Φινλανδία: Τα αποτελέσματα του πρώτου επεισοδίου του Viisukupla – Eurovisionsbubblan!

Το Σάββατο 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Viisukupla – Eurovisionsbubblan, όπου αξιολογήθηκαν από το κοινό και το πάνελ των κριτών 14 από τις φετινές συμμετοχές της Eurovision 2022.

Το φινλανδικό preview show παρουσιάζουν οι Märta Westerlund και Katri Norrlin. Μόνιμα μέλη του πάνελ είναι οι Eva Frantz και Mikko Silvennoinen, ενώ κάθε εβδομάδα θα υπάρχουν και δύο guest κριτές. Σε αυτό το επεισόδιο είδαμε τους Petra Laiti και Benjamin Peltonen. Το κοινό και το πάνελ των κριτών μπορούσε να ψηφίσει κάθε συμμετοχή επιλέγοντας ένα χρώμα. Πράσινο χρώμα όταν τους άρεσε, κίτρινο χρώμα όταν το τραγούδι τους άφηνε ουδέτερα συναισθήματα και κόκκινο όταν δεν τους άρεσε.

Τα αποτελέσματα των κριτών:

  1. Εντύπωση προκαλεί πως για την συμμετοχή τους, το Jezebel, υπήρχαν αντικρουόμενες αντιδράσεις, αφού ένας εκ των κριτών δήλωσε πως δεν του αρέσει, ενώ ένας ακόμη ήταν ουδέτερος.
  2. Νικητές στην ψηφοφορία των κριτών ήταν η Σουηδία, η Ουκρανία και η Ολλανδία με 4/4 θετικές ψήφους.
  3. Η Τσεχία απέσπασε πολύ καλές κριτικές, με τρεις θετικές ψήφους. Ένα καλό σημάδι για την συμμετοχή των We Are Domi, αφού συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό με την Φινλανδία.
  4. Ο Άγιος Μαρίνος ήταν η μοναδική συμμετοχή που έλαβε 4 αρνητικές ψήφους από τους κριτές.
  5. Η Ελβετία και η Λετονία ακολούθησαν με 3 αρνητικές.

Τα αποτελέσματα του κοινού:

  1. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί πως ούτε το φινλανδικό κοινό δείχνει να τρελαίνεται με το Jezebel, αφού μόλις το 17% ψήφισε πως του αρέσει, με τους περισσότερους να δηλώνουν ουδέτεροι (67%).
  2. Νικητής στην ψηφοφορία του κοινού με 84% η συμμετοχή της Ουκρανίας.
  3. Πολύ ψηλά η Ολλανδία με 80%, ενώ η Τσεχία ήταν ψηλά και στην προτίμηση του κοινού με 77%.
  4. Τελευταία στην ψήφο του κοινού η Ελβετία, όπου μόλις το 3% δήλωσε πως του αρέσει.

Το επόμενο Σάββατο 30 Απριλίου το δεύτερο επεισόδιο του Viisukupla – Eurovisionsbubblan, όπου θα αξιολογηθούν 13 ακόμη φετινές συμμετοχές.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικά καμιά εντύπωση δεν μου έκανε η χλιαρή αποδοχή του Jezebel…
    Αδύναμο για το είδος του, μέτρια παρουσιασμενο και ερμηνευμένο. Θεωρώ ότι κέρδισαν το UMK λόγω ονόματος (υπήρχαν τουλάχιστον 2-3 καλύτερα κομμάτια) και η απήχηση που έχει σε μια μικρή σχετικά μερίδα των fans είναι πάλι λόγω του συγκροτήματος. Καμιά σχέση με το περσινό που ήταν κλάσεις ανώτερο σε όλα τα επίπεδα( σύνθεση, στήσιμο, φωνή, δυναμική).
    Δεν θα εκπλαγω αν οι Rasmus φέρουν στην καλύτερη μια θέση χαμηλά στην 15αδα με 20αδα. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις και μεγάλα ονόματα με μέτρια τραγούδια να καταποντίζονται…
    ΥΓ: ακόμα και να μην προκριθεί σε έναν ανοιχτό και αμφίρροπο ημιτελικό δεν θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *