδε την Chanel με το SloMo να γίνεται επίσημα η εκπρόσωπος της Ισπανίας στο Τορίνο.

Το SloMo έχει ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια streams στο Spotify και τα πάει αρκετά καλά στις εταιρίες στοιχημάτων αντίστοιχα καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτό τραγούδι κατέληξε να είναι μέρος ενός τόσο όμορφου θεσμού»

Θα μετανιώσει άραγε η ομάδα της JLo βλέποντας την Chanel στο Τορίνο; Θα μάθει ποτέ η ίδια η JLo την ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι;

Πηγή: AD

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2022!

_______________________________________________________________________________________________

Ψήφισε στο poll μας! Για τον Πρώτο Ημιτελικό ψηφίζεις ΕΔΩ και για τον Δεύτερο Ημιτελικό ψηφίζεις ΕΔΩ.

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μάλλον κάτι θα ήξερε που δεν απάντησε…
    Τρομερά υπερεκτιμημένη συμμετοχή. Ανεβαστικο και πιασαρικο ως έναν βαθμό, αλλά όχι και για νίκη με βάση τους eurofans. Η δε Chanel, ακόμα, στα live της περισσότερο χορεύει παρά τραγουδάει. Πραγματικά, πηδάει στίχους για να κερδίσει ανάσες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *