Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών – 15η η Ελλάδα, 9η η Κύπρος!

Με ενάμιση μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2022 στις 10 Μαΐου, η EBU ανακοίνωσε σήμερα τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

Η σειρά εμφάνισης καθορίστηκε από την EBU σε συνεργασία με τους Ιταλούς διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψιν σε ποιο μέρος κληρώθηκε η κάθε χώρα να εμφανιστεί (πρώτο ή δεύτερο), αλλά και με τέτοιο τρόπο ώστε το show να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Όπως είχε προκύψει από την κλήρωση της 25ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα πρόκειται να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του Α’ Ημιτελικού, ενώ η Κύπρος στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού.

Μέσα, λοιπόν, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς του φετινού διαγωνισμού.

Έτσι, η Ελλάδα και η Amanda Georgiadi Tenfjord πρόκειται να εμφανιστούν στην 15η θέση το βράδυ της 10ης Μαΐου στην Pala Alpitour. Η ελληνική συμμετοχή θα παρουσιαστεί μετά την αντίστοιχη της Ισλανδίας και πριν από εκείνη της Νορβηγίας.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Ανδρομάχη θα διαγωνιστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου έχοντας την 9η σειρά εμφάνισης. Η συμμετοχή της Μεγαλόνησου θα βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού αμέσως μετά από την Αυστραλία και πριν από την Ιρλανδία.

Η σειρά εμφάνισης

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 10 Μαΐου

  1. Αλβανία
  2. Λετονία
  3. Λιθουανία
  4. Ελβετία
  5. Σλοβενία
  6. Ουκρανία
  7. Βουλγαρία
  8. Ολλανδία
  9. Μολδαβία
  10. Πορτογαλία
  11. Κροατία
  12. Δανία
  13. Αυστρία
  14. Ισλανδία
  15. Ελλάδα
  16. Νορβηγία
  17. Αρμενία

Β΄Ημιτελικός – Πέμπτη 18 Μαΐου

  1. Φινλανδία
  2. Ισραήλ
  3. Σερβία
  4. Αζερμπαϊτζάν
  5. Γεωργία
  6. Μάλτα
  7. Άγιος Μαρίνος
  8. Αυστραλία
  9. Κύπρος
  10. Ιρλανδία
  11. Βόρεια Μακεδονία
  12. Εσθονία
  13. Ρουμανία
  14. Πολωνία
  15. Μαυροβούνιο
  16. Βέλγιο
  17. Σουηδία
  18. Τσεχία

Οι αναλύσεις των fans και όχι μόνο, εδώ και μερικά λεπτά έχουν πάρει φωτιά. Αφού οι θεωρίες με βάση την προϊστορία των χωρών στο διαγωνισμό, είναι μία πρώτη εικόνα για το πόσο βατή είναι η πρόκριση στον τελικό ή όχι. Με άλλα λόγια ήρθε η ώρα να κάνουμε τις προβλέψεις μας, για το ποιοι θα περάσουν στον τελικό και ποιοι είναι φαβορί να αποχαιρετήσουν το Τορίνο νωρίς…

Το Τορίνο θα φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από τις 10 έως τις 14 Μαΐου, στην Pala Alpitour. Σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, όπως επελέγη από τους διοργανωτές είναι «The Sound of Beauty».

https://www.youtube.com/watch?v=Uv7PcRKXZDg

https://www.youtube.com/watch?v=GM8CY08UT6I

Πώς σας φαίνεται η σειρά εμφάνισης για την Ελλάδα και την Κύπρο ; Ποιές χώρες πιστεύετε πώς θα περάσουν τον σκόπελο των ημιτελικών και θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 14hw Μαΐου ;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Eurovision 2022!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Μια χαρά μου φάνηκε η σειρά κλήρωσης, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Κύπρο.
    Καλή επιτυχία!!!

    Υ.Γ
    Προφανώς η πρόκριση (έτσι κι αλλιώς) τη θεωρούσα-θεωρώ δεδομένη για την Ελλάδα.
    Για τη Κύπρο ίσως να ναι πιο δύσκολη, αλλά νομίζω ότι θα προκριθεί.

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Καλή κλήρωση και για μας και για την Κύπρο νομίζω…..αν και στην περίπτωση μας θα προτιμούσα μετά από μας το τραγούδι της Βουλγαρίας γιατί όσο να ναι το νορβηγικό “κάνει θόρυβο”….βέβαια αν η Αμάντα μας πάει εξαιρετικά φωνητικά και το στήσιμο του Φωκά είναι πολύ καλό τότε θα επισκιάσουμε και τις μπανάνες της Νορβηγίας!!!!
    (την φωνή της Αμάντα την έχω σίγουρη το στήσιμο του Φωκά φοβάμαι)….

    Απάντηση
  3. Θανάσης Κορμάς
    Θανάσης Κορμάς says:

    Εξαιρετική σειρά και για τις δύο χώρες. Η πρόκριση της Ελλάδας ήταν και είναι δεδομένη ανεξάρτητα από τη σειρά εμφάνισης η οποία είναι τέλεια και αναμενόμενη θα έλεγα. Η Κύπρος σίγουρα έχει δυσκολότερο έργο αλλά πιστεύω κι ελπίζω να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, πολύ ευνοϊκή η σειρά εμφάνισής της!
    ΠΑΜΕ!!! Καλή επιτυχία

    Απάντηση
  4. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ελπίζω να επανέλθει σύντομα η κλήρωση. Είναι το μόνο δίκαιο σύστημα. Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε, να λέγαμε.
    Αλλά με την παραδόπιστη EBU δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.

    Απάντηση
  5. James
    James says:

    Η πρόκριση μας ήταν ούτως ή άλλως δεδομένη,άλλωστε στους ημιτελικούς η σειρά εμφάνισης δεν παίζει τόσο ρόλο.Η Κύπρος στην ουσία πήγε στην τελευταία θέση του α’μισου άρα είναι πολύ καλά.Απο εκεί και ύστερα με αυτό το εναλλάξ φαβορί -αδιαφορο που έχουν κάνει έχουν εξαφανίσει και την παραμικρή ελπίδα που μπορεί να είχαν κάποιες χώρες για πρόκριση. Ενδεικτικά θα πω τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ισραήλ και Άγιο Μαρίνο.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Γενικό σχολιο: Πολύ περίεργη η σειρά εμφάνισης σε κάποια σημεία. Τα φαβορί, τουλάχιστον τα θεωρητικά φαβορί πριν τις πρόβες, έχουν πάρει πολύ καλές θέσεις ανάλογα το μισό που εμφανίζονται ενώ για τη θέση των Σουηδία και Νορβηγία καλύτερα ας μη μιλήσω…
    Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν μια πολύ καλή σειρά εμφάνισης. Η Ελλάδα θεωρώ απίθανο να μην προκριθεί (ή εκτός και αν έχει ετοιμαστεί κάτι τόσο λάθος ως staging) ενώ η Κύπρος έχει κάπως πιο δύσκολο έργο.
    Και στους δύο ημιτελικούς νομίζω θα έχουμε πολλές εκπλήξεις-αποκλεισμους και εκπλήξεις -προκρισεις.
    Ειδικά στον 2ο ημιτελικό που θεωρώ είναι πιο ανοιχτός…
    Νικητής 1ου ημιτελικού: Ολλανδία πιθανότατα. (Αλλιώς Νορβηγία ή Ουκρανία. Η Ελλάδα νομίζω θα περιοριστεί στην 3η-5η θέση)
    Νικητής δεύτερου ημιτελικού: ξεκάθαρα Σουηδία. (Η Κύπρος μπορεί να τερματίσει οπουδήποτε από την 3η ως την 13η θέση αυτού του ημιτελικού)
    Καλή επιτυχία και στις δύο μας χώρες!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *