Ελλάδα: Την Μεγάλη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η “Stand-In” πρόβα της συμμετοχής μας!

Λίγες ημέρες πριν φθάσουν οι αποστολές στον χώρο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, οι διοργανωτές και αφού έχει ολοκληρωθεί η σκηνή, πραγματοποιούν τις λεγόμενες stand in rehearsals. Πρόκειται για μια θα λέγαμε προσομοίωση της σκηνικής εμφάνισης που θα παρουσιάσει η κάθε αποστολή, έχοντας φυσικά ως ερμηνευτή και χορευτές διαφορετικά πρόσωπα, συνήθως εγχώριους καλλιτέχνες.

Αυτό γίνεται προκειμένου όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν εκ προοιμίου και σε μεγάλο βαθμό, το τηλεοπτικό και σκηνοθετικό αποτέλεσμα της εμφάνισης τους. Φυσικά, συχνά οι αποστολές αιτούνται αλλαγών, οι οποίες άλλοτε πραγματοποιούνται και άλλοτε όχι, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες και διαθέσεις των διοργανωτών.

Από σήμερα λοιπόν και για τις επόμενες ημέρες, πραγματοποιούνται όλες αυτές οι πρόβες, που είναι πολύ σημαντικές για όλες τις αποστολές και την προετοιμασία τους. Οι κανονικές πρόβες των χωρών ξεκινούν το επόμενο Σάββατο 30 Απριλίου.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η stand-in πρόβα του Die Together;

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αποκλειστικά στο EurovisionFun, η stand-in πρόβα του Die Together, θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η stand-in πρόβα του Last Dance, έλαβε χώρα πέρσι την Μ. Παρασκευή.

Μέσα από το Eurovisionfun είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε και τα πρώτα στοιχεία για όλα όσα σχεδίασε ο Φωκάς Ευαγγελινός για Αμάντα και την σκηνική παρουσίαση της συμμετοχής μας.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης, έχει ετοιμάσει για τον φετινό διαγωνισμό κάτι τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές του, κάτι για το οποίο είναι πραγματικά περήφανος. Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει χτίσει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το τρίλεπτο του Die Together επί σκηνής. Η Αμάντα όπως πληροφορηθήκαμε συνεργάστηκε πολύ καλά και ανταποκρίθηκε απόλυτα στον ρόλο, που ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός δημιούργησε για αυτήν.

Τα led που θα δούμε στην εμφάνιση μας, ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από εταιρεία του εξωτερικού και εντυπωσίασαν την καλλιτεχνική μας ομάδα, αφού “κουμπώνουν” στο 100% με το τραγούδι, αλλά και με την ιδέα της σκηνικής μας παρουσίασης.

Αυτό που έχει ετοιμάσει φέτος ο Φωκάς Ευαγγελινός για την σκηνή του διαγωνισμού, δεν φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει τον τηλεθεατή σε κάποιο σημείο των τριών λεπτών της εμφάνισής, αλλά να κρατήσει το βλέμμα όλων καρφωμένο καθ’ όλα τη διάρκεια όπου η Αμάντα θα ερμηνεύει το Die Together. Να μείνει ο τηλεθεατής με ένα αίσθημα εντυπωσιασμού από το σύνολο και όχι από κάποιο εσταντανέ.

Αυτό που επίσης μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι αυτό που θα κληθεί να πραγματοποιήσει η Αμάντα, ειδικά στο πρώτο μέρος του τραγουδιού, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Φωκάς Ευαγγελινός όμως, έχοντας αποδείξει πως μπορεί να βγάλει από τον κάθε καλλιτέχνη (έμπειρο ή άπειρο) τη δυνατή του πλευρά, έχτισε με την Αμάντα ένα ιδιαίτερο τρίλεπτο, που θα συγκινήσει, αλλά και θα εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές. Κομβικό ρόλο στην παρουσίασή μας, θα παίζει η ίδια η Αμάντα, αλλά και τα led και τα πλάνα, χωρίς όμως να απουσιάζουν και τα ευρήματα.

Το ρούχο που επέλεξε ο Φωκάς Ευαγγελινός μαζί με την Σύλια Κριθαριώτη, είναι μία απόχρωση του λευκού, με ένα όμως ύφασμα που το κάνει ξεχωριστό και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Είναι στο στυλ φυσικά της Αμάντα αλλά είναι και απόλυτα ταιριαστό για την Eurovision και την ιδέα της σκηνικής μας παρουσίασης.

Μπορείτε να δείτε όλα όσα ανέφερε η Στέλλα Γιαλετζή από το Eurovisionfun στην εκπομπή του Τάσου Ριζόπουλου, Τα S.O.S. στην TV, για την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής και όλα όσα ετοιμάζει για την σκηνή του Pala Olimpico.

Ακολουθήστε το Eurovisionfun στο YouTube για περισσότερα βίντεο και αποκλειστικό υλικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή Φωτογραφίας: @vDanDesign
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σαν εικόνα- ιδέα με βάση τις περιγραφές που δίνετε μου φαντάζει κάτι πολύ ατμοσφαιρικό και συνάμα εντυπωσιακό με την έννοια ότι σε κρατάει εκεί. Σε συνδυασμό με την υπέροχη φωνή της Αμάντας και την εκφραστικότητα της, μπορεί το όλα αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό, αρκεί να γράφει σωστά on κάμερα και στην πράξη!
    Γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν επιπλέον άτομα στα φωνητικά,πλην των προηχογραφημενων φωνητικών;;
    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Chris
    Chris says:

    Βλέπω τις εικόνες και τις περιγραφές σχετικά με την σκηνική μας παρουσία φέτος και, χωρίς να το θέλω, με παραπέμπουν συνεχώς στο “Όνειρό Μου” της Τερζή. Απλά σκεφτείτε να είχε διαφορετικό σκηνοθέτη και να έφτιαχναν κάτι αντίστοιχο με την φωτογραφία, θα έμενε ως μια από τις καλύτερες συμμετοχές μας!

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Μιας και πολύ αναφέρονται στο “όνειρο μου”…
      Πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το όνειρο μου δεν είχε καν “κονσεπτ” για το πώς θα στηνόταν. Όλο κι όλο ήταν ένα μπλέ χέρι 2 καπνοί και κάτι φώτα…. Μη θυμηθώ τα βεγγαλικά που εκτός από το ότι ήταν τελείως άκυρα πατηθηκαν και τη λάθος στιγμή και αυτό που είχε γίνει καραμέλα “υπήρχε θέμα με το τελωνείο” (για γέλια).
      Μέχρι και το this is love ή και το Utopian land είχαν ένα κονσεπτ επί σκηνής που κάπως συνδεόταν με τα αντίστοιχα -κακα- τραγούδια.
      Το 2018, ΕΤΥΧΕ, να εχουμε ένα καλό τραγούδι που αγαπήθηκε εντός και εκτός Ελλάδας (εξάλλου ακόμα και στο televoting παρόλο που παρουσιάστηκε και ερμηνεύτηκε όπως ερμηνεύτηκε μπήκε στη δεκάδα) αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε φωνή ούτε σκηνική παρουσία γενικά βαρουσαμε στα κουτουρου (λαϊκά), επειδή δεν υπήρχε οργάνωση από την ίδια την ΕΡΤ και έπειτα από την ομάδα της Τερζή.
      Εν ολίγοις, πιστεύω ότι κονσεπτ υπάρχει για φέτος, πάντα ο Φωκάς έχει μια ιδέα επί σκηνής, αλλά σημασία έχει αυτή η ιδέα να αποδοθεί όπως πρέπει και να μην είναι κάτι το υπερβολικό ούτε κάτι το άδειο. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, με όσα περιγράφονται και βλέπουμε σε εικόνες, σαφώς μέχρι τις πρόβες! Εκεί όλα μπορούν να ανατραπούν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Εύχομαι το πρώτο!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *