EBU: Αποβάλλει από τα όργανα της τους εκπροσώπους της Ρωσίας!

Με την έναρξη του νέου μήνα, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) αποφάσισε να αποβάλλει τα τρία βασικά Ρώσικα μέλη που άνηκαν μέχρι και εχθές στην ένωση. Υπενθυμίζουμε πως πριν 3 μέρες οι Ρώσικοι σταθμοί είχαν ανακοινώσει ανεπίσημα, όπως φαίνεται, τη συμμετοχή τους από τη Ραδιοτηλεοπτική ένωση.

Η δήλωση της EBU για τα Ρώσικα μέλη:

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων γεγονότων στην Ουκρανία, αποφάσισε να αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων των τριών ρωσικών μελών της (RTR, Channel One και RDO) στις ομάδες διακυβέρνησής της, συμπεριλαμβανομένου του Εκτελεστικού Συμβουλίου και όλων των καταστατικών επιτροπών. Αυτό ακολουθεί την απόφαση που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα να αποκλειστεί η Ρωσία από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022.

Κατά τη λήψη αυτής της ενέργειας, το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του τη δημόσια δήλωση που εξέδωσαν οι τρεις οργανισμοί-μέλη στις 26 Φεβρουαρίου, ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την EBU. Μια απόφαση που ελήφθη ως άμεσο αποτέλεσμα του αποκλεισμού της Ρωσίας από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Τα Μέλη μας επιβεβαίωσαν προφορικά την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν και αναμένουμε την επίσημη επιβεβαίωσή τους.

Η αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να δοθεί περαιτέρω ειδοποίηση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!
Πηγή: EBU
2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Μήπως είμαστε κοντά σε μια ακόμα ακύρωση του διαγωνισμού; Δεν το λέω λόγω των κυρώσεων στους Ρώσους, αλλά λόγω της γενικής κατάστασης.

    Τέτοια εποχή μιλούσαμε για τα εισιτήρια και τη σκηνή. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στην ακύρωση….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *