Σουηδία: Με την Cornelia Jakobs και το “Hold Me Closer“ στην Eurovision 2022!

Μετά και την ολοκλήρωση των τεσσάρων ημιτελικών και τη φάση της Δεύτερης Ευκαιρίας, σειρά είχε απόψε ο μεγάλος Τελικός του Melodifestivalen 2022 με σκοπό την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στο Τορίνου. Tο σόου πραγματοποιήθηκε στην Friends Arena της Στοκχόλμης, ενώ τον ρόλο της παρουσίασης ανέλαβε ο Oscar Zia.

Δώδεκα συμμετοχές διεκδίκησαν το χρυσό εισιτήριο για την σκηνή της Eurovision στην Ιταλία. Νικήτρια του Melodifestivalen 2022 και εκπρόσωπος της Σουηδίας στο Τορίνο αναδείχθηκε η Cornelia Jacobs

Οι φιναλίστ

Δώδεκα καλλιτέχνες διαγωνίζονται στον αποψινό μεγάλο τελικό της σουηδικής εθνικής επιλογής, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη σκανδιναβική χώρα τον Μάιο στο Τορίνο. Οι φιναλίστ του μεγάλου τελικού είναι:

  1. Klara Hammarström – Run To The Hills
  2. Theoz – Som du vill
  3. Anna Bergendahl – Higher Power
  4. John LundvikÄnglavakt
  5. Tone Sekelius – My Way
  6. Anders Bagge – Bigger Than The Universe
  7. Robin Bengtsson – Innocent Love
  8. Faith Kakembo – Freedom
  9. LIAMOOBluffin
  10. Cornelia Jacobs – Hold Me Closer
  11. Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough
  12. MEDINA - In i dimman 

Οι εμφανίσεις του τελικού

1.Klara Hammarström – “Run to the Hills

Πρώτη συμμετοχή για τον μεγάλο τελικό αυτή της Klara Hammarström, η οποία επιστρέφει στο Melodifestivalen 2022 μετά από δύο συμμετοχές της το 2020 και το 2021. Η φετινή της προσπάθεια έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία μιάς και το τραγούδι της κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση των σουηδικών charts! Η εμφάνιση της είναι αρκετά δυναμική αν και φωνητικά φάνηκε αρκετά συγκρατημένη στις ψηλές νότες του τραγουδιού.

2.Theoz – “Som du vill”

Επομένως στην σκηνή εμφανίζεται ο 16χρονος Theoz με την παρθενική του εμφάνιση στο Melodifestivalen 2022! Για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη η πρόκριση του από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας, αλλά ο νεαρός καλλιτέχνης είναι αρκετά δημοφιλής στο νεανικό κοινό της χώρας και αυτό ίσως αποτυπωθεί και στις μικρές ηλικιακές ομάδες της τηλεψηφοφορίας. H εμφάνιση του δεν έχει πολλές διαφορές  σε σχέση με αυτή του ημιτελικού σε σύγκριση με την προσθήκη αρκετών πυροτεχνημάτων, ενώ ο ίδιος φαίνεται ότι  απολαμβάνει την εμφάνιση του στη σκηνή του Melodifestivalen!

3.Anna Bergendahl – “Higher Power

Η αγαπημένη των fans Anna Bergendahl επιστρέφει φέτος στην διεκδίση της εκπροσώπησης της Σουηδίας στην Eurovision 2022! Η φετινή συμμετοχή δεν κατάφερε ωστόσο να πάρει την απευθείας πρόκριση για τον τελικό, ενώ για πολλούς δύσκολα θα καταφέρει να είναι η νικήτρια του μεγάλου τελικού! Ωστόσο, πραγματοποιεί μία καθηλωτική και επιβλητική εμφάνιση και αποσπά το μεγαλύτερο χειροκρότημα από την αρένα μέχρι στιγμής.

4.John Lundvik – “Änglavakt

Ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2019 επιστρέφει στο Melodifestivalen 2022 με μία μπαλάντα εξολοκλήρου στα σουηδικά! Τα πλάνα είναι αρκετά βελτιωμένα με αρκετά κοντινά στον John αλλά και πολλά εντυπωσιακά πλάνα από το κοινό της τεράστιας Friends Arena. Η εμφάνιση του ωστόσο παραμένει αρκετά λιτή και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ερμηνεία του.

5.Tone Sekelius – “My Way

Η Tone κράτησε τελικά το κόκκινο φόρεμα που φόρεσε στον ημιτελικό και ήταν τελικά το τυχερό της! Βελτιωμένη φωνητικά, κράτησε το tribute στην Ουκρανία και το κοινό τη χειροκρότησε και κατά το dress reveal και μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής της.

6.Anders Bagge – “Bigger than the Universe

Ο Anders Bagge είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σουηδικής μουσικής βιομηχανίας. Έχει συνθέσει τράγούδια για θρύλους της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας όπως Westlife, Janet Jackson, Celine Dion, Madonna και Jennifer Lopez. Ενώ έχει γράψει τις συμμετοχές του Αζερμπαιτζάν για τις Eurovision το 2010 και 2012! Η φετινή του συμμετοχή αποτελεί φαβορί για την εκπροσώπηση της χώρας! Είναι αρκετά άνετος επί σκηνής και αρκετά βελτιωμένος φωνητικά. Στην αρένα έγινε χαμός καθώς αποτελεί ένα από τα φαβορί για τη φετινή νίκη!

7.Robin Bengtsson – “Innocent Love

Ο εκπρόσωπος της χώρας το 2017 επιστρέφει με μία διαφορετική πρόταση για το Melodifestivalen 2022. Χωρίς πολλές διαφορές σε σχέση με την εμφάνιση του ημιτελικού, φαίνεται αρκετά άνετος και με έντονη αλληλεπίδραση με το κοινό!

8.Faith Kakembo – “Freedom

Μετά την προσπάθεια της το 2020 στο Melodifestivalen, όπου τερμάτισε στην πέμπτη θέση του τρίτου ημιτελικού, η Faith Kakembo επιστρέφει για να κερδίσει το εισιτήριο στην φετινή Eurovision! Η εμφάνιση της δεν έχει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτή του τρίτου ημιτελικού και η ίδια πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση.

9.Liamoo – “Bluffin

Επόμενος στη σκηνή του Friends Arena είναι ο Liamoo, σε μία βελτιωμένη εμφάνιση σε σχέση με αυτή του δεύτερου ημιτελικού! Συνοδεύεται από τέσσερις άνδρες χορευτές στα μαύρα, με σκοπό να δυναμώσει την σκηνική του εμφάνιση,η οποία από πολλούς είχε χαρακτηριστεί ως αδύναμη. Αρκετά καλός επί σκηνής και αποσπά δυνατό χειροκρότημα!

10.Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer

Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού Melodifestivalen! Μία δυναμική μπαλάντα που εξελίσσεται σε ένα ποπ ροκ τραγούδι, ενώ η Cornelia έχει καταφέρει να αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την αποψινή νίκη. Είναι πολύ καλή φωνητικά, χωρίς πολλές αλλαγές από την εμφάνιση του πρώτου ημιτελικού και αποσπά μεγάλο χειροκρότημα μέσα από την αρένα!

11.Cazzi Opeia – “I Can’t Get Enough”

Η Cazzi Opeia κατάφερε να περάσει στον τελικό από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας και η τελική εμφάνιση δεν έχει διαφορές! Φωνητικά είναι αρκετά σταθερή αν και είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί στις πρώτες θέσεις του μεγάλου τελικού!

 

12.Medina – “In i dimman

Τελευταία συμμετοχή του μεγάλου τελικού είναι αυτή των Medina. Το δίδυμο αποτέλεσε την έκπληξη του τέταρτου ημιτελικού και πλέον μπορούν να θεωρηθούν φαβορί για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στη Eurovision 2022! Ίσως το μεγαλύτερο χειροκρότημα και σίγουρα πρόκειται για μία συμμετοχή που ειδικά στις μικρές ηλικίες του κοινού θα αποσπάσει αρκετούς βαθμούς!

 

Τα Αποτελέσματα

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Melodifestivalen προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία οχτώ διεθνών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την προτίμηση του σουηδικού κοινού.

Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε οχτώ κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω
  • Των ψήφων μέσω τηλεφώνου

Οι χώρες που θα ψηφίσουν ως διεθνείς επιτροπές στο Melodifestivalen είναι:

  • 🇳🇱 Oλλανδία
  • 🇫🇮 Φινλανδία
  • 🇪🇸 Ισπανία
  • 🇦🇺 Αυστραλία
  • 🇨🇿 Τσεχία
  • 🇮🇪 Ιρλανδία
  • 🇮🇱 Ισραήλ
  • 🇮🇹Ιταλία

Τόσο το σουηδικό κοινό όσο και οι διεθνείς επιτροπές θα δώσουν από 58 βαθμούς έκαστη (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1), το οποίο σημαίνει πως 928 βαθμοί θα μοιραστούν στα δώδεκα τραγούδια που συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό.

Νικήτρια των κριτικών επιτροπών

Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer

Νικητής του Melodifestivalen 2022

Cornelia Jakobs – “Hold Me Closer“ 

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του κοινού, νικήτρια του Melodifestivalen 2022 είναι η Cornelia Jakobs με το “Hold Me Closer“!

φωτογραφίες: SVT/Annika Berglund

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Σουηδίας; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Μετά από πολλά χρόνια η Σουηδία στέλνει ένα τραγούδι που μου αρέσει και ασφαλώς την βλέπω σαν πιθανή νικήτρια! Επίσης δεν θα έχω κανένα πρόβλημα φέτος με τα 12καρια των επιτροπών. 🙂

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Καθαρά διαδικαστικής φύσεως ο τελικός. Από τα 28 τραγούδια του MF μόνο αυτό άξιζε. Δυναμικό τραγούδι, ωραία χροιά και το ρεφρέν σου μένει. 9/10 και για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Σουηδία δεν στέλνει τραγούδι του σωρού. Πιστεύω ότι έχει κερδίσει ήδη στη ψηφοφορία των επιτροπών των Μάιο και αν και πολύ νωρίς θεωρώ ότι είτε η Σουηδία είτε η Ολλανδία πάνε για την επόμενη νίκη τους… καλή επιτυχία!!
    Βέβαια για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους οι κριτικές επιτροπές την ανέδειξαν νικήτρια, το κοινό είχε άλλη γνώμη…
    ΥΓ: το ρεφρέν θυμίζει κάπως “shallow” από Gaga και Cooper.

    Απάντηση
  3. Camelaki
    Camelaki says:

    Το είχα καταλάβει εδώ και καιρό από αυτά που διάβαζα ότι θα νικήσει η συγκεκριμένη….η Σουηδία και τον Ταμπάκη να στείλει την πριμοδότηση των επιτροπών την έχει σίγουρη οπότε…. αν δεν νικήσει μια καλή θέση την έχει καπαρωμένη τον Μάιο….

    Απάντηση
  4. s5voice
    s5voice says:

    Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Να ‘ναι καλά οι διεθνείς επιτροπές που έσωσαν την Cornelia. Απλότητα, αμεσότητα και συναίσθημα είναι οι λέξεις με τις οποίες θα περιέγραφα τη φετινή σουηδική συμμετοχή. Μου είχε λείψει ένα τραγούδι σαν κι αυτό από τη Σουηδία, το χρειαζόμουν!

    Απάντηση
  5. T.R
    T.R says:

    O Anders Bagge itan I protimisi tou koinou alla oi diethnis epitropes (mallon epitides) apofasisan na ton katapontisoun . To nikitirio tragoudi ine oreo sto kouple alla to refrain ine oloidio me to shallow. Aresi poli i Lady Gaga sti Souidia apo oti fainete.

    Απάντηση
  6. James
    James says:

    Ίσως είναι η πρώτη χρονιά μετά από το μακρινό 2012 που η Σουηδία θα είναι στο Τοπ 3 ίσως και στην πρώτη θέση και θα το αξίζει.Δεν φτάνει βέβαια με τίποτα το Euphoria αλλά είναι ένα καλοδουλεμένο τραγούδι με μια πολύ καλή ερμηνεύτρια.Με εξέπληξε που δεν κέρδισε την ψήφο του κοινού αν και απ’ ότι έχω καταλάβει ο Anders είναι σαν να λέμε για τους σουηδούς ο δικός τους Μαζωνάκης (ηλικιακή η σύγκριση) οπότε ίσως να έχει νόημα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *