Λετονία: Απαγορεύει στην Polina Gagarina και την Natalya Podolskaya την είσοδο στην χώρα, λόγω υποστήριξης του πολέμου στην Ουκρανία!

Το μήμυμα της Λετονίας είναι ξεκάθαρο: η Polina Gagarina και η Natalya Podolskaya δεν είναι ευπρόσδεκτες στην χώρα.

Την Πέμπτη, ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας, Edgars Rinkēvičs, συμπεριέλαβε της δύο εκπροσώπους της Ρωσίας στην Eurovision σε μια λίστα με άλλους 25 Ρώσους καλλιτέχνες που θεωρούνται «ανεπιθύμητα άτομα» επειδή «εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στην μακροχρόνια επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με το Λετονικό δημόσια μέσα ενημέρωσης LVS, η λίστα περιλαμβάνει 20 ανθρώπους που πήραν μέρος στο πολυσχολιασμένο event που έλαβε χώρα στην Μόσχα στις 18 Μαρτίου. Καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης και της Polina Gagarina, τραγούδησαν στο στάδιο Luzhniki για την όγδοη επέτειο από την προσάρτηση της Κριμαίας και για να υποστηρίξουν την χώρα τους στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εμφανίστηκε, λέγοντας πω οι Ρώσοι «δεν είχαν τέτοια ενότητα εδώ και πολύ καιρό»

Ωστόσο, το BBC γράφει πως στο κοινό, δεν ήταν όλοι με την θέλησή τους. Πολλοί δήλωσαν στο BBC πως εργάζονται στον δημόσιο τομλεα και πως δέχτηκαν πίεση από τους εργοδότες τους να παρακολουθήσουν.

Οι μαθητές είπαν πως θα έχουν μια μέρα εκτός σχολείου αν παρακολουθήσουν «μια συναυλία». Ορισμένοι από τους μαθητές δεν ήξεραν καν πως η συναυλία ήταν αφιερωμένη, εν μέρει, για την στήριξη του πόλεμου στην Ουκρανία

Η λίστα με τους ανεπιθύμητους καλλιτέχνες στην Λετονία περιλαμβάνει τους: Maria Sitela, Dmitry Guberniev, Vladimir Mashkov, Artyom Fence, Tina Candelaki, Viktor Polakov, Polina Gagarina, Nikolai Rastorgujev, Vitaly Loktev, Alexander Jerohin, Sergei Pereguda, Vasily Peguda, Vasily Denis Macujev, Nikita Mikhalkov, Valery Gergiev, Dmitry Streltsov, Alexei Tarasov, Pavel Suchkov, Alexei Kantur, Sergei Polunin, Victoria Ciganova, Stanislav Mikhailov.

Η δημόσια υποστήριξη του πολέμου από την Polina Gagarina έχει δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις σε πολλούς fans της Eurovision. Η συμμετοχή της το 2015, ένας ύμνος στην ειρήνηA Million Voices“, δεν συμφωνεί με τον σκληρό πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία ο Πούτιν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λετονίας εξήγησε ότι «όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων για τη Λετονία δικαιολογούν ξεκάθαρα και προπαγανδίζουν την απρόκλητη και αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή και πόλεμο στην Ουκρανία».

«Η Λετονία καταδικάζει σθεναρά τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος διαρκεί σχεδόν ένα μήνα και όπου Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους καθημερινά ως αποτέλεσμα των βάναυσων ενεργειών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στη Λετονία».

Πηγή: wiwibloggs.com

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *