Ρωσία: Η Polina Gagarina τραγούδησε στην φιέστα του Πούτιν!

Στη φιλοπολεμική φιέστα που διοργάνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, εκτός από το γράμμα «Ζ» και πανό με συνθήματα υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συμμετείχε και η Polina Gagarina η οποία μάλιστα τραγούδησε.

Ακριβώς πίσω από το σημείο που στάθηκε ο Βλ. Πούτιν στο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας για την Κριμαία, υπήρχαν δύο πανό που έγραφαν στα ρωσικά «ΖА РОССИЮ» και «ΖА МИР БЕЗ НАЦИЗМА», ενώ στις γιγαντοοθόνες έγραφε «СВОИХ НЕ БРОСАЕМ»,«РОССИЯ», «ДОНБАСС», «КРЫМ» και «ZA ПРЕЗИДЕНТА».

Το «Ζ» αποτελεί το σύμβολο των Ρώσων για την εισβολή στην Ουκρανία. Είναι γραμμένο στα τανκς, τα τεθωρακισμένα και σε όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα που έχουν χρησιμοποιήσει οι Ρώσοι στις επιχειρήσεις εισβολής της Ουκρανίας. Ωστόσο, το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο! Τα υπόλοιπα, δηλαδή το «ΖА РОССИЮ» μεταφράζεται (ΖΑ) «Ρωσία», ενώ το «ΖА МИР БЕЗ НАЦИЗМА» μεταφράζεται (ΖΑ) «κόσμος χωρίς ναζισμό». Ουσιαστικά, το δεύτερο είναι το βασικό επιχείρημα του Πούτιν και των Ρώσων για την εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας -ο αποναζισμός της χώρας.

Αρνητική φυσικά εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή της Polina Gagarina στην φιέστα αυτή του Ρώσου προέδρου. Παρά το γεγονός πως η Ρωσίδα ερμηνεύτρια, κατέκτησε στην Eurovision 2015 την δεύτερη θέση με ένα τραγούδι που υμνεί την ειρήνη και την συναδέλφωση των λαών, η μετέπειτα συμπεριφορά της αποδεικνύει πως καθόλου δεν επηρεάστηκε από το μήνυμα του τραγουδιού της.

Μπορείτε να δείτε την εμφάνιση της Polina Gagarina στην συναυλία, στο 08,50:

Σας υπενθυμίζουμε πως εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η EBU αποφάσισε να αποβάλλει την Ρωσία από τον προσεχή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ως απάντηση η Ρωσία ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την EBU.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις του αγαπημένου μας διαγωνισμού!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *