Eurovision 2022: Επτά τραγούδια που κέρδισαν το televoting αλλά όχι τον εθνικό τελικό!

Οι εθνικοί τελικοί των χωρών για την επιλογή των συμμετοχών τους στην Eurovision 2022 ολοκληρώθηκαν! Πλέον γνωρίζουμε όλους τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Τορίνο για τη νίκη.

Από τις 40 συμμετέχουσες χώρες, οι 28 επέλεξαν τον εκπρόσωπο τους μέσω της διοργάνωσης εθνικού τελικού, ενώ μόνο 12 με απευθείας ανάθεση ή κλειστή επιλογή.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα δούμε, επτά συμμετοχές που κέρδισαν το televoting στον εθνικό τελικό της χώρας τους, αλλά οι κριτικές επιτροπές είχαν άλλη άποψη, με αποτέλεσμα να τους στερήσουν τη νίκη.

Αυστραλία

Το ροκ συγκρότημα Voyager, με το τραγούδι Dreamer, ήταν ο νικητής του αυστραλιανού televoting. Όμως, η τρίτη θέση που τους έδωσε η κριτική επιτροπή στην κατάταξη της, ήταν ικανή για τους στερήσει τη νίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=DmoDPxFRyBg

Βόρεια Μακεδονία

Η Βόρεια Μακεδονία ύστερα από πολλά χρόνια, επανήλθε με διοργάνωση εθνικού τελικού για την επιλογή της συμμετοχής της. Νικητής του τηλεοπτικού κοινού ο Viktor Apostolovski με το Superman. Αν και ισοψήφησε με την Andrea, ύστερα από τον συμψηφισμό των ψήφων, η δημόσια τηλεόραση της χώρας αποφάσισε να υπερτερήσει, η βαθμολογία, της κριτικής επιτροπής. Στην βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, ήταν στην τρίτη θέση.

Ισπανία

Οι αγαπημένες των φαν Tanxugueiras, με το τραγούδι Terra, κατέκτησαν το ασύλληπτο  70.75% στην ψηφοφορία του ισπανικού κοινού. Η επιτροπή των ειδικών όμως, τους έδωσε την πέμπτη θέση, με αποτέλεσμα να μην πετύχουν την νίκη αλλά και να δημιουργείται μεγάλο δράμα.

Ουκρανία

Η Alina Pash με το Tini zabutykh predkiv ήταν η νικήτρια του Vidbir 2022. Παρόλο που απέσυρε την συμμετοχή της από την Eurovision, λόγω του τρόπου που η ίδια προσήλθε στην Κριμαία, ήταν δεύτερη στη ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Νικητές του televoting και μετέπειτα εκπρόσωποι της Ουκρανίας στην Eurovision 2022, με μεγάλη διαφορά, ήταν οι Kalush Orchestra με το τραγούδια Stefania. Στην κριτική επιτροπή ήταν δεύτεροι.

Ρουμανία

Η Ρουμανία, η οποία μετράει τρεις αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια, επανήλθε με τη διοργάνωση εθνικού τελικού. Μια επιλογή που ωστόσο, δυσαρέστησε τους φαν της χώρας, καθώς το ποσοστό επικράτησης της προτίμησης του τηλεοπτικού κοινού, ήταν μόνο το 10%, με το υπόλοιπο 90% να ανήκει στην κριτική επιτροπή, η οποία όπως ήταν και αναμενόμενο, καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Νικήτρια του televoting με μικρή διαφορά αλλά και μικρό ποσοστό ήταν η Dora Gaitanovici με το τραγούδι Ana, η οποία βγήκε έκτη στην κριτική επιτροπή.

Σουηδία

O Anders Bagge με το τραγούδι Bigger than the Universe, κέρδισε με μεγάλη διαφορά, τη ψήφου του σουηδικού τηλεοπτικού κοινού. Ωστόσο, οι διεθνείς κριτικές επιτροπές, το κατέταξαν στην όγδοη θέση, με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη.

Τσεχία

Η Τσεχία συνέχισε την επιλογή της μέσω διαδικτυακού εθνικού τελικού και φέτος. Το τσέχικο κοινό, έχρισε νικητές τους πολύ γνωστούς στη χώρα, Jordan Haj and Emma Smetana με το τραγούδι By Now. Ωστόσο, η τελευταία θέση που τους έδωσε η διεθνής κριτική επιτροπή τους στέρησε τη νίκη.

Αυτές ήταν οι επτά χώρες, που το αποτέλεσμα τους ανατράπηκε από την κριτική επιτροπή, δίχως να ακουστεί η επιλογή του τηλεοπτικού και βάζοντας σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και την ύπαρξη των κριτικών επιτροπών για άλλη μια φορά.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν στην Eurovision 2022!

Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε στο poll μας! Για τον Πρώτο Ημιτελικό ψηφίζετε ΕΔΩ και για τον Δεύτερο Ημιτελικό ψηφίζετε ΕΔΩ.

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά, νομίζω ότι η μεγαλύτερη βαθμολογικά αδικία ήταν στον ισπανικό εθνικό τελικό και έπειτα στο MF. Και στις δύο περιπτώσεις η διαφορά ήταν τεράστια στην ψηφοφορία του κοινού, έως χαοτική στην Ισπανία, και φαίνεται ότι η κριτική επιτροπή μπήκε με σκοπό να αναδείξει άλλο τραγούδι νικητήριο, όπως και έγινε και στις 2 περιπτώσεις.
    Όπως και να έχει, αυτά είναι τα 40 κομμάτια για φέτος και αυτό δεν αλλάζει. Πάντως, αν κάποιες χώρες επέλεγαν κάτι άλλο, ίσως η φετινή διοργάνωση να ήταν πολύ πιο δυνατή από πλευράς τραγουδιών…

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Τραγούδι το οποίο παίρνει το 70% των ψήφων του κοινού και οι επιτροπές το κατατάσσουν μόλις 5ο.
    Δεν “χωνεύεται” με τίποτα αυτό.
    Ο ορισμός του “εκλογικού μαγειρέματος”.

    Απάντηση
  3. T.R
    T.R says:

    Oti kai na psifizi to koino I radiotileorasi ehi ton teliko logo kai apofasizi. Ara oi ethnikoi telikoi pou kanoun ine apla petama lefton. I Malta evale to koino tis na psifisi kai tin epomeni mera arhise to psaksimo allou tragoudiou. To pio pano ispaniko tragoudi mallon theorise oti para ine “ispaniko” gia to meso tiletheati pou den tha to “katalavi” kai den tha psifisti. Etsi protimise to pio emporiko tragoudi pou estile. Kai telos sti souidia ixeran apo tin arhi oti o Anders Bagge tha kerdize to televoting me diafora kai gia na min kerdisi eprepe na patosi stis epitropes. Itan fanero oti I SVT ithele to Hold me closer.

    Απάντηση
  4. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Το μόνο που θα μου λείψει πραγματικά στο Τορίνο και υπερτερεί συντριπτικά έναντι αυτού που διάλεξαν οι επιτροπές είναι το Dreamer από τους Voyager.

    Απάντηση
  5. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Τουλάχιστον σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δημόσιες τηλεοράσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση της επιλογής στο κοινό, θα ήταν πιο τίμιο να κάνουν μία εσωτερική επιλογή. Γιατί τα περισσότερα από τα παραπάνω αποτελέσματα είναι φανερό ότι μαγειρεύτηκαν…

    Απάντηση
  6. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Στη Ρουμανία η επιτροπή είχε έτσι κι αλλιώς το 90% των ψήφων στον τελικό, οπότε δεν έχει νόημα να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα αφού ουσιαστικά μόνο η επιτροπή αποφάσιζε όπως και στην Αλβανία και τον Άγιο Μαρίνο. ‘Οσο για την Ουκρανία, το τραγούδι που στέλνουν τελικά ήταν αυτό που κέρδισε την ψήφο του κοινού.

    Επιπλέον υπάρχουν και άλλες πέντε περιπτώσεις όπου επιλέχθηκε το τραγούδι που κέρδισε την ψήφο του κοινού παρά την αντίθετη γνώμη της επιτροπής: Πολωνία, Εσθονία, Σλοβενία, Ιρλανδία και Ισραήλ. Και οκτώ περιπτώσεις όπου κοινό και επιτροπή συμφώνησαν (Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Σερβία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *