Σουηδία: Τι μας λένε οι φιναλίστ λίγο πριν τον τελικό του Melodifestivalen 2022!

Το EurovisionFun και ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης δίνουν το παρόν και στον μεγάλο τελικό του Melodifestivalen 2022 ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι της επιλογής της Σουηδίας για την Eurovision 2022.

Δείτε αποκλειστικές δηλώσεις των φετινών φιναλίστ λίγο πριν τον τελικό:

Anna Bergendahl

Το Ashes to Ashes, το Kingdom Come και το Higher Power είναι μία τριλογία τραγουδιών, με ίδια στιχουργική ομάδα. Οι ίδιοι δημιουργικοί διευθυντές κρύβονται από πίσω. Το Higher Power έχει μια δυναμική και μία ομορφιά και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν είναι τα άλογα (στα οπτικά LED). Ως εκπαιδευόμενη γιατρός, επηρεάστηκε πολύ από τον Covid τόσο στο ιατρικό όσο και στο καλλιτεχνικό επάγγελμα. Αλλά θα μπορούσε να επιστρέψει στην ιατρική σχολή αμέσως μετά τους τελικούς του Melodifestivalen το 2020. Λατρεύει την Cornelia από το φετινό Melodi. Από τον διαγωνισμό γενικά λατρεύει τη Jamala, την Έλενα Παπαρίζου, την Celine Dion καθώς και το τραγούδι Flying the wings of love από την Δανία.

Klara Hammarström

Η Klara συμμετείχε τρεις συνεχόμενες φορές στο Μelodifestivalen. Για εκείνη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θέλει να κερδίσει, είναι ένα κορίτσι με μεγάλους στόχους, μπαίνει πάντα για τη νίκη. Σχεδιάζει μόνη της τα ρούχα της, σαν χτύπους από ραγισμένες καρδιές και φοράει πάντα κάτι που την κάνει να νιώθει ότι έχει υπερδυνάμεις. Δεν τη νοιάζει αν δεν αρέσει στον κόσμο αυτό που φοράει, γιατί ό,τι κι αν φοράει είναι ο εαυτός της στη σκηνή και αυτά τα ρούχα την κάνουν να νιώθει γενναία. Φέτος παλεύει με τα εσωτερικά της άσχημα συναισθήματα και σκέψεις (το κορίτσι με την ίδια στολή στα πράσινα) και την απωθεί προς το τέλος του τραγουδιού. Γνώρισε έναν φίλο λόγω κορωνοϊού και από τότε είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του, οπότε είναι ευγνώμων. Λατρεύει το τραγούδι του Liamoo, που γράφτηκε την ίδια μέρα με το Run to The Hills . Από τις σουηδικές συμμετοχές αγαπά αυτές των Loreen, Robin Stjernberg, Carola. Από τον διαγωνισμό ξεχωρίζει το Fuego καθώς και τον Alexander Rybak που μοιάζει και με το αγόρι της

Medina

Οι Medina επανενώθηκαν, καθώς χωρίστηκαν και σταμάτησαν να μιλούν μεταξύ τους για κάποιο χαζό λόγο και τώρα επέστρεψαν δυναμικά. Έγραψαν το In i dimman στο Μelodifestivalen Camp οπότε στόχευσαν το Melodifestivalen. In i dimman σημαίνει μέσα στην ομίχλη, αλλά είναι και σχήμα λόγου και σημαίνει πάρτι σαν να μην υπάρχει αύριο, αυτή είναι και η ατμόσφαιρα του τραγουδιού. Έχουν δύο τραγούδια στους τελικούς καθώς είναι σεναριογράφοι του τραγουδιού Βluffin του Liamoo. Ξέρουν πώς να γράφουν τραγούδια για τους ανθρώπους που είναι εύκολο να τα θυμάσαι, αλλά δεν είναι φθηνά. “Εάν πάνε κατά λάθος στο Τορίνο” τότε πρέπει να προσαρμοστούν στην κατάσταση και να κάνουν αλλαγές στα σχέδια που έχουν ήδη κάνει, ενώ δεν έχουν σχεδιάσει ακόμα τίποτα για τον διαγωνισμό. Θέλουν τόσο πολύ να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία! Από τα συνυποψήφια τραγούδια τους αρέσουν αυτά των Klara, Anders Bagge και Cornelia. Από τον διαγωνισμό τους αρέσει το Euphoria γιατί είναι μισοί Βορειοαφρικανοί και μπορούν να σχετιστούν μαζί της βάσει ταυτότητας. Πίσω στο 2011, όπως αναφέρουν, η κοπέλα του Sami είχε την αρχική έκδοση της συμμετοχής της Loreen πριν η ίδια την ηχογραφήσει. Τότε η Loreen άκουσε το τραγούδι και το πήρε για το Melodifestivalen. Από τους Eurostars Λατρεύουν την Έλενα Παπαρίζου.

Robin Bengtsson

Το Innocent Love υπογράφει ο Viktor Crone. Το demo στάλθηκε στον Robin ο οποίος αναγνώρισε τη φωνή του Viktor και κράτησε το τραγούδι για το Melodi. Στη σκηνή, ο Robin θέλει να προσθέσει όλα όσα έπρεπε να ακυρώσει λόγω του κορωνοϊού. Θέλει να φέρει το συγκρότημά του στη σκηνή και το κοινό να συμμετέχει περισσότερο. Από τα συνυποψήφια λατρεύει την συμμετοχή της Cornelia και θαυμάζει και την ίδια ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Από τις σουηδικές συμμετοχές ξεχωρίζει το Euphoria και την συμμετοχή τηε Charlotte Perelli το 1999 ενώ από τον διαγωνισμό γενικά του αρέσουν οι συμμετοχές της Δανίας το 2000 και της Ελλάδας το 2005.

Theoz

Ο Theoz ονειρευόταν να συμμετάσχει στο Melodifestivalen, όταν ήταν σε ένα ραντεβού με έναν μάνατζερ καλλιτεχνών για να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο, και υπολόγιζαν την ηλικία του και προέβλεψαν ότι θα είναι στο Μelodifestivalen του 2022. Το τραγούδι του μιλάει για την αγάπη με ένα χαρούμενο τρόπο. Λατρεύει το τραγούδι και του δίνει τόση δύναμη στη σκηνή. Εν τω μεταξύ, όταν επικράτησε η πανδημία, άφησε για λίγο στην άκρη την καλλιτεχνική του καριέρα και επικεντρώθηκε στο σχολείο και τώρα που τα πράγματα γίνονται καλύτερα, έχει τελειώσει με αυτό και επιστρέφει στη σκηνή. Από τα συνυποψήφια κομμάτια του αρέσει κυρίως της Cornelia και της Cazzi Opeia. Δεν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να κερδίσει, αλλά θα τον έκανε πολύ χαρούμενο αν συνέβαινε αυτό. Τα Heroes και Euphoria ξεχωρίζει από τις συμμετοχές της Σουηδίας καθώς και αυτή του 1984. Λατρεύει τη Chanel από τις φετινές συμμετοχές της Eurovision με τον Alexander Rybak από τον διαγωνισμό γενικότερα.

Cornelia Jakobs

Η Cornelia δεν πίστευε ότι θα περνούσε απευθείας στον τελικό και σοκαρίστηκε λίγο. Έχει εξελιχθεί αρκετά ως καλλιτέχνης τα τελευταία 11 χρόνια. Τότε δεν έγραφε τα τραγούδια μόνη της, και το κυριότερο για αυτήν είναι πως βρήκε τη μουσική που νιώθει περισσότερο ο εαυτός της και ήρθε πιο κοντά με αυτόν, αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή για εκείνην! Της ευχηθήκαμε χρόνια πολλά που έκλεισε τα 30.

John Lundvik

Ο John ή Γιάννης όπως λέει ο Lundvik έχει μάθει πολλά και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του. Συνειδητοποίησε ότι η Eurovision μοιάζει περισσότερο με διαγωνισμό φωνής και στη Σουηδία με διαγωνισμό τραγουδιού. Γι’ αυτό προσπάθησε να δώσει το 100% φωνητικά και φέτος προτίμησε τα σουηδικά, ως πρόκληση για τον εαυτό του. Το τραγούδι είναι για τα παιδιά του και είναι πάντα κοντά τους, παρόλο που δεν είναι πάντα. Ο κόσμος είναι ήδη τόσο οικείος με το τραγούδι του σύμφωνα με τα σχόλια που λαμβάνει από τους Σουηδούς. Θέλει να ενσωματώσει το κοινό ανάβοντας και τα 28000 φλας των κινητών των θεατών, ώστε να το κάνει πιο ατμοσφαιρικό. Η πανδημία ήταν μια καταπληκτική συγκυρία γιατί το μωρό του γεννήθηκ την περίοδο αυτή και είχε την ευκαιρία να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του και να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι το σημαντικό στη ζωή του. Ελπίζει να υπάρξει συνθέτης για πολλούς καλλιτέχνες στο Melodifestivalen στο μέλλον αλλά όχι για τον εαυτό του τουλάχιστον προς το παρόν. Κράτησε για τον εαυτό του το αγαπημένο του για το Melodi 2022. Από τις σουηδικές συμμετοχές ξεχωρίζει αυτή της Loreen ενώ από τον διαγωνισμό γενικά το Voila της Γαλλίας το 2021 καθώς και την φετινή συμμετοχή της Ελβετίας.

Anders Bagge

Ο Anders, ξεκίνησε με το Masked Singer, όπου ξεγελάστηκε από τον μάνατζέρ του για να διαγωνιστεί εκεί. Τώρα είναι στη θέση του καλλιτέχνη και θα είναι καλύτερος μετά στην κριτική επιτροπή του Idol γιατί θα μπορεί να μπει στη θέση των τραγουδιστών που κρίνει. Ακόμα κι αν δεν κερδίσει, κέρδισε ήδη γιατί είχε σκηνικά ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο μάνατζέρ του έπαιζε το demo και τον ρώτησε για τι μιλάει το τραγούδι και είπε ότι μπορούσε ακόμη και αυτός να το τραγουδήσει, και έτσι ο μάνατζέρ του τον ξεγέλασε ξανά για να διαγωνιστεί με αυτό στο Melodi, με τη σύζυγό του να πατάει το κουμπί SEND για να στείλει την ηχογραφημένη του εκδοχή του τραγουδιού στο SVT. Τα οπτικά εφέ συνδέονται με το τραγούδι γιατί οι εικόνες που εμφανίζονται τα λένε όλα και ήθελε να κρατήσει το σκηνικό όσο το δυνατόν πιο απλό. Κοιτάξτε τις εικόνες και δώστε προσοχή στους στίχους και μετά πάρτε το μήνυμα του τραγουδιού. Θέλει να είναι πρότυπο για άλλους ανθρώπους για να ξεπεράσουν τους φόβους τους, όπως ξεπέρασε τον σκηνικό τρόμο του. Από τα συνυποψήφια ξεχωριζει αυτά των Lisa Miskovsky, Cornelia, Anna bergendahl και Medina. Για αυτόν δεν έχει σημασία αν δεν κερδίσει. Δεν θα γυρνούσε πίσω το χρόνο. Το έκανε τώρα και ίσως επιστρέψει στο μέλλον.

Faith Kakembo

Η Faith εργάζεται ως νοσοκόμα στη ΜΕΘ για τον Covid και αυτό της πήρε πολύ χρόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα νιώθει ότι είναι πίσω στο σπίτι, όταν βρίσκεται στη σκηνή. Οι συνάδελφοί της την υποδέχτηκαν στο γραφείο με μπαλόνια και λουλούδια. Το τραγούδι της είναι για την ελπίδα και την πίστη και ξεκινά σαν να νιώθει μοναξιά και με το ρεφρέν το τραγούδι γίνεται πιο γεμάτο περνώντας το μήνυμα ότι τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν όταν είσαι μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους. Δεν περίμενε να προκριθεί, ήθελε τουλάχιστον να είναι στα ημιτελικά και ήταν τόσο σοκαρισμένη όταν νίκησε τη Lisa Miskovsky και προκρίθηκε απευθείας. Από τα συνυποψήφια, το τραγούδι τηε Cazzi Opeia είναι το αγαπημένο της ενώ από τον διαγωνισμό γενικά ξεχωρίζει την συμμετοχή της Loreen.

Liamoo

Ο Liamoo έφτασε κοντά στο να βρει το είδος της μουσικής που είναι περισσότερο κοντά τον εαυτό του. Έγινε πιο δυνατός και τώρα ό,τι πρέπει να κάνει απλά το αντιμετωπίζει. Το Bluffin είναι ο πιο κοντινός ήχος για εκείνον. Είναι χορευτικό, σκοτεινό και έχει λίγη μελαγχολία επίσης, δεν έχει μόνο πάρτι μέσα του. Στην πραγματικότητα έχει ένα βαθύτερο νόημα, είναι μια μικρή μεταφορά που μιλάει για την ψυχική υγεία και τις ασθένειες όπως τη κατάθλιψη κ.λπ. Γράφτηκε από τους Medina και τον τιμά που τον επέλεξαν να το τραγουδήσει γιατί τους παρακολουθεί ως δίδυμο για πολλά χρόνια . Έβαλε το αγαπημένο του χρώμα, το μωβ, στα γραφικά της οθόνης. Εισήγαγε χορευτές στη σκηνή για τον τελικό, επειδή οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο ήθελαν να έχει χορευτές στη σκηνή μαζί του. Από υα συνυποψήφια ξεχωρίζει τη συμμετοχή της Klara. Από τις σουηδικές συμμετοχές ξεχωρίζει τα τραγούδια Euphoria και Heroes ενώ από τον διαγωνισμό γενικά τις συμμετοχές των Duncan Laurence και Salvador Sobral.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *